ovo bi voleli da zaboravimo

MUŠKARAC U KRALJIČINOJ SOBI, ČARLSOVA PRLJAVA MAŠTA: Najšokantniji ZABORAVLJENI SKANDALI britanske kraljevske porodice

0

Iako se, kada je reč o aferama Bakingemske palate, najčešće priča o nesrećnom braku princa Čarlsa i princeze Dajane, Vindzorovi su se suočili s daleko većim neprijatnostima kada je reč o lošem imidžu...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kada govorimo o kraljevskim porodicama, na svetu nema poznatije od britanske — gotovo da nema osobe koja ne zna za kraljicu Elizabetu II, najdugovečnijeg svetskog monarha, i njene potomke: princa Čarlsa od Velsa, koji je zašao u sedamdesete, a i dalje čeka da bude kralj, i njegove sinove Vilijama i Harija, koji su tako mladi ostali bez svoje prelepe, harizmatične i nesrećne majke Dajane...


Ipak, priča o Čarlsu i Dajani samo je deo slagalice najvećih skandala s kojima su kraljica Elizabeta i njena porodica morali da se izbore...

 


Sara Ferguson kao zvezda fetišističkih fotografija


Možda je princeza Dajana najpoznatija snaha kraljice Elizabete, ali ni Sara Ferguson, bivša supruga Elizabetinog sina princa Endrua, nije prošla bez pažnje medija. Štaviše!


Vojvoda i vojvotkinja od Jorka rastali su se 1991. godine, a 1992. zvanično najavili razdvajanje, dok je do formalnog razvoda došlo 1996. godine. Ipak, godinama pre nego što su potpisali razvod, Sara Ferguson našla se u središtu neobičnog skandala — u avgustu 1992. Daily Mail je objavio paparaco fotografije na kojima američki milioner Džon Brajan sisa nožne prste britanske vojvojtkinje dok se ona sunča toples!

 

1 / 4 Foto: Profimedia


Sara je svakodnevno ismevana u medijima, a kraljevska porodica bila je ogorčena na nju, pa joj je Elizabetina sestra princeza Margaret poslala pismo u kojem je poručila:


Uradila si više da osramotiš ovu porodicu nego što je moglo da se zamisli!


Tampongejt, procureli nevaljali razgovori princa Čarlsa i njegove ljubavnice Kamile


Britanski tabloidi, uvek željni senzacije i "prljavštine" o pripadnicima kraljevske porodice, bili su van sebe kada su se u javnosti pojavio transkript "seksi" razgovora princa Čarlsa i Kamile Parker Bouls, samo tri meseca nakon što se on razveo od ledi Dajane.

 

1 / 8 Foto: Profimedia


Magazin People objavio je pod naslovom "Čarls i Kamila — traka" transkript telefonskog razgovora vođenog 1989. godine, a reč je o šestominutnoj i vrlo eksplicitnoj razmeni. U njemu princ od Velsa, između ostalog, izražava želju da "živi u Kamilinim gaćicama" i da "bude njen tampon", a ako vas interesuju svi detalji više možete pročitati OVDE.

 

Kraljičina ćerka ima — krivični dosije!


Princeza Ana, jedina ćerka kraljice Elizabete i princa Filipa, postala je 2002. godine prva članica britanske kraljevske porodice koja je dobila dosije u policiji.

 

1 / 3 Foto: Profimedia


Naime, njen pas Doti napao je dvoje dece, zbog čega je ona morala pred sudom da plati novčanu kaznu, sudske troškove, obezbedi dresuru za svog psa, uvek ga u javnosti drži na povocu itd.


Šokantne glasine o princu Endruu


Drugi od trojice sinova kraljice Elizabete i princa Filipa dobio je titulu vojvode od Jorka, a nedavno se pisalo da je njegova majka rešila da mu je oduzme. Još uvek je sve na nivou spekulacija, ali u jednom zvaničnom saopštenju iz februara upadljivo je što se princ Endru ne naziva ni titulom ni Njegovim kraljevskim visočanstvom, a poznato je da u junu neće prisustvovati tradicionalnom Pozdravu bojama, jednoj od najvažnijih parada u Britaniji.

 

1 / 6 Foto: Profimedia


Kraljičin sin se povukao s kraljevskih dužnosti u novembru 2019. godine, nakon jednog najvećih skandala koji su potresli ovu porodicu. Naime, on je bio vrlo blizak prijatelj pokojnog Džefrija Epstajna, američkog biznismena i osuđenog seksualnog prestupnika. Nakon hapšenja i smrti ovog bogataša, otkriveni su gnusni detalji njegovih nedela, a isplivale su i optužbe na račun njegovih slavnih prijatelja. Jedna devojka je tako izjavila da joj je Epstajn platio 15.000 dolara da bi imala seksualne odnose s princem kad je imala svega 17 godina, što nije prvi put da se spekuliše o princu Endruu u ovom kontekstu. On je pokušao da se odbrani u intervjuu koji je 2019. dao za BBC, a u tome — najblaže rečeno — nije uspeo: ponavljao je da se ne seća stvari za koje ga optužuju i priznao da je izneverio očekivanja svoje porodice.


Nepoznati muškarac pored kraljičinog kreveta


Malo je ljudi na planeti koji su čuvani kao engleska kraljica, zbog čega je svet bio šokiran kada je izvesni Majkl Fagan u julu 1982. godine uspeo da uđe u njenu spavaću sobu. On se popeo uz fasadu Bakingemske palate i kroz prozor ušao u prostorije kraljice Elizabete, a pričalo se da su razgovarali deset minuta pre nego što je Fagan uhapšen. Međutim, kako je sam provalnik istakao u intervjuu koji je dao za list Independent 2012. godine, kraljica ga je samo pitala: "Šta vi radite ovde?" i otišla po pomoć. Kako je ispričao, nosila je cvetnu spavaćicu do kolena, a njena malena stopala su lupkala po podu.

 

1 / 9 Foto: Profimedia


On je priznao i da ni danas nije siguran zbog čega je ušao u Elizabetine odaje, a interesantno je i to što je mesec dana ranije takođe uspeo da uđe u Bakingemsku palatu, počasti se sirom i kreterima, popije pola boce vina, pogleda portrete, uđe u sobu za poštu i išunja se kad se umorio.

 


Hari je bio vrlo, vrlo nevaljao


Vojvoda od Saseksa princ Hari u poslednje vreme privlači pažnju zbog svog braka i napuštanja kraljevske porodice, a nekada je bio u žiži zbog daleko... zanimljivijih stvari.


Tako je mladi sin princa Čarlsa i princeze Dajane kad je imao 17 godina otišao na odvikavanje od droge i tamo proveo — jedan dan. Navodno je njegov otac odlučio da Hari treba da vidi kako izgleda život zavisnika nakon što mu je sin priznao da je više puta pušio marihuanu i konzumirao alkohol.

 

1 / 7 Foto: Profimedia


Ne znamo da li Hari više nije koristio narkotike i alkohol, ali očito se nije previše bavio ni lekcijama iz istorije: na jednom maskenbalu viđen je u kostimu naciste! Princ Čarls bio je zato prinuđen da se izvinjava javnosti u njegovo ime zbog "uvrede i sramote".


Nešto kasnije imali smo priliku i da vidimo princa Harija kao od majke rođenog, kada je u Los Anđelesu uslikan tokom nešto nevaljalije verzije bilijara. Ovog puta se izvinio sam i tvrdio da je za sve krivo to što se ponašao "više kao vojnik nego kao princ".


Dajana se trudna umalo ubila da bi privukla pažnju


Nije bila tajna da princ i princeza od Velsa nemaju najsrećniji brak na svetu, ali malo ko je mogao da pretpostavi kako je izgledao život kraljevskog para iza zatvorenih vrata Kensingtonske palate.

 

1 / 10 Foto: Profimedia


Kada je 1991. godine bila ophrvana očajem zbog veze njenog supruga princa Čarlsa s Kamilom Parker Bouls, princeza Dajana odlučila je da snimi svoje najintimnije misli i ispovest preda Endruu Mortonu kako bi napisao knjigu "Dajana: Njena prava priča". Tada je ispričala mnogo šokantnih stvari, a mediji su bili zapanjeni njenim priznanjem da se u četvrtom mesecu trudnoće bacila niz stepenice da bi Čarls pričao s njom.


Više o tome pročitajte OVDE.


Čarls je kao dečak ušao u pab i naručio alkohol


Iako danas ova epizoda možda ne deluje tako skandalozno, 1963. godine izazvala je pravi haos u medijima.

 

1 / 5 Foto: Profimedia


Tada petnaestogodišnjak, prestolonaslednik britanskog trona je tokom školskog izleta u Škotskoj u jednom pabu naručio brendi naočigled svih prisutnih i jednog tabloidnog novinara. Bakingemska palata je demantovala da se bilo šta slično desilo, ali princ Čarls je mnogo kasnije priznao da je sve istina.


Rekao sam prvo piće koje mi je palo na pamet jer sam ga pio ranije, kad je bilo hladno tokom lova — rekao je za Vanity Fair.


Kako je istakao, i danas se trgne kad čuje sintagmu "brendi od višnje".

 

 

makonda-tracker