ništa mu nije bilo dosta

"DA, VOLELA SAM GA!" Ljubavnik ledi Di za kog se sumnja da je Harijev otac izneverio ju je kao NIKO NIKAD RANIJE

0

Njihova ljubavna priča trajala je pet godina, a imala je užasan i bolan kraj.

foto: Prfimedia
foto: Prfimedia

Decenijama već britanska i svetska javnost upoređuje fotografije majora Džejmsa Hjuita, s kojim je princeza Dajana bila U petogodišnjoj vezi tokom osamdesetih godina i braka s princem Čarlsom, a za mnoge nema dileme da je zapravo ovaj oficir otac mladog princa Harija. Malo je poznato da je Dajana bila toliko opijena svojom ljubavlju prema majoru Hjuitu da se to nije moglo sakriti čak ni u to vreme, kao i to da je kasnije otvoreno pričala o njoj. Ipak, do kraja ove veze nije došlo jer je princeza bila udata, već zbog Hjuitove izdaje.

Major Hjuit bio je oficir Kraljevske konjice, a jedna od njegovih dužnosti bila je da princezi od Velsa drži časove jahanja. Kako je kraljevski biograf Endru Morton jednom prilikom napisao, Hjuit je bio "čovek velikog šarma koji je pružio Dajani zabavno i saosećajno društvo u trenutku kada joj je bila potrebna podrška jer ju je suprug zapostavljao". Kako je Hjuit ispričao godinama kasnije, sama Dajana mu je tražila da bude njen instruktor jahanja.

Samo jedna stvar je pošla naopako. Zaljubili smo se — napisao je on u knjizi "Ljubav i rat", a ova ljubav trajala je, kako sam Hjuit otkrio, od 1986. fo 1991. godine.

Prema tvrdnjama Ane Pasternak, autorke knjige "Zaljubljena princeza", on je često dolazio u Kensingonsku palatu, a prve noći koju je prespavao s princezom bio je uplašen.

Major Džejms Hjuit
foto: Profimedia

Rekao mi je da bio prestravljen kada je prvi put ostao u Kensingtonskoj palati tokom noći, laknulo mu je što su Čarls i Dajana imali odvojene sobe. Uz to, imala je 30 plišanih igračaka oko kreveta — prisetila se Pasternakova kasnije.

Ona je otkrila i da je Hjuit bio fan princa Čarlsa i da je s njim igrao polo, a Dajanin suprug nije se preterano opterećivao njihovom preljubničkom vezom.

1 / 9 Foto: © Band Photo / uppa.co.uk / Avalon / Profimedia

Kako je obično bilo u aristokratskim krugovima, Čarls je znao i odobravao njihovu aferu jer je odvlačila pažnju Dajani i skidala pritisak s Kamile i njega — tvrdi Pasternakova. Veruje se da je Endru Parker Bouls na isti način gledao na vezu svoje supruge Kamile s princem od Velsa.

Budući da su se viđali tokom osamdesetih, a posebno zbog očigledne fizičke sličnosti između Džejmsa Hjuita i Dajaninog mlađeg sina Harija, decenijama opstaje glasina da princa Čarls nije otac mladog princa već da on nosi gene riđokosog oficira Kraljevske konjice. Ipak, ni sam Hjuit, koji se nije pokazao kao povučen i kratkog jezika kada treba da popriča s medijima o svojoj vezi s Dajanom, ne podržava ove tračeve.

Nisam — jasno je odgovorio na pitanje je li on Harijev otac i dodao da je Hari bio rođen kada su princeza i on stupili u vezu.

Što se tiče Harijeve riđe kose, ona je navodno nasleđe Spenserovih, Dajanine porodice, a ledi Di se silno obradovala kada je videla da je rodila crvenokosog dečaka i izjavila: "Ovaj je moj".

U periodu od 1989. do 1991, Dajana je svom ljubavniku slala ljubavna pisma, a to uključuje i vreme koje je Hjuit proveo u Zalivskom ratu. Sudeći po britanskim medijima, 1992. godine prestala je da mu se javlja na telefon i to je bio defintivni kraj njihove veze.

U čuvenom intervjuu za BBC koji je Dajana dala 1995. godine, princeza je potvrdila da je bila zaljubljena u majora — tada kapetana — Hjuita.

Da, obožavala sam ga. Da, volela sam ga. Ali veoma sam izneverena — rekla je princeza Dajana.

Kako se u britanskoj javnosti spekulisalo, najverovatnije je mislila na pokušaje njenog bivšeg ljubavnika da "unovči" njihovu vezu. Za detalje koje je ispričao Ani Pasternak za potrebe njene knjige "Zaljubljena princeza", oficir je dobio 300.000 funti, za intervju koji je dao tabloidu News od the World navodno je primio milion funti, a pokušavao je da proda pisma koja mu je slala.

1 / 18 Foto: Profimedia

U tim pismima nema ničega čega bismo se stideli. Mislim da su to istorijska dokumenta koja mi je pisala dok sam bio u Zalivskom ratu i imaće sve važniju istorijsku ulogu — svojevremeno je izjavio.

Major Džejms Hjuit
foto: Profimedia

Nakon Dajanine smrti 1997, Hjuit je opstajao u medijima kao javna ličnost: pojavio se u muzičkom takmičenju Iks faktor, i to u verziji za poznate, pobedio je u jednom rijalitiju... Poslednje vesti koje su se o njemu pojavile u Velikoj Britaniji odnose se na njegovo zdravlje, budući da je 2017. godine doživeo šlog, a po otpustu iz bolnice nastavio je oporavak na jugozapadu Engleske.

makonda-tracker