tuga, samoća i bol

23 godine mlađi ljubavnik i ljubav prema čaši su je SLOMILI: Otkriveno kako su izgledali poslednji dani Ivane Tramp

0

Od žene koja je i u poznim godinama šetala njujorškim ulicama na visokim štiklama i sa širokim osmehom, postala je pogrbljena žena sa štapom koja se ni ne trudi da živi

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sredinom jula svet je iznenadila vest o smrti Ivane Tramp, nekadašnje manekenke i poslovne žene i bivše supruge nekadašnjeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.


Sa dubokom tugom objavljujemo smrt naše voljene majke Ivane Tramp. Naša majka je bila neverovatna žena — sila u poslu, sportista svetske klase, blistava lepotica i brižna majka i prijatelj. Ivana Tramp je preživela. Pobegla je od komunizma i prigrlila ovu zemlju. Učila je svoju decu hrabrosti i čvrstini, saosećanju i odlučnosti — navedeno je u zvaničnom saopštenju porodice.

 

Nakon nekoliko dana iznenađenja, tuge i poruka porodice i retkih javnih ličnosti koje se nisu distancirale od Trampovih, ovu vest u medijima zamenila je ta da je Ivanin bivši suprug Donald rešio da je sahrani na svom terenu za golf kako bi dobio poreske olakšice.

 

1 / 6 Foto: Mario Ruiz/Zuma Press/Profimedia

 

Nakon što je nedavno FBI pretresao Trampovo luksuzno imanje Mar-a-Lago, smrt Ivane Tramp deluje kao nešto što se nije dogodilo tako skoro, ali njeni prijatelji odbijaju da dopuste da ona bude zaboravljena.


Kako su pisali mediji, Ivana je pronađena bez znakova života na stepeništu svoje vile u Njujorku, a preminula je od udarca u grudni koš koji je zadobila prilikom pada. Kako sada kažu upućeni u njen život, njena deca i prijatelji prezirali su te stepenice i uvek strahovali od njih nakon što je bivša manekenka doživela nekoliko nezgoda na skijanju i nedavno povredu kuka. Ipak, ona je ignorisala njihove molbe da se preseli u neku drugu kuću ili hotel i pokori se pred svojim godinama i zdravstvenim stanjem.


Strahovala sam od toga da će pasti više od bilo čega drugog, ali ona je odbijala da se preseli — rekla je Ivanina drugarica Niki Haskel. — Ima mnogo njenih fotografija na tom stepeništu. Kada razmišljate o tome kako ćete umreti, da li bi ijednom pomislila da će to biti baš tako?

 

Kako kažu Ivanini prijatelji, ona je uvek uživala u alkoholu, a kako je starila to je počelo da uzima danak. Nikada nije potpuno prestala da pije, a poznato je da je najmanje jednom bila ne bezuspešnoj rehabilitaciji. Pod dejstvom pića umela je da bude, kako kažu, "nezgodna", a pre nekoliko godina je izbačena iz aviona nakon što je psovala decu koja su se igrala u prvoj klasi.


Međutim, mnogi veruju da ju je poslednje godine naročito tužnima učinio 23 godine mlađi bivši model i glumac Rosano Rubikondi, s kojim je bila u višegodišnjoj vezi i kratkom braku. Poznato je da njihov odnos nikada nije bio zdrav, da ju je Italijan u jednom momentu nazivao "smećem" u javnosti i da su imali mnogo problema čak i u danima kada je sve delovalo idilično.

 

1 / 4 Foto: Profimedia, Independent Photo Agency Srl / Alamy

 

Iako su se rastali 2009. godine, sve vreme su ostali u kontaktu, Ivana mu je navodno finansijski pomagala i dala mu novac da pokrene jedan veliki posao, a pomirili su se 2020, nakon što je on oboleo od raka. Ivana ga je pozvala da se iz Italije preseli u Ameriku, obezbedila mu stan u blizini njene kuće, brinula o njegovom lečenju, molila ga da prestane da puši (što nije učinio) i patila zbog njega do samog kraja njegovog života.


Porodica nije bila oduševljena njenim izborom — štaviše, na Ivaninoj sahrani je Doroti Kari, bivša dadilja njene dece, najverovatnije mislila na njega kada je pričala o "parazitima" koji su je okruživali.

 

Ivana Tramp
foto: Profimedia

Rubikondi je umro u oktobru 2021. godine, a mnogi Ivanini prijatelji veruju da ju je to potpuno slomilo i da je on, a ne Donald Tramp, bio najveća ljubav u njenom životu.


Uvek je nosila visoke štikle i hodala pravo... Nakon što je on umro, nije više ni izlazila toliko. Nosila je ravnu obuću, išla pogrbljena sa štapom — prisetio se Masimo Gargija, čovek koji je upoznao Ivanu s Rubikondijem. — Bila je tako depresivna.

 

 

makonda-tracker