(recept)

Pravi se u svega nekoliko poteza: Najkremastija KEKS TORTA miluje nepca i laganija je od oblaka

0

Predstavljamo vam pomalo neobičan recept za domaću keks tortu, za koju vam ne treba rerna, a gotova je očas posla

Kremasta keks torta sa čokoladnim keksom
Kremasta keks torta sa čokoladnim keksomfoto: Cookrate - Cakes/YouTube Printscreen

Keks torte nisu već generacijama omiljene domaće poslastice –ne morate da pečete koru, a uz dobar fil mogu da se uporede s bilo kojim složenijim slatkišem.

 

Pa čak i da ga nadmaše!

 

Danas vam predstavljamo jednostavan recept za vrlo kremastu keks tortu, koja se ređa s filom kao prvim slojem i koja je u velikoj meri zasnovana na šlagu, pa je veoma lagana.

Sastojci:

 

  • 300 ml slatke pavlake za šlag
  • 500 g čokoladnog keksa
  • 500 ml mleka + 200 ml za umakanje keksa
  • 2 jajeta
  • 70 g šećera
  • 45 g skroba
  • 50 g putera
  • 5 ml ekstrakta vanile
  • 10 g instant kafe
  • 90 g mlečne čokolade

 

Kremasta keks torta sa čokoladnim keksom
Kremasta keks torta sa čokoladnim keksomfoto: Cookrate - Cakes/YouTube Printscreen

Priprema

  1. U jednoj šerpici pomešajte jaja sa šećerom i gustinom zagrejte uz mešanje dok ne dobijete finu kremastu smesu.
  2. Nalijte 500 ml mleka, sve vreme mešajući, pa mešajte na tihoj vatri oko 15 minuta. Prelijte to u duboku činiju, pa dodajte omekšali puter i ekstrakt vanile i dobro promešajte. Pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider na tri sata.
  3. Sipajte u duboku činiju slatku pavlaku, pa mutite dok se ne zgusne. Izvadite smesu iz frižidera, pa dodaje u šlag malo po malo između serija mućenja mikserom.
  4. Nanesite smesu tu smesu na dno kalupa.
  5. U jednu činiju sipajte 200 ml mleka i instant kafu i to lepo razmutite. Umačite jedan po jedan čokoladni keks i ređajte preko kremastog sloja koji ste naneli na dno kalupa. Nanesite još jedan sloj kremastog fila, pa ponovo umačite i ređajte preko keks i tako dok ne utrošite materijal.
  6. Poslednji sloj treba da bude fil, koji ćete poravnati špatulom, preko svega narendajte mlečnu čokoladu, pa stavite u frižider na 30 minuta.

 

Pogledajte kako se pravi ova kremasta keks torta.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Znate li šta su popeci?

 

makonda-tracker