bili su kao nokat i meso

Nazivala ga je ANĐELOM, zbog njenih uspeha je zanemarivao svoje: Zaboravljena ljubav Salme Hajek i GLUMCA kog obožavamo

0

Ljubavni život Salme Hajek oduvek je intrigirao javnost, a malo je poznato da je ona čak četiri godine bila u skladnoj vezi s kolegom kog toliko ceni da su i danas bliski prijatelji 

Salma Hajek početkom dvehiljaditih
Salma Hajek početkom dvehiljaditihfoto: /Newscom / Newscom / Profimedia

Mnoge ljubavi slavnih koje su se odvijale tokom devedesetih ostale su pomalo zaboravljene i u senci velikiih ljubavnih priča koje je Bred Pit imao s koleginicama, a jedna od njih svakako je ona koju su imali meksička glumica Salma Hajek i njen američki kolega Edvard Norton.


Kako je pisalo na početku njihove veze, par se upoznao 1999. godine, i to zahvaljujući njihovom kiropraktičaru, koji je verovao da Salma i Edvard jednostavno moraju da budu zajedno. Ispostavilo se da je on imao "dobar njuh" i da je odličan provodadžija jer su se glumci gotovo odmah zaljubili jedno u drugo.

 

Iako su se isprva skrivali od medija, već 2000. godine počeli su da se pojavljuju zvanično kao par na javnim događajima. Međutim, uprkos pažnji paparaca, oni su uspevali da vode običnu i pritajenu vezu.

 

Salma Hajek, Edvard Norton
foto: Courtesy Everett Collection, Profimedia

Radili smo zajedno hiljade stvari i niko nije znao — rekla je SAlma u jednom intervjuu. — Većina stvari koja se pisala o meni nije bila tačna. Još više bih se razbesnela da sam videla novine i rekla "O, Bože, kako su saznali?". Ne, skoro da sam vodila ovaj paralelni život o kom niko nije imao pojma.


Najviše što je javnost dobila od Edvarda i Salme bilo je u vreme kada su snimali biografsku dramu "Frida", o životu slavne slikarke Fride Kalo. Salma Hajek igrala je upravo meksičku umetnicu, dok je Norton imao manju ulogu i učestvovao u preradi scenarija. Kako se glumica godinama kasnije požalila, Edvard nikada za to nije dobio priznanje koje je zaslužio.

 

Salma Hajek, Edvard Norton
foto: CJ Contino Collection / Everett / Profimedia

Prema njenim rečima, ozloglašeni producent Harvi Vajnstin, koji je osuđen na 20 godina zatvora nakon niza optužbi za seksualno zlostavljanje, uznemiravanje i silovanje u Holivudu, ponudio je Salmi da spava s njim, što je ona odbila. Vajnstin je potom pokušao da je ukloni iz projekta, a kako bi se oslobodio zakonskih obaveza, dao je Salmi listu naizgled neodrživih zahteva za film, uključujući i hitnu izmenu scenarija i izbor četvoro istaknutih glumaca u sporednim ulogama.

 

Kako bi pomogao svojoj devojci da zadrži posao o kom je maštala celog života, Edvard Norton je pristao da igra vrlo malu ulogu i sarađivao sa scenaristima na izmeni teksta, a danas se on čak ni ne vodi kao jedan od scenarista. Kako je Salma istkala, on je jedan od članova njene "falange anđela".

 

Salma Hajek, Edvard Norton
foto: ODD ANDERSEN/AFP/Profimedia

Salma i Edvard bili su ludo zaljubljeni jedno u drugo, a poznato je da je glumac čak odsustvovao s premijere svog filma "Posao u Italiji" 2003. godine kako bi njoj pravio društvo na premijeri njenog rediteljskog debija i televizijskog filma "Maldonadovo čudo".


Zbog toga su svi bili iznenađeni kada je iste godine objavljeno da su se Salma Hajek i Edvard Norton razišli. O samom raskidu se ne zna mnogo jer su se glumci toliko trudili da uživaju u svojoj ljubavi daleko od Holivuda, tračeva i medija. Štaviše, nisu kao ostali poznati parovi saopštili da su se rastali preko PR-a već je to medijima otkrio glumac Deril Sabara, tada jedanaestogodišnjak i zvezda "Dece špijuna", koji je u jednom intervjuu usput pomenuo:


Ona više nije s Edom Nortonom.

Nikada nismo saznali zbog čega je došlo do kraja jedne toplne, nežne i dobro skrivane veze kakvu su imali Salma i Edvard, ali je poznato da su oni ostali u odličnim odnosima — toliko da se i danas, dve decenije kasnije, smataju bliskim prijateljima.

 

Štaviše, Norton je bio jedan od gostiju na njenom večnanju s Fransoom Anrijem Pinoom, a na njegov nagovor je Salma "pozajmila glas" jednom liku u animiranoj komediji "Sausage Party".

 

 

makonda-tracker