volela je lep život

Ko je bila Ivana Tramp? Za sebe je govorila da je PRVA DAMA, živela je svaki dan kao da joj je poslednji!

1

Tokom života nije prihvatala mrvice, već je uvek želela da bude na vrhu

foto: - / Everett / Profimedia
foto: - / Everett / Profimedia

Ivana Tramp, bivša supruga nekadašnjeg predsednika Amerike, Donalda Trampa, rođena je u Čehoslovačkoj, gde je započela karijeru supermodela.

 

Ona je bila medijska ličnost, manekenka, modni dizajner i još mnogo toga. Ceo život je živela trudeći se da bude u svemu najbolja, pa je često sebe nazivala "prvom damom", iako to nije bila, samo zato jer je bila prva supruga Donalda Trampa. 

 

 

Rođena je 20. februara 1949. godine u malom gradu u Češkoj. Živela je u Kanadi do 1970. godine kada se preselila u SAD, gde se udala za Donalda Trampa 1977. godine.

 

Njihova ljubav je trajala sve do 1992. godine kada su odličili da se razvedu. Ubrzo je Ivana pokrenula svoju liniju garderobe i nakita, koji je mogao da se kupi u lukuznim buticima širom Evrope.

 

Svoju decu je veoma konzervativno vaspitala, a bila je i pomalo prostodušna, a mnoge je nerviralo to što uvek govori ono što joj je na umu.

 

Ivana Tramp
Ivana Trampfoto: Profimedia

 

I tokom života je zadržala iste životne principe kao i u mladosti, i ono što je najbitnije - živela svaki dan kao da je poslednji.

 

Otac Čeh i majka Austrijanka su od najranijeg detinjstva ćerku učili da će je jedno rad i takmičarski duh dovesti do cilja. Do 12 godine dobila je četiri uloge u filmu i učestvovala u skijaškim takmičenjima.

 

Jednom sam dobila loše ocene u školi i moj otac je odlučio da me za kaznu zaposli u fabrici cipela. Posle tri nedelje molila sam ga da mi da još jednu šansu da popravim ocene. Tad sam naučila sve o disciplini koja je potrebna u životu da bi nešto uradio - izjavila je jednom prilikom.

 

 

Pre nego što je upoznala Donalda Trampa, Ivana se sa 18 godina zabavljala sa skijašem iz kluba - Georgom Sirovatkim zbog koga se preselila u Prag.

 

Upisala je fakultet i diplomirala na odseku za psihologiju. Pred sam kraj fakulteta počela je da se bavi modelingom. 

 

Ivana je upoznala Donalda u Njujorku u čuvenom restoranu u kojem je nemoguće naći mesto. Sa njim je dobila troje dece, Donalda Džuniora, Ivanku i Erika. Decu je vaspitala na isti način kao što su njeni roditelju nju vaspitali.

 

Ivana Tramp
foto: Fonet

 

- Decu morate da uposlite. Išli su na sport, časove klavira i dopunsku nastavu. Imali su novca, ali taman toliko da mogu da odu sa prijateljima na parče pice i piće. Ako im previše date oni polude. Znam dosta dece svojih poznatih prijatelja. Zbog dokolice se drogiraju, troše novac uzaludno i uništavaju svoj život i život roditelja. Ja sam bila majka koja se avionom vozi u prvoj klasi, a moja deca u ekonomskoj. Jednom se Ivanka požalila zato što nije sa mnom. Rekla sam joj: "Kad ti budeš mogla da platiš prvu klasu sedećeš sa mnom - bila je iskrena.

 

Ivana je tvrdila da Donald nije znao da komunicira sa decom i da je njegov jedini način bio poslovni način.

 

 

U američkim medijima su mogli da se pročitaju natpisi i koji su govorili o tome da Donald vara Ivanu sa glumicom Marlom Mejpls.

 

Nakon razvoda dobila je čitavo bogatstvo. Imala je kuću na Majorci i San Tropeu. Izuzetno je volela tople predele i more. 

 

Ivana Tramp je napisala nekoliko knjiga o svom životu i kako treba da se odnosite prema muškarcima. U knjizi "Preživeti razvod" pisala je o svojim iskustvima i iskustvima prijateljica.

 

Ivana Tramp
foto: Profimedia

 

Ivana je svaki dan živela kao da joj je poslednji. 

 

Njena porodica je danas poslala saopštenje u kojem izražava žaljenje zbog smrti Ivane Tramp. Imala je 73 godine. 

 

 

makonda-tracker