nije se tome nadala

HTELA JE DA GA RAZNEŽI, NAIŠLA NA NEOČEKIVANU REAKCIJU: Romantični gest koji je ledi Dajana priredila Čarlsu (FOTO)

0

Kad je princeza Dajana priredila ovo iznenađenje svom suprugu i prestolonasledniku trona Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije, svima je zastao dah

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ljubitelji serije "Kruna" imali su u najnovijoj sezoni priliku da vide scenu koja deluje kao nešto na šta se čak ni toliko smela i kreativna članica britanske kraljevske porodice kakva je bila princeza Dajana ne bi usudila.


U njoj vidimo glumicu Emu Korin, koja igra ledi Di, kako tokom predstave u Kraljevskoj operi kaže princu Čarlsu da ide do toaleta, da bi se potom pojavila na sceni i otplesala besprekorno koreografiju uz pesmu Uptown girl Bilija Džoela. Ipak, ona je zasnovana na istinitom događaju!

Publika, koja je bila sastavljena od samog britanskog krema tog doba, bila je zapanjena kada se tokom predstave 1985. godine na bini iznenada našla supruga prestolonaslednika trona princa Čarlsa, a Dajana je, graciozna i talentovana kakva je bila, odlično snašla u ovoj ulozi i plesala besprekorno.


Kako su mediji pisali, sve je bilo upravo njena ideja. Princ i princeza od Velsa prisustvovali su događaju Friends of Covent Garden, humanitarnom okupljanju moćnih i bogatih Britanaca na kojem često gostuju poznate ličnosti i oduševljavaju publiku duhovitim i maštovitim tačkama. Godinu dana ranije, kraljevski par se zajedno pojavio na sceni, kada je princ Čarls demonstrirao svoje pevačke sposobnosti.


Nedelju dana pre performansa 1985. godine, Dajana je dobila ideju da priredi svom suprugu romantično iznenađenje, kao zakasneli poklon za njegov 37. rođendan. Obratila se Vejnu Slipu, igraču Kraljevskog baleta, i zamolila ga da bude njen plesni partner. Kako se on kasnije sećao, strepeo je da će izgledati smešno pored princeze i da ona neće biti dobra plesačica jer je bila viša od njega.


Ali ubrzo sam shvatio da ima smisla za humor i da možemo da se zabavimo s tom razlikom u visini. Već je odabrala i muziku: Uptown girl Bilija Džoela — ispričao je jednom prilikom Slip.


S obzirom na to da u to vreme nisu svi nosili kamere u džepu, ne postoji snimak Dajaninog plesa iznenađenja, a na internetu postoje samo fotografije.


Princezin performans je naišao na veliko iznenađenje: ipak nije uobičajeno videti članicu kraljevske porodice kako u lepršavoj beloj haljini igra uz popularnu muziku, i to na sceni Kraljevske opere.

Publici je zastao dah kad se Dajana pojavila, kao da su svi duboko uzdahnuli — prisetio se Slip u intervjuu za Gardijan 2017. godine. — U jednom trenutku, napravila je piruetu. gurnula me dole, a potom sam je nosio scenom. Sećam se da sam razmišljao: "Nemoj da ispustiš buduću kraljicu Engleske".

1 / 12 Foto: Profimedia


Sama princeza Dajana bila je oduševljena svojim plesom, ali sve je zanimalo kako je reagovao onaj kome je ovaj performans bio namenjen — princ Čarls. U seriji "Kruna" vidimo princa od Velsa kako besan naziva Dajanin poklon "grotesknim" i "ponižavajućim", a on u stvarnosti, makar koliko je poznato, nije išao toliko daleko. Ipak, nije bio dirnut i dočekao Dajanu sa zaljubljenim osmehom kakav bi se očekivao. Navodno je delovao "hladno, čak distancirano" pored Dajane na prijemu održanom posle predstave.

makonda-tracker