šta se zna pouzdano?

Amber Herd otkrila UŽAS koji je čula o njima: Kako su se zavoleli i rastali Džoni Dep i Kejt Mos, zlatni par devedesetih

0

Bivša supruga Džonija Depa ponovo je izjavila da je čula da je glumac bio nasilan prema manekenki tokom devedesetih, i to na vrlo brutalan način. Šta je ono što se pouzdano zna o vezi Džonija Depa i Kejt Mos?

foto: PATRICK HERTZOG/AFP/Profimedia
foto: PATRICK HERTZOG/AFP/Profimedia

Na suđenju povodom međusobnih optužbi nekadašnjeg bračnog para Džonija Depa (58) i Amber Herd (36) čulo se mnogo teških reči i ispovesti, a izgovorena su i mnoga imena, neka od najvećih u svetu šoubiznisa.
Najnovije je ime Kejt Mos, žive legende britanskog i svetskog modelinga i bivše devojke Džonija Depa.


Podsetimo, Dep je tužio Herdovu zbog njenog teksta o porodičnom nasilju objavljenog 2018. godine u listu The Washington Post, jer on tvrdi da, iako ga nije imenovala, jasno implicira da govori o njemu. Dep zahteva naknadu od 50 miliona dolara, a advokatski tim Amber Herd odbacuje sve optužbe i podneo je protivtužbu zbog nazivanja glumice lažljivicom i traži 100 miliona.

 

Nakon što je Džoni Dep sa svojom odbranom izneo niz šokantnih detalja pred porotom, došao je red na Amberino svedočenje, koje je još više uznemirujuće. U jednom od poslednjih, Herdova je iznela tvrdnju da je glumac devedesetih, tokom veze s Kejt Mos, gurnuo manekenku niz stepenice. Ona je pričala o tome kako je njena sestra Vitni stala između Depa i nje u jednoj svađi i kako se ona upašila za Vitni jer je čula šta je glumac navodno uradio svojoj bivšoj.

 

1 / 6 Foto: EPA-EFE/ELIZABETH FRANTZ / POOL


Vitni se leđima okrenula ka stepenicama, a Džoni je zamahnuo prema njoj. Ja ne oklevam, ne čekam, razmišljala sam samo o Kejt Mos i stepenicama... I zamahnula sam prema njemu — rekla je Amber. — Do tog trenutka tokom čitave veze sa Džonijem, nisam digla ruku na njega. Tada sam ga prvi put udarila, zaista udarila. Pravo u lice. I nije gurnuo moju sestru niz stepenice.

 

Ovo nije prvi put da Amber Herd iznosi tvrdnju da je Dep gurnuo Kejt Mos, već je i na svedočenju tokom suđenja u Velikoj Britaniji, 2020. pomenula isto.


Sećam se da sam čula da je gurnuo bivšu devojku — verujem da je to bila Kejt Mos — niz stepenice — rekla je tada Amber.

 

Kejt Mos
foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Nakon što je okončao vezu s Vinonom Rajder, Džoni Dep je 1994. godine upoznao manekenku Kejt Mos u Njujorku. Glumac je u to vreme imao 31 godinu, a ona 20, a do susreta je došlo u jednom kafiću, dok su bili u društvu kolumniste Džordža Vejna.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @st4rrlight


Kejt je tada tek stigla na Veliku jabuku, a Džoni je izašao iz burne dugogodišnje veze i spremao se za objavljivanje filma "Ed Vud".


Od prvog trenutka kad smo popričali, znala sam da ćemo biti zajedno — priznala je kasnije Kejt Mos.

 

I sam Vejn, koji ih je upoznao, jednom je prepričavao ovaj susret.

 

Džoni Dep, Kejt Mos
foto: PHOTOlink/Everett/Profimedia

Džoni je večerao kada je Kejt ušla s Naomi Kembel. Nisam imao predstavu da će uskoro postati par, uništavati hotelske sobe širom sveta i biti nezaboravni — napisao je kolumnista jednom prilikom.


Veza Džonija Depa i Kejt Mos važila je za vezu punu ljubavi, ali je ubrzo bilo jasno da je ona disfunkcionalna. Par je često vikao jedno na drugo u javnosti, navodno su se stalno svađali, a gotovo redovno su demolirali apartmane u kojima su odsedali, što ih je u jednom momentu odvelo i iza rešetaka, ali je Dep platio skoro 10.000 dolara kako bi optužbe nile odbačene.


Burna veza trajala je tri godine, a Džoni Dep je kasnije priznao da je on kriv za raskid 1997.

 

Džoni Dep, Kejt Mos
foto: Alex Berliner/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nikad ranije nisam bio toliko emotivan sa ženom. Bio sam tako glup jer je toliko toga išlo u prilog našoj vezi. Ja sam taj koji snosi odgovornost za ono što se dogodilo, bilo je teško nositi se sa mnom, dopuštao sam poslu da nam stane na put, a nisam joj pružao pažnju koju je trebalo da joj pružim — bio je neuobičajeno iskren Džoni.


On je tada istakao da se oseća krivim jer nije umeo da ostavi posao na poslu, već je sve donosio kući.


Nisam to mogao i bilo je strašno živeti s tim. Verujte mi, ja sam ponekad potpuni moron — rekao je Dep.

 

Džoni Dep, Kejt Mos
foto: PATRICK HERTZOG/AFP/Profimedia

Kejt Mos je o raskidu prvi put pričala godinama kasnije, tek 2012, kada je za Vanity Fair priznala da joj je srce bilo slomljeno i da je "plakala godinama" zbog Džonija Depa i da je raskidom izgubila nekoga čiji su joj saveti bili zlatna vredni.


Nikada niko nije mogao da brine o meni. Džoni jeste malo — rekla je tada. — Verovala sam onome što bi mi on rekao. Ako bih ga pitala "Šta da radim", on bi mi rekao. To mi je nedostajalo kad sam ga ostavila. Stvarno sam ostala bez procene nekoga kome verujem.


O raskidu se nije znalo više od toga, ali nikada se, sve do izjava Amber Herd, nisu pojavljivali navodi da je u vezi Džonija Depa i Kejt Mos bilo nasilja. Manekenkin PR tim nije odgovorio na pozive medija da prokomentariše ove tvrdnje.

 

 

makonda-tracker