ljubav koja je trajala 73 godine

Nije ga viđala NEDELJAMA, ovo je bio RAZLOG: Isplivali novi DETALJI iz braka kraljice Elizabete Druge i princa Filipa

0

Kraljica Elizabeta Druga i princ Filip bili su u braku 73 godine.

foto: PA Archive/Press Association Images / PA Images / Profimedia
foto: PA Archive/Press Association Images / PA Images / Profimedia

Kraljica Elizabeta Druga i princ Filip uživali su u svojoj ljubavnoj priči čak 73 godine. 

 

 

Kraljica Elizabeta i princ Filip venčali su 20. novembra 1947. godine, a njihov višedecenijski bračni život prošao je, sasvim logično, kroz različite faze.

 

Princu Filipu su pripisivane brojne afere, a među navodnim ljubavnicama našle su se ruska balerina Galina Ulanova, glumica Pet Kirkvud, Kejti Bojl i Helena Korde.

 

Istovremeno sa izlaskom pete sezone serije "Kruna", kao nova navodna ljubavnica princa Filipa se istakla prijateljica Peni Knečbul, koja je bila supruga njegovog kumčeta.

 

Knjiga Gajlsa Brandreta otkriva nove detalje, a prema tvrdnjama autora, kraljica supruga nije viđala nedeljama.

 

Taj njihov dogovor je počeo 2017. godine, kada je princ Filip otišao u penziju.

 

Njih dvoje su ostali u kontaktu i čuli su se često telefonom, piše Page Six.


Njeno Veličanstvo je shvatalo da bi njen i Filipov dogovor mnogi prozvali čudnim, ali je znala da "Filip ne želi da ga uznemiravaju" i da "želi da živi na sopstveni način".

 

Pet godina nakon što je otišao u penziju, princ Filip je preminuo 9. aprila 2021. godine, a kako otkriva Brandretova knjiga, kraljica Elizabeta i princ Filip su se tokom pandemije i karantina ponovo zbližili i provodili zajedničko vreme u Škotskoj, kao i u dvorcu Vindzor. 

 

Knjiga otkriva i da je nakon što je Filip preminuo, kraljica osećala "intenzivnu  tugu", ali je smatrala da je njena "hrišćanska dužnost" da nastavi najbolje što može, uprkos svom ne tako dobrom zdravlju. 

 

Kraljica je navodno odbijala da uspori svoj životni ritam sve do prošle jeseni, kada je osetila iznenadni pad energije. Nakon toga su je doktori je upozorili da se konačno mora primiriti.

 

– Moj suprug to sigurno ne bi odobrio – komentarisala je tada, otkriva autor knjige.

 

Podsetimo, njen poslednji javni nastup bio je na proslavi Platinastog jubileja u junu 2022. godine kada su uz nju bili tadašnji princ Čarls, Kamila, Vilijam i Kejt sa decom Džordžom, Šarlot i Luisom, ali i princ Hari i Megan Markl.

 

makonda-tracker