bila je strogo disciplinovana

Tajna dugog života: Kraljica Elizabeta II je večerala uvek isto, a bez jedne namirnice nije mogla da zamisli dan

0

Kraljica Elizabeta II je, kao i za sve ostalo, pa i za ishranu imala stroga pravila kojih se pridržavala.

foto: Reynaldo Paganelli / Sipa Press / Profimedia
foto: Reynaldo Paganelli / Sipa Press / Profimedia

Članovi kraljevske porodice imaju različite načine ishrane, a iako bi se reklo da Kejt Midlton najviše pazi, zapravo je veliki probirač bila kraljica Elizabeta II.

 

Kraljevski kuvari su čak jednom prilikom rekli da ne znaju ni kako princ Filip uspeva da shvati šta želi kraljica, s obzirom na to da je on voleo sve i uživao je u hrani, dok kraljicu jela uopšte nisu preterano zanimala.

Ipak, imala je svoja pravila i ona su važila za ceo dvor. Kako je svojevremeno pričao Deren Mekgrejdi, kraljevski kuvar, za večeru nisu bili dozvoljeni krompir, pirinač ni pasta. Elizabeta Druga nije bila obožavalac ugljenih hidrata, pa se takva jela nisu služila uveče. Poznato je da je ovo pravilo kršila Megan Markl, kojoj je pasta jedno od omiljenih jela.

 

Međutim i Kejt Midlton obožava pastu, pa je za rođendan ćerke Šarlot upravo to i spremala. 

 

- Vrlo je disciplinovana, naročito ako večera bez društva. Za nju se sprema pečeno meso ili riba, dve vrste povrća i velika činija salate - odao je kuvar Deren.

 

Ipak, pokojna kraljica je volela da pojede nešto slatko, a umela je i da se našali, pa je u jednom spotu odglumila kako nigde ne ide bez sendviča. Pojavljivanjem uz omiljeni lik - medu Padingtona, osvojila je srca mlađih.

 

Elizabeta je najviše od svega volela čokoladu, a omiljena poslastica joj je bila upravo čuvena pita od čokolade i bilo joj je bitno da bude sa što više procenata kakao praha.

 

 

makonda-tracker