da li ste znali?

Strast, nasilje, afera s lepoticom: Sve burne ljubavi Ave Gardner nisu mogle da zamene onu najveću – sa Sinatrom

0

Ava Gardner se smatra jednom od najlepših glumica svih vremena, a zbog svoje lepote i burnog ljubavnog života, dosta je ispaštala.

foto: Roger-Viollet via AFP / Roger Viollet / Profimedia
foto: Roger-Viollet via AFP / Roger Viollet / Profimedia

Slavna lepotica Ava Gardner, kada se pojavila, bila je prava senzacija. Stajala je rame uz rame sa Merilin Monro, Grejs Keli i Lanom Tarner, a zbog svoje specifične lepote i tamne boje kose, bila je ikona jednog vremena.

 

Muškarci su padali pred holivudskom zvezdom, a ona je ipak nije imala sreće u ljubavi. Ava je odrastala u Severnoj Karolini kao sedmo dete u svojoj siromašnoj porodici.

Sa 18 godina joj je ponuđen prvi ugovor i bila je plesačica, a kada su prepoznali njen potencijal, angažovali su joj i nekoga s kim će školovati svoj glas i učiti se manirima jedne dame od koje se očekuje mnogo.

 

Na početku karijere je upoznala jednu od najvećih zvezda Mikija Runija, koji je bio uporan sve dok Ava nije pristala da izađe sa njim. Na kraju, Ava i Miki su se venčali, a ona je otkrila kako je tada bila nevina. Njihov brak se raspao kada je ona saznala da je Miki varao dok je bila u bolnici zbog upale slepog creva.

Ubrzo nakon razvoda, Ava je upoznala glumca Artija Šoa koji je radio na njenom intelektualnom uzdizanju. Ona se posvetila obrazovanju, međutim, to nije jedino na šta je on uticao u njenom životu. Tokom njihovog sedmomesečnog braka, Ava je počela nekontrolisano da pije, a nakon što ju je ostavio bila je u jako lošem psihičkom stanju.

 

Ava Gardner
foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Naravno, fatalni susret sa Frenkom Sinatrom je sve promenio. U to vreme, on je bio oženjen, ali je uprkos svemu flertovao sa Avom i otpočeo burnu romansu. Samo dan nakon razvoda od supruge Nensi, Frenk je oženio Avu i sledi period alkohola, ljubomore, turbulencija i strasti.

 

Tokom šest godina dugog braka Frenkova karijera je bila po strani, dok je Ava postala velika zvezda. Zajedno su uvek privlačili pažnju, a nakon razvoda, ona se više nikad nije udavala, iako su i posle Sinatre postojali muškarci u njenoom životu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @la_ventana_indiscreta

Jedan od njih je bio i Hauard Hjuz, milioner, sa kojim je Ava doživela jedno jako neprijatno iskustvo, oni su imali burnu aferu, a tokom jedne svađe on joj je polomio vilicu, nakon čega je glumica odbila da se uda za njega.

 

Navodno se Ava zabavljala čak i sa Fidelom Kastrom kog je upoznala u Havani, ali to nikada nije zvanično potvrđeno. Jedna od njenih poslednjih veza je bila sa Benjaminom Tatarom koji je pokušao da je odvikne od alkohola. Međutim, sve ovo nije najfascinantnije. Ava je bila u vezi sa koleginicom Lanom Tarner, koja je imala afere i sa Runijem i sa Sinatrom, a bila je udata za Avinog drugog muža, Artija Šoa. 

Ava Gardner je preminula u 67. godini nakon jakog moždanog udara koji ju je ostavio paralizovanu, a sve do smrti je bila u kontaktu sa Sinatrom, kog je nazivali ljubavlju svog života.

 

 

makonda-tracker