nova sezona serije kruna će se baviti i time

30 godina mlađa, a zvali su je "Gospođica Takođe": Ko je jedina Filipova prijateljica koju je Elizabeta držala uz sebe?

0

Svi sa nestrpljenjem očekuju novu sezonu serije Kruna, a Britance je posebno razbesnela jedna scena.

foto: CNP/ABACA / Abaca Press / Profimedia
foto: CNP/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Serija Kruna se bavi kraljevskom porodicom i svim intrigama koje su ih pogodile, a predstojeća sezona obrađuje period devedesetih godina, onda kada je britanska monarhija najviše bila pogođena brojnim skandalima.

 

Ono što je posebno izazvalo bes kod Britanaca jeste akcenat na odnosu princa Filipa i 30 godina mlađe njegove bliske prijateljice Peni Knečbul. Serija će prikazati "intimne momente" između vojvode od Edinburga i grofice Mountbaten od Burme, koja je od njega bila mlađa 30 godina.

Bivši sekretar za štampu pokojne kraljice rekao je da je ova serija "okrutno smeće" te da se nada kako kraljevska porodica ovo neće gledati.

Iako navodno, princ Filip nije imao ništa sa Peni osim prijateljstva, mnogi sumnjaju u to. Naime, on ju je često nazivao drugom najvažnijom ženom u svom životu, a celo prijateljstvo je počelo iz zajedičke ljubavi prema kočiji. 

 

Filip je bio uz Peni i u njenim najtežim životnim trenucima, naročito onda kada je izgubila ćerku zbog raka bubrega. Neki kažu da su bili toliko bliski da ju je osoblje nazivalo "Gospođica Takođe" jer je ona "takođe" pozivana na sve događaje porodice.

Peni je bila među 30 osoba koje su prisustvovale sahrani princa Filipa, a bila je i na sahrani kraljice Elizabete II. Sporna scena u seriji prikazaće princa Filipa koji uči Peni da vozi kočiju, a tom prilikom će joj ispričati kako njegov brak ima "problema."

 

Podsetimo, pisalo se kako je princ varao kraljicu sa više od 12 žena, ali su sve afere pažljivo zataškane. Kraljice je tolerisala sve jer je razumela koliko je Filip pogođen što je ona kraljica i deca nose njeno prezime. Princ je bio mahom sa glumicama, ali i sa daljim članovima porodice.

 

 

makonda-tracker