strepela je da će svet saznati

Kad su raskidale, poklonila joj je Bibliju: Tajna gej ljubavna priča Vitni Hjuston odvijala se svima pred nosom

0

Tokom čitave karijere, VItni je imala podršku jedne od najvažnijih žena u životu — njene najbolje drugarice Robin. Kako se dugo spekulisano, a Robin nedavno priznala, one su već na samom početku prešle granicu prijateljstva i postale ljubavnice...

 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Robin Kroford bila je najbolja prijateljica Vitni Hjuston. One su se poznavale od detinjstva, jedna drugoj poveravale tajne, a vremenom su postale i poslovne saradnice jer je Vitni angažovala Robin kao svoju asistentkinju, kreativnu partnerku i potom producentkinju. Ono što je mnogima promaklo, međutim, jeste da su one bile i — ljubavnice.

 

Godinama je odnos Vitni Hjuston i Robin Kroford bio na meti spekulacija. Na kraju krajeva, dve žene su decenijama bile apsolutno nerazdvojne, šta god da su im životne okolnosti donosile. Međutim, sve je ostajalo na nivou trača dok se nije pojavio dokumentari film "Vitni: Mogu li da budem ja", nakon čega je i Robin odlučila da progovori.

 


Zašto sad? — piše Krofordova u svojim memoarima "Pesma za tebe". — Verujte, dala sam sve od sebe da ostanem što dalje od reflektora, ali verujem da je moja dužnost da u čast svojoj prijateljici raščistim netačne stvari o sebi i o tome ko je bila Vitni.


Ona je prvi put potvrdila da je njihov odnos imao i romantičnu fazu — dok su još bile tinejdžerke Vitni i Robin bile su u dvogodišnjoj ljubavnoj vezi!

 


Nije sve bilo samo u vezi s tim što smo spavale zjedno — naglasila je Robin. — Mogle smo da verujemo jedna drugoj da ćemo čuvati tajne i ko smo bile. Bile smo drugarice, bile smo ljubavnice. Jedna drugoj smo bile sve. Nismo se zaljubljivale. Samo smo bile. Imale smo jedna drugu. Bile smo jedno — takav je bio osećaj.

 

Nakon što je Hjustonova potpisala ugovor za svoj prvi album, raskinula je s Robin, a tom prilikom joj je poklonila Bibliju i priznala koliko se plaši da će se pročuti za njihovu vezu. Krofordova je, ipak, ostala odana prijatljica Vitni Hjuston i našla joj se i u najtežim životnim trenucima, kakvih je legendarna muzička diva imala mnogo.

 

Vitni Hjuston
foto: Profimedia

Sve je trajalo do 2000. godine, kada je Robin konačno izašla iz Vitninog tima. Pevačica je u to vreme vodila tešku borbu sa zavisnošću od narkotika, otkazivala koncerte, propuštala termine za snimanje novih pesama. Robin ističe da je u to vreme sumnjala da suprug Bobi Braun fizički zlostavlja Vitni, a i sama se borila sa svojim teškim životom: majka ju je podigla sama nakon što je ostavila Robininog oca nasilnika, a Krofordova je izgubila dvoje vrlo bliskih prijatelja koji su bolovali od AIDS-a. Ipak, ona je uspela da ponovo izgradi svoj život, a danas je srećno udata i ima dvoje usvojene dece. Radila je i kao novinarka, a imala je priliku da intevjuiše velika holivudska imena poput Džesike Bil i Kristen Bel, nakon čega je uplovila u svet fitnesa i uspešna je lična instruktorka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @theretrobase


I danas je Vitni stalno u njenim mislima, a ističe da ne želi da zaostavština njene prijateljice i bivše devojke ostane zaboravljena.


Želim da je uzdignem. Želim da je podignem tako visoko da ono što je ostalo iza nje ostane uzvišeno — rekla je Robin jednom prilikom za BBC.


 

 

makonda-tracker