bizarne poruke

"POSLALA SAM IH DA TE UBIJU. ISPRED SU." Princeza Dajana pretila Kamili usred noći i suočila se s njom u javnosti

3

Nije tajna koliko je bola supruzi princa Čarlsa nanosila njegova veza s Kamilom Parker, a nedavno smo imali priliku da saznamo nove detalje ovog ljubavnog trougla

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pre tri godine kraljevska biografkinja Peni Džunior objavila je biografiju vojvotkinje od Kornvola pod nazivom "Vojvotkinja: Kamila Parker Bouls i ljubavna afera koja je uzdrmala Krunu". Građu je navodno skupljala razgovorima s Kamilinim prijateljima i porodicom, a u njoj je iznela manje poznate detalje iz njenog života u periodu kada je princeza Dajana još verovala da može da spase brak s princem Čarlsom.


Naime, krajem 1986. godine, Kamila Parker vratila se u Čarlsov život, a najpre su njih dvoje ponovo bili samo prijatelji. Ubrzo su oni ponovo prešli granicu i upustili se u vezu, a i sama princeza Dajana počela je da ulazi u afere. Ipak, kada je shvatila da se princ Čarls i dalje viđa s ljubavlju svog života, onjegova supruga je navodno bila opsednuta ženom koju je smatrala svojom rivalkom.

 


Dobro je poznato da se 1989. godine suočila s Kamilom na zabavi ledi Anabel Goldsmit u Ričmondu.


Kamila, želim da znaš da znam tačno šta se događa između Čarlsa i tebe. Nisam od juče — rekla je navodno Dajana, a Kamila je, tvrde upućeni, bila besna što je princeza od Velsa priredila takvu scenu u javnosti.

 

1 / 19 Foto: Profimedia


Navodno je to bio period u kojem se Dajana osećala posebno loše i ponašala čudno: lako se odricala prijatelja i članova porodice i otpuštala zaposlene, u svemu je videla teoriju zavere, a šuškalo se i da je prisluškivala Čarlsov telefon. To, međutim, nije sve: u knjizi Peni Džunior navodi se da je princeza od Velsa ostavljala ljudima uznemirujuće glasovne poruke ili ih slala putem pejdžera. Tako je svom ličnom sekretaru Patriku Džefsonu poslala poruku sadržine "Znamo gde si, zna i tvoja žena. Znam da mi nisi bio lojalan". Slične poruke dobijao je Čarlsov sekretar Ričard Ajlard, a navodno je telefonom uznemiravala suprugu svog ljubavnika Olivera Hoara nakon što je pokušao da raskine vanbračnu vezu.


Među onima koji su tih dana bili na Dajaninoj meti navodno se našla i najomraženija žena u njenom životu — Kamila Parker Bouls. Ona je, tvrdi Džuniorova, dobila brojne preteće poruke i pozive usred noći.

 


Obično je, ne predstavljajući se, govorila nešto poput: "Poslala sam ih da te ubiju. Ispred su, u bašti. Pogledaj kroz prozor. Vidiš li ih?" — navodi se u knjizi.


Dalje se navodi da je Kamila sažaljevala princezu, ali da joj u jednom trenutku više nije bilo žao.


Nije mogla da oprosti Dajani to što je namerno pričala stvari koje štete Čarlsu niti to što je decu koristila kao oružje protiv njega — tvrdi Džuniorova.

 

1 / 14 Foto: Profimedia


 

 

makonda-tracker