niko od njih nije bio srećan

KAMILA U BELOM, PRINC GLEDA PRAVO U NJU: Najtužnija fotografija s venčanja princeze Dajane i Čarlsa i dalje izaziva BES

5

"Znala sam da je bila tamo, naravno. Tražila sam je pogledom", prisetila se jednom prilikom ledi Di ovog neprijatnog trenutka.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Tog 29. jula 1981. godine, u Katedrali Svetog Pavla ledi Dajana Spenser zavetovala se na večnu ljubav prestolonasledniku britanskog trona princu Čarlsu pred očima celog sveta — kraljevska porodica ugostila je čak 3.500 zvanica, dok je širom sveta prenos pratilo oko 750 miliona ljudi. Ipak, malo je poznato da je samo nekoliko metara iza mladenaca stajala Kamila Parker Bouls, mladoženjina dugogodišnja ljubavnica, s kojom je nastavio da se viđa i tokom braka s Dajanom, ljubav njegovog života.

 

Pre nego što ju je zaprosio, princ Čarls je Dajani o Kamili govorio kao o svojoj prijateljici. Tek kasnije je saznala za pravu prirodu njegovog odnosa sa suprugom oficira britanske vojske Endrua Parkera Boulsa.


Kamilin suprug je, inače, kao komandant konjičkog puka, imao ulogu u organizaciji ovog posebnog dana: nadgledao je pratnju Čarlsove i Dajanine kočije kroz London, pa se tako i ona sama našla na venčanju veka. Za poznavaoce prilika je pomalo iznenađujuće to koliko je "dobro mesto" Kamila dobila, budući da je sedela svega nekoliko redova iza Dajanine rođene sestre.

 

1 / 10 Foto: Profimedia


U intervjuu koji je ledi Dajana dala 1991, deset godina kasnije, ona je istakla da je bila svesna toga da će u Katedrali videti Kamilu i da ju je, štaviše, sama tražila u gužvii.

 

Naravno, znala sam da je bila tu. Tražila sam je pogledom. Dok sam hodala ka oltaru, spazila sam Kamilu sa svetlosivim šeširom s velom. Videla sam sve, njenog sina Toma kako stoji na stolici. Do danas, znate, imam to živo sećanje — prisetila se Dajana.


To, međutim, nije najzanimljivije u odeći koju je Kamila odabrala za venčanje. Ona se pojavila odevena u belo.

 

foto: Profimedia

Da sve bude još tužnije, na jednoj fotografiji jasno se vidi kako princ Čarls, dok vodi svoju mladu pod ruku gleda pravo u svoju ljubavnicu...

Upravo je ovaj trenutak jedna obožavateljka britanske kraljevske porodice nedavno podelila na Tviteru, a ona je za kratko vreme privukla mnogo pažnje i izazvala brojne komentare. Zaljubljenici u lik i delo pokojne princeze Dajane i danas, skoro 40 godina kasnije, razbesneli su se zbog ovog prizora.

 

"Nosi belo na venčanju. 'Drskost' nije dovoljna reč", "Kako se samo usudila", "Pogledajte kako je on gleda kroz masu", "Poludim samo kad se setim ovog dana. Opaka žena"... samo su neki od komentara.

 

 

 

 

makonda-tracker