da li ste znali?

Iza toga je skrivena dirljiva priča o kojoj ona nikad ne govori: Zašto kraljica Elizabeta II uvek nosi jarke boje?

2

Kraljica Elizabeta II uvek ima zanimljive komplete kojima privuče pažnju, a najviše intrigiraju jarke boje koje su nezaobilazne u kraljičinom autfitu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kraljica Elizabeta II na svakom događaju na kom se pojavi, skrene pažnju na sebe pažljivo odabranim kompletom i šeširom, a to je skoro uvek u nekoj jarkoj i upadljivoj boji.

 

Poznato je da kraljica ima različite navike i rituale kojih se strogo drži, ali isto tako ima i jako specifičan smisao za humor, međutim, ljubav prema jarkim bojama nema veze ni sa jednim, ni sa drugim. 

Naime, svaka kombinacija koju je kraljica Elizabeta nosila ima svoj jedinstveni broj uz koji je naznačeno u kojoj prilici je nošena. Jako je važno da se ne pomeša, pa da se ne pojavi dva puta zaredom na događaju odevena isto. Ali to i dalje ne objašnjava odabir boja.

 

Na proslavi svog 90. rođendana 2016. nosila je neon zeleni komplet, koji je toliko upadao u oči da je vrlo brzo postao tema za šale na Tviteru i različita poređenja. 

Razlog zbog kog kraljica Elizabeta bira upravo ovakve odevne kombinacije i trudi se da bude upadljiva je, zapravo, jako dirljiv. Poenta upečatljivih boja jeste u tome da kraljicu istaknu i da bude prepoznatljiva u masi, na taj način svaki njen podanik moći će da je vidi ma koliko bio udaljen od nje.

 

– Želi da se izdvoji i bude uočljiva, tako da ljudi mogu da kažu: “Video sam kraljicu” – ispričala je jednom prilikom Sofija, grofica od Veseksa.

 

Neki ovo opisuju i kao egocentričan potez, ali kako piše Istorijski zabavnik, iza svega se krije jako emotivna priča.

 

1 / 12 Foto: Profimedia

 

Kad je preuzimala presto, tada mlada Elizabeta, zaklela se da će služiti svom narodu, a svoju ulogu je od početka shvatala vrlo ozbiljno. Noseći tako upadljive komplete, ona poručuje svakom stanovniku da je tu za njega i da on može da je vidi.

 

– Moraju da me vide da bi verovali u mene – rekla je Elizabeta II još kao devojka.

 

 

makonda-tracker