strašno

U 4. MESECU TRUDNOĆE I NESREĆNA DO SRŽI: Ispovest princeze Dajane o tome kako se u trenutku očaja bacila niz stepenice

0

Nije bila tajna da princ i princeza od Velsa nemaju najsrećniji brak na svetu, ali malo ko je mogao da pretpostavi kako je izgledao život kraljevskog para iza zatvorenih vrata Kensingtonske palate

foto: Profimedia, Profimedia
foto: Profimedia, Profimedia

Kada je 1991. godine bila ophrvana očajem zbog veze njenog supruga princa Čarlsa s Kamilom Parker Bouls, princeza Dajana odlučila je da snimi svoje najintimnije misli i ispovest preda Endruu Mortonu kako bi napisao knjigu "Dajana: Njena prava priča".


Ona je otkrila mnogo toga o čemu se godinama nagađalo u britanskoj i svetskoj javnosti, ali je ispričala ponešto što niko van zidina Palate nije mogao ni da nasluti. Jedna od priča iz ove druge grupe svakako je ona o tome kako je mogla ozbiljno da naudi sebi jer je bila ignorisana.


Kad sam bila u četvrtom mesecu trudnoće i nosila Vilijama, baciila sam se niz stepenice u pokušaju da privučem pažnju svog muža, kako bi me saslušao — počela je Dajana svoju uznemirujuću ispovest.

 


Rekla sam Čarlsu da se osećam očajno, plakala sam kao kiša. Rekao je da da dižem lažnu uzbunu. "Neću da te saslušam", rekao je. "Stalno mi ovo radiš. Idem na jahanje." Zato sam se bacila niz stepenice. Kraljica je izašla, potpuno užasnuta, tresla se, bila je prepadnuta. Znala sam da neću izgubiti bebu, ali sam bila sva u modricama oko stomaka. Kad se vratio, znaš, to je bilo odbacivanje, potpuno odbacivanje. Samo je nastavio kroz vrata — ispričala je Dajana.

 

Princ i princeza od Velsa 1982, dok je Dajana nosila princa Vilijama
Princ i princeza od Velsa 1982, dok je Dajana nosila princa Vilijama foto: Profimedia

Ona je istakla da je bila svesna toga šta nije u redu s njom, ali je niko nije shvatao.


Bilo mi je potrebno da se odmorim i da brinu o meni u mom domu, da ljudi razumeju mučenje i teskobu koje se odvijaju u mojoj glavi. To je bio očajnički zov u pomoć. Nisam razmažena — samo mi je bilo potrebno da se priviknem na svoj novi položaj — rekla je princeza Dajana.


Ona je rekla i da ne zna šta je Čarls pričao svojoj majci i kraljici o njoj, ali zna da joj je saopštio da je Dajana bulimična.

 

Princeza Dajana 1982, dok je nosila princa Vilijama
Princeza Dajana 1982, dok je nosila princa Vilijama foto: Profimedia

Rekao je svima da je to razlog za raspad našeg braka, "zbog toga kako Dajana jede mora da je baš teško Čarlsu" — prisetila se princeza i dodala da je princ Filip saosećao sa svojim sinom, kao i da joj je suprug jednom rekao da mu je otac predložio da nastavi sa svojim "mladalačkim navikama" ako njegov brak s Dajanom ne bude funkcionisao ni nakon pet godina.

 

princeza Dajana, Princeza Dajana, Princ Čarls
foto: Profimedia

 

makonda-tracker