Holivudski glumci koji nikada nisu dobili Oskara

0
Neki od njih su bili među najplaćenijim glumcima, neki su to i danas. Neki su bili nominirani čak i osam puta, ali im je zlatni kipić uvek nekako uspeo da izmakne iz ruku....
Robert Dauni Džunior, foto: Profimedia
Robert Dauni Džunior, foto: Profimedia

Džulijan Mur

Slavna glumica za Oskara je bila nominovana četiri puta, a 2003. godine čak u dve kategorije - najbolje glumice za ulogu u gilmu Daleko od rada i kategoriji najbolje sporedne glumice za ulogu u filmu Sati. Džulijan jednom se našalila kako se i njena ćerka sažalila nad njom, da joj je sama napravila neke nagrade.



Edvard Norton

Jedan od najvažnijih, ali možda i najpodcenjenijih glumaca svoje generacije, Edvard Norton, takođe nikada nije osvojio Oskara, a bio je nominovan čak dva puta. U kategoriji najboljeg glumca nominacije je osvojio za uloge u filmovima Iskonski strah i Generacija X.

Sigurni Viver

Još jedna od glumica u nizu sa nekoliko nominacija za Oskar. Godine 1989. bila je nominovana u dve kategorije. Nominaciju za najbolju glumicu osvojila je za ulogu u filmu Gorile u magli, a pobegao joj je zlatni kip i za najbolju sporednu glumicu u filmu Zaposlena devojka. Akademija nije bila impresionirana nj njenom ulogom u filmu Alien 2.

Robert Dauni Džunior

Možda je Akademija ovog glumca preskočila zbog godina provedenih u zatvoru i na rehabilitaciji. Robert Dauni Džunior Oskara nije osvojio 1992. godine kada je inzvaredno izneo ulogu Čaplina. Bez Oskara je ostao i 2009. godine za najboljeg sporednog glumca u filmu Tropska grmljavina.

Mišel Fajfer

U periodu od 1989. do 1993. godine, Mišel Fajfer za prestižnu filmsku nagradu bila je nominovana tri puta u kategoriji najbolje glumice. Međutim nije uspela da pobedi uprkos svojim vrhunskim ulogama u filmovima Opasne veze, Fantastična braća Baker i Polje ljubavi.

Semjuel L. Džekson

Više od toga što nikada nije osvojio Oskara, iznenađujuća je činjenica da je Semjuel L. Džekson za zlatni kip bio nominovan samo jednom. Džekson je tu čast imao 1995. godine za ulogu u filmu Pulp Fiction.

Tom Kruz

Osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, Tom Kruz bio je jedan od najplaćenijih glumaca u Holivudu. Ostvario je vrhunska filmska ostvarenja, ali uprkos tome nominovan je samo tri puta u kategoriji najboljeg glumca u filmovima Rođen 4. jula i Džeri Megvajer i u kategoriji najboljeg sporednog glumca u filmu Magnolija.

Džoni Dep

Kada bi se delio Oskar za najkul osobu, onda bi zlatni kip bez premca pripao Džoni Depu, jer njegova glumačka ostvarenja od strane Akdemije i dalje nisu priznata.Za Oskara je bio nominovan tri puta, za filmove Pirati sa Kariba: Prokletstvo Crnog bisera, San za Životom i Svini Tod.



Glen Klouz

Činjenica da Glen Klouz nikada nije osvojila najcenjeniju filmsku nagradu neshvatljiva je ako se uzme u obzir da je bila nominovana čak šest puta, a ti puta čak uzastopno. Glen ima dvadesetdevet godina dugu karijeru i osvojila je nominacije za uloge u filmovima Fatalna privlačnost, Opasne Veze i Albert Nobs, a od 1983. do 1985. takmičila se u kategoriji najbolje sporedne glumice za uloge u filmovima Svet prema Garpu, Velika jeza i Prirodno nadaren.

Harison Ford

Popičino je neverovatno da uprkos glumačkoj reputaciji i uspehu, Harison Ford među svojom glumačkim nagradama nema nijedan zlatni kip, a pored toga bio je nominovan samo jednom za najboljeg glumca u filmu Svedok.

Bred Pit

Verenik Anđeline Džoli nikada nije osvojio Oskara, iako je bio nominovan tri puta. U kategoriji najboljeg glumca, Bred je osvojio dve nominacije za uloge u filmovima Neobična priča o Bendžaminu Batonu i Igra pobednika. Nominaciju za najboljeg sporednog glumca osvojio je za ulogu u filmu Dvanaest majmuna.

Takođe, Ralf Fajns, Laura Linej, Robert Redford, Bil Mared i Ričard Barton nisu uspeli da se dočepaju svog Oskara...

makonda-tracker