dostigla je sreću

Mama je postala na neočekivan način, sakrila je SVAKU svoju ljubav: Životna priča Lusi Lu, žene koja uspela uprkos svemu

0

Od prvih dana u Holivudu, jedna od najlepših žena sveta suočavala se s preprekama i predrasudama, ali je one nisu sprečile da ostvari svoje snove, kako na poslovnom, tako i na privatnom planu

foto: That One Guy/YouTubePrintscreen
foto: That One Guy/YouTubePrintscreen

Šarmantna američka glumica poznata na našim prostorima kao Lusi Lu (54), zapravo je Lusi Leu, kako se to izgovara na mandarinskom. U stvari, njeno puno ime glasi Lusi Aleksis Leu, a rođena je 1968. godine u Njujorku, gde se u mladosti uglavnom predstavljala kao Aleksis.


Ona je najmlađe od troje dece biohemičarke Sesilije i inženjera Toma Leua, koji su se iz Pekinga i Šangaja najpre preselili na Tajvan, a zatim u Ameriku.


Lusi je odrastala u multietničkom kraju, a u porodici je pričala mandarinski, te je tek sa pet godina zapravo počela da uči engleski jezik. Još kao dete, trenirala je borilačku veštinu arnis, a diplomirala je azijske jezike i kulture.

 

Kada je imala 19 godina, dogodio se susret koji je zauvek odredio sudbinu mlade lepotice koja nije ni slutila da bi jednog dana mogla da zaigra u Holivudu.

 

Lusi Lu
foto: EPA/DANIEL DEME

U metrou joj je prišao jedan lovac na talente i ponudio joj da ode na audiciju za reklamu i Lusi je dobila posao! Nakon toga je, kao članica studentske pozorišne trupe počela da učestvuje u mjuziklima, a kasnije je pričala da joj nije bilo lako da dođe do uloge. Razlog je bilo – njeno poreklo.


Nema mnogo uloga za Azijce, vrlo je teško doći do prilike – priznala je ona za The New York Times 1990.


U narednim godinama dobijala je manje i epizodne uloge u popularnim televizijskim serijama, a na velikom platnu se prvi put pojavila u filmu "Ritam sudbine". U pitanju je ostvarenje iz Hong Konga, ali velika prilika da Lusi bude zapažena.


Predrasude su je pratile, a Lusi je posmatrala svoje prijateljice kako su im vrata otvorenija nego njoj iako su bile jednako talentovane, jednako vredne i odgovorne i, ako hoćete, jednako lepe. Razlika je bila samo u tome što je Lusi imala kinesko poreklo.

 

Lusi Lu
foto: EPA/PETER FOLEY

Mislim da sam bila previše naivna. Nisam imala predstavu protiv čega ću se boriti. Za razliku od moje prijateljice koja je imala i do desetak audicija dnevno, mene su zvali na svega tri mesečno. Tada sam shvatila da će ova profesija za mene biti limitirajuća. Ipak, posrećilo mi se s nekoliko angažmana. Nekada mi, doduše, nije bilo jasno šta radim tu, ali davala sam svoj maksimum. Kada ste već "crna ovca" industrije, ne možete mnogo toga da izgubite – ispričala je glumica nedavno.


Čula je mnogo toga ružnog, ali joj je najteže padalo to što agenti nisu imali vere da će Lusi uspeti.

 

Svi su želeli da im budem "zlatna koka" s vremena na vreme, ali ne i da mi se u potpunosti posvete. Od početka sam se susretala s komentarima poput "Ne znam šta bih s tobom" ili "U Holivudu neće biti mnogo posla za tebe" – sa žaljenjem se seća ona.


Prvi put je privukla pažnju šire publike ulogom u seriji "Ali Mekbil", u kojoj je konkurisala za rolu koja je na kraju pripala Porši de Rosi. Međutim, Lusi je toliko očarala ekipu koja stoji iza kultne serije o advokatima da je samo za nju napisana uloga Ling Vu. Za nju je dobila Emija i još nekoliko nagrada za komediju.

 

Lusi Lu, Ali Mekbil
foto: irock2403/Youtube printscreen

Početkom dvehiljaditih Lusi nije bilo teško da pronađe posao, a 2000. postala je jedna od Čarlijevih anđela u istorimenom filmu, rimejku iz sedamdesetih, gde je igrala s Dru Barimor i Kameron Dijaz. Ništa joj, međutim, nije donelo obožavanje publike iz svih delova sveta kao rola O-Ren Iši u Tarantinovoj akciji "Kill Bill".

 

1 / 4 Foto: japanvideophoto/YouTube Printscreen


Poslovni uspeh je vremenom stigao, ali na privatnom planu Lusi za sve to vreme nije bilo lako. Kada je imala 23 godine, 1991, pronađen joj je tumor u dojci, nakon čega je odmah otišla na operaciju.


Doktor je rekao da je to rak i mora da se izvadi. Bilo je vrlo traumatično – ispričala je Lusi.


Operisana je dva dana nakon što je otkriven tumor, a kasnije je utvrđeno da je bio benigni.

 

Njen ljubavni život oduvek je intrigirao, ali je glumica davala sve od sebe da ga sakrije od javnosti. Zbog toga su sve njene veze o kojima se spekulisalo do danas ostale na nivou trača, a povezivana je sa Noamom Gotsmanom, Vladimirom Kličkom, Vilom Mekormakom, Zakom Helmom i Džordžom Klunijem. U nekoliko navrata, paparaci i holivudske tračare su uspeli da je uhvate s nekim od pomenutih poznatih muškaraca, pa je tako viđena kako se ljubi s Klunijem na jednoj novogodišnjoj žurki.

 

1 / 3 Foto: EPA-EFE/PETER FOLEY


Niko, međutim, nije uspeo da osvoji srce Lusi Lu toliko da mu ona kaže "da", ali je to nije odvratilo od namere da zasnuje porodicu. Glumica je samohrana majka dečaka Rokvela, kog je 2015. godine dobila uz pomoć surogat majke. Danas ističe da je to za nju bila prava opcija.

 

Lusi Lu
foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT


Dok nekada nije mogla da dođe do posla, u poslednje vreme nema vremena da odmori.


Radila sam i nisam znala kad ću moći da prestanem – objasnila je u jednom intervjuu i dodala da je njen biološki sat "pokvaren" i da se ne u životu ne opterećuje pojmom vremena.

 

Lusi Lu
foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Rokvel je u njen život stigao kada je imala 46 godina, a tada je napravila izuzetak u skrivanju svoje privatnosti i na Instagramu podelila prve trenutke sa sinom.


Predstavljam vam novog malog čoveka u mom životu, mog sina Rokvela Lojda Lua – poručila je.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucy Liu (@lucyliu)

 

 

makonda-tracker