prepustili su se strastima

Jedna od 1.033 žene koje je osvojio bila je – PRINCEZA! Tajna AFERA sestre kraljice Elizabete i holivudskog lepotana

0

Ljubavna priča para koji je godinama uživao u strasti otkrivena je tek decenijama kasnije, a sve se odvijalo dok su oboje bili u brakovima

foto: Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia
foto: Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia


Legendarni irski glumac Piter O'Tul, kog starije generacije pamte po ulozi Lorensa od Arabije, zahvaljujući istoimenom filmu iz 1962. godine, izgradio je veliku karijeru.


Zabeležio je desetine uloga u ostvarenjima američke i britanske produkcije, a poslednji film u kom je igrao bio je Diamond Cartel, koji je ugledao svetlo dana 2015. gdine, dve godine posle O'Tulove smrti.


Onima koji su pratili njegov privatni život, poznato je da je O'Tul bio jedan od najvećih holivudskih zavodnika, a u knjizi "Piter O'Tul: Pakleno sečivo, seksualni odmetnik, irski buntovnik" autori Darvin Porter i Danfort Prins navode da je glumac spavao sa čak 1.033. žene – što je isto koliko se pripisuje legendarnom Don Žuanu!

 

Da li ih je bilo baš toliko, nije jasno utvrđeno, ali je poznato da su neke od najlepših žena planete pale na šarm Pitera O'Tula, uključujući Avu Gardner, Odri Hepbern, Elizabet Tejlor...


Međutim, malo je poznato da je na spisku njegovih ljubavnica bila princeza Margaret, rođena sestra britanske kraljice Elizabete II, što je otkriveno tek decenijama kasnije.


Kako se navodi u pomenutoj glumčevoj biografiji iz 2015. godine, O'Tul je bio vrlo strastvena uteha princezi dok se raspadao njen brak s lordom Snoudenom.


Par se upoznao 1965. godine na premijeri njegovog filma "Lord Džim".

 

Prvi susret Pitera O'Tula i princeze Margaret, na premijeri filma 'Lord Džim'
Prvi susret Pitera O'Tula i princeze Margaret, na premijeri filma "Lord Džim"foto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Oduševljena princeza Margaret, uvek okružena poznatima i spremna za provod, pozvala je Pitera O'Tula na čaj u Kensingtonsku palatu, nakon čega su počeli zajedno da odlaze na žurke i večere. U to vreme, glumac je bio u braku s velškom glumicom Šijan Filips, koja je bila uz njega još pre nego što je postao velika zvezda.

 

Nije se on preterano opterećivao činjenicom da je oženjen i provodio je mnogo vremena s princezom Margaret. Navodno su neretko zajedno odlazili na tajne odmore na karipskom ostrvu Mustik i u jednu privatnu vilu u Maroku.

 

Sve je, kako se pričalo u visokim krugovima, počelo prijateljstvom, ali su glumac i kraljičina sestra ubrzo ušli u strastvenu seksualnu vezu.

 

Piter O'Tul
foto: - / Everett / Profimedia

Zbližili su se vrlo brzo, a u knjizi se navodi da je Margaret jednom prilikom u dva sata usred noći pozvala Pitera preteći mu da će se predozirati sedativima. Glumac je kasnije rekao svojim prijateljima da veruje da je ovo bio samo vapaj za pomoć.


Njihova afera trajala je godinama, a okončala se do 1973, nakon što je odjeknula vest o princezinoj vezi sa 17 godina mlađim baštovanom Rodijem Levelinom.

 

Princeza Margaret, Sestra kraljice Elizabete II
foto: STF / AFP / Profimedia

 

makonda-tracker