život pun skandala

Čuvenog glumca deca ne žele da vide: Nabacivao se rođenoj ćerki na ženinoj sahrani, zaveo pola Holivuda

0

Mnogo je bizarnih priča o životu jednog od najskandaloznijih holivudskih glumaca, ali ono što mu se dogodilo pre nekoliko godina vrhunac je njegovog bolesnog odnosa sa decom

foto: IFA Film / United Archives / Profimedia
foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Proslavljeni bokser i glumac Rajan O'Nil izazivao je mnogo skandala tokom karijere, ali i pre nje. Još kao tinejdžer je više puta hapšen zbog tuča, a od boksa je morao da odustane zbog problema sa zakonom.


Majka ga je zato "gurnula" u svet glume, kojom je odrastajući u Los Anđelesu bio okružen od malih nogu. Nakon što se porodica preselila u Nemačku, Rajan se pojavio na audiciji za seriju "Priča o vikinzima" i odmah je dobio ulogu, a njegova karijera je vrtoglavo napredovala.

 

Prvi suprugu Džoanu Mur upoznao je početkom šezdesetih i s njom stupio u brak 1963. godine, a bračna idila je trajala kratko. Budući da je postao otac s tek 22 godine, i dalje je bio nezreo, nije bio spreman za odgovornost, a kako je bio vrlo uspešan i bogat, bio je opijen slavom i uskoro je počeo da zapostavlja porodicu i vara Murovu na svakom koraku. Razveli su se 1967. godine, kada je on već bio u vezi s koleginicom Li Tejlor-Jang, s kojom je dobio sina.

On se bavio sopstvenim uživanjem, njegova supruga se odala porodica, a ćerku Tejtum i sina Grifina je u jednom trenutku oduzela socijalna služba. Ni tada se Rajan nije mnogo opterećivao porodicom, budući da je uveliko ljubio lepoticu Ursulu Anders, a potom i Melani Grifit, s kojom ga je ćerka uhvatila u krevetu.


Navodno je O'Nil zaveo stotine žena, a samo neke od njih su Barbra Strajsend, Džoan Kolins, Bjanka Džeger, Dajana Ros... Hranio je ego ovim aferama, bio zavisnik od narkotika, organizovao je orgije s maloletnicama, pisalo se.


Sa ženama mu je obično išlo glatko, ali jedna mu je "pravila probleme" – rođena ćerka. Tejtum O'Nil bila je devojčica s kojom je glumac teško izlazio na kraj, mnogi kažu jer se nije previše interesovao za nju dok je bila mala. Ipak, odužio joj se tako što joj je pomogao da uđe u svet filma, a Tejtum je već sa 10 godina osvojila Oskara – za ulogu u filmu "Mesec od papira", u kom je igrala uz oca. Iako je bilo očekivano da se Rajan oseća kao najponosniji čovek na svetu, on je bio ljubomoran na ćerkin uspeh i počeo je da je zlostavlja verbalno i psihički, a čak i u razgovoru za medije izjavio da smatra da Tejtum nije zaslužila ovo priznanje.

Kako se pisalo, glumac nije bio uzoran otac i svoj svojoj deci je davao da probaju kokain čim bi napunila 10 godina, a navodno je najveći krivac što su njegovi sinovi postali zavisnici.


Najveću sreću pronašao je tokom sedamdesetih s glumicom Farom Foset, ali ni ova veza nije bila mirna luka. Pisalo se od svađama, tučama, zlostavljanju, rastancima.

 

Tokom jednog od brojnih raskida, viđala se s producentom Džejmsom Orom, a ovu vezu su obeležile tuče, javne svađe, hapšenja i međusobne optužbe za nasilje. Ipak, na kraju se Fara ponovo pomirila s Rajanom.


Ponekad mi Rajan slomi srce, ali on je odgovoran i za moje samopouzdanje – rekla je jednom prilikom.

 

Fara Foset, Rajan O'Nil
foto: RALPH GATTI / AFP / Profimedia

Par je 1985. godine dobio sina Redmonda, a ljubav je trajala godinama, uz povremene prekide – sve dok Fara nije uhvatila svog nevenčanog supruga u krevetu s glumicom Lesli Stefanson 1997. Nakon raskida, Rajanova ćerka Tejtum tvrdila je da je njen otac bio nasilan prema Fari.


Imao je užasnu narav i bio vrlo nasilan. Tukao ju je – izjavila je Tejtum.


Glumica nije želela ni da potvrdi ni da demantuje ove tvrdnje, ali je je poznato da se s Rajanom pomirila 2001. godine. Veza se nastavila, daleko mirnije nego dok su bili mladi, a ubrzo je glumica dobila dijagnozu raka debelog creva. Ona je najpre skrivala svoje stanje, da bi potom dopustila kamerama da je prate. Tako je nastao dokumentarni film "Farina priča", u kom je ona pričala o svojoj borbi i lečenju. Svu svoju agoniju izlila je ispred kamera, a snimanje je trajalo bolnih i napornih 18 meseci.

 


Svi su bili iznenađeni kada je 22. juna 2009. godine O'Nil je izjavio da je glumica konačno pristala da se uda za njega čim se oporavi od zdravstvenih problema.


Međutim, tri dana kasnije, objavljeno je da je Fara Foset preminula od raka.
U jednom kasnijem intervjuu, Rajan je sebe nazvao "očajnim ocem", a kao primer naveo je događaj sa sahrane Fare Foset zbog kojeg je svet ostao u šoku.


Upravo sam stavio kovčeg u pogrebna kola i gledao kako je odvoze kada mi je prišla prelepa plavokosa žena i zagrlila me. Rekao sam joj: "Imaš li piće? Imaš li auto?". Ona je rekla: "Tata, to sam ja – Tejtum". Samo sam pokušavao da šarmim ovu nepoznatu Šveđanku, a ispostavilo se da je to moja ćerka. To je tako bolesno – ispričao je O'Nil u jednom intervjuu.

 


Kada su Tejtum pitali za ovaj događaj, ona je uzdahnula i rekla:


To je ukratko naš odnos. Napravite od toga šta hoćete. Prošlo je nekoliko godina otkako smo se videli poslednji put. On je uvek bio ženskaroš, bonvivan.

 

 

makonda-tracker