"brinućemo o baki umesto tebe"

NIKO NIJE NI SLUTIO DA SU TOLIKO BLISKI: Najemotivniji pozdrav od princa Filipa rasplakao Veliku Britaniju

0

Dok se britanska kraljevska porodica priprema za sahranu vojvode od Edinburga, njegovi potomci upućuju poslednji pozdrav. Ipak, jedna poruka nadmašila je i pisma prinčeva Vilijama i Harija, o kojima se najviše pričalo

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Nakon što su vojvoda od Kembridža princ Vilijam i vojvoda od Saseksa princ Hari objavili svoja saopštenja povodom smrti njihovog deke princa Filipa, oglasila se njihova sestra od strica.


Princeza Judžin od Jorka, ćerka princa Endrua, trećeg deteta kraljice Elizabete II i princa Filipa, oglasila se emotivnom porukom.

 


Najdraži deko, nedostajaćeš nam — počela je jednostavno princeza svoje obraćanje.

 


Ona je istakla da je dirnuta svim onim što je ovih dana videla na internetu i time kako se svet seća princa Filipa.


Ljudi se sećaju kako su sedeli pored tebe na večeri, kako su se rukovali s tobom ili toga što si ih pozdravio u prolazu, toga koliko im je značila Nagrada vojvode od Edinburga — piše princeza Judžin i okreće se sopstvenim uspomenama. — Ja se sećam učenja da kuvam, da slikam, šta da čitam. Sećam se smejanja tvojim šalama, zapitkivanja o tvom spektakularnom životu i službi u mornarici. Sećam se kako bih spržila kobasice i kako bi ti uleteo da sve spasiš. Sećam se tvojih ruku i smeha, tvog omiljenog piva.

 

1 / 13 Foto: Profimedia


Princeza, koja je u februaru donela na svet prvo dete, dala je dekino ime svom sinu, pa je on nazvan August Filip Houk Bruksbenk.


Sećaću se tebe kroz tvoju decu, unuke i praunuke — poručila je. — Hvala ti za posvećenost i ljubav prema svima nama, naročito prema baki, o kojoj ćemo brinuti umesto tebe.
 

 

makonda-tracker