sve se znalo, o svemu se ćutalo

Zaboravio ženu, sedmoro dece i moral: Novi detalji o "BOLESNOJ AFERI" Džeki Kenedi koju su se svi pravili da ne vide

0

Žaklina Kenedi imala je nekoliko velikih ljubavi, a često se zaboravlja da je ona godinama bila u vezi sa svojim deverom

Džeki i Robert Kenedi na sahrani Džona F. Kenedija
Džeki i Robert Kenedi na sahrani Džona F. Kenedijafoto: Austrian Archives (S) / AFP / Profimedia

Poznata američka kolumnistinja Morin Kalahan objaviće u julu novu knjigu o životu Kenedijevih, koja otkriva mnogo detalja o životu najpoznatije porodice Amerike.


Ona se s posebnom pažnjom bavi Džeki Kenedi, suprugom i udovicom nekadašnjeg predsednika Džona F. Kenedija, kao i njenim ljubavnim životom nakon atentata na njenog muža.


Tako Morin u knjizi "Ne pitajte: Kenedijevi i žene koje su uništili" tvrdi da je čuveni grčki brodovlasnik Aristotel Onasis terao Džeki da imaju intimne odnose u javnosti i da su sklopili bračni ugovor koji je imao 170 klauzula, među kojima je navedeno koliko puta tačno moraju da imaju seks na javnim lokacijama.

Jedna od najzapaženijih svakako je priča o odnosu Žakline Kenedi s njenim deverom Bobijem, s kojim je bila u tajnoj vezi nakon što je ostala udovica.

 

Robert, Džeki, Etel i Džon Kenedi na jednom odmoru dok je Dž.F.K. još bio senator, 1957. godine
Robert, Džeki, Etel i Džon Kenedi na jednom odmoru dok je Dž.F.K. još bio senator, 1957. godinefoto: CSU Archives Collection / Everett / Profimedia

Kako piše Kalahanova, Kenedi i njegova snaha su "podelili traumu" i imali "užasnu vezu", prenosi eksklluzivno Daily Mail.

 

Novi detalji o aferi Džeki Kenedi s deverom Bobijem


Već smo pisali o tome kako je počela "bolesna afera" Džeki i Bobija Kenedija, kako su nazivali u visokim društvenim krugovima ovu vezu, a sada su se pojavile nove pojedinosti o njoj.

 

Posle sahrane Džona F. Kenedija 25. novembra 1953. godine, Džeki je "zapalila večnu vatru na grobu svog muža", na nacionalnom groblju Arlington u Virdžiniji, pre nego što se vratila u Belu kuću s Bobijem, piše Morin Kalahan.

 

Etel Kenedi, Bobijeva supruga i majka sedmoro njegove dece, nije im se pridružila, a usledila je "višegodišnja" seksualna veza devera i snahe.


Kao što je rekla više puta, Bobi je bio jedina osoba koja je sprečila Džeki da se ubije – navodi se u ovoj knjizi.

 

Džeki Kenedi sa suprugom Džonom
Džeki Kenedi sa suprugom Džonomfoto: EPA/ABBIE ROWE / NATIONAL PARK SERVICE HANDOUT

Međutim, ona ističe i da se Bobi oslanjao na Džeki, kao i da je "provodio više vremena s dvoje njene dece nego sa sopstvenom".


Kalahanova piše da bi, da je ova priča tada objavljena u medijima usledila "kataklizma" nakon strašne smrti Džona Kenedija, pa se o aferi predsednikovog brata i udovice samo šaputalo u njhovim društvenim krugovima.

Međutim, nisu se, tvrdi ona, mnogo krili: bezbrižno su se, štaviše, razmetali svojom vezom, išli na večere u Njujorku i otvoreno se ljubili i mazili.

 


Smatra se da je aferi došao kraj kada se Bobi kandidovao za predsednika 1968. godine, a Džeki je počela da se viša s Onazisom. Bobi Kenedi navodno je mrzeo Onazisa i "dugo sumnjao da je Džeki bila u vezi s njim dok je još Džon K. Kenedi bio živ", navodi se u ovoj knjizi.


Nije jasno da li je Bobijeva supruga Etel bila svesna ove afere, ali nakon što je Bobi ubijen u Los Anđelesu 6. juna 1968. godine, Džeki je odmah doletela iz Njujorka kako bi bila uz nju i utešila je.

 

 

BONUS VIDEO

Ko je zapravo ubio Kenedija?

 

makonda-tracker