uvek nasmejana

Kristl iz Dinastije proslavila 80. rođendan: Lepotom je osvojila svet, život je nije mazio, a i danas izaziva divljenje

1

Glumica Linda Evans ne krije da je proživela težak život, ali ne osvrće se tuge koje su je lomile, već se ponosi sobom jer je iz svega izašla nasmejana

foto: Aaron Spelling Prods Collection, Everett, Profimedia
foto: Aaron Spelling Prods Collection, Everett, Profimedia

Glumica Linda Evans napunila je 18. novembra 80 godina, a kako to obično biva u slučaju lepotica njenog kalibra – i dalje je dama koja mami uzdahe!


Zvezda popularne sapunice "Dinastija", koja je obeležila osamdesete i premijerno se emitovala u Americi od 1981. do 1989, aktivna je na društvenoj mreži Instagram, gde je sada podelila fotografiju sa svog rođendanskog slavlja.

 

Nekadašnja televizijska Kristl Karington pozirala je u beloj blejzeru s nojevim perjem i šljokicama, pored bele torte sa zlatnim svećicama i ispred rođendanske dekoracije u istim bojama. Sa širokim osmehom i doterana onako kako nas je navikla, Linda je poručila fanovima:


Ovako je sa 80! Moje srce je tako puno... a moja zahvalnost tako duboka!

 


Ona se zahvalila svojim pratiocima na lepim željama i istakla da joj život potpunim čini podrška njenih obožavalaca.


Svaka od vaših rođendanskih želja mi mnogo znači! Život je takav dar – a to što je vas toliko je za mene krupan deo toga – naglasila je glumica.


Linda Evans je povodom svog 80. rođendana dala intervju za nemački magazin BUNTE, za koji je istakla da joj starenje ne donosi negativne emocije.


Broj jeste visok, ali ja svoje godine vidim kao avanturu. Uzbuđeno čekam da vidim šta mi sve donosi život – naglasila je Linda.

 


Glumica je na pitanje šta ne bi promenila u svom životu da ponovo može da bira odgovorila:


– Ponovo bih kupila kuću u Takomi i nikad ne bih odustala od traganja za ljubavlju. Uprkos tome, volela sam svaki period i svaki izazov u mom životu. Mnogo sam patila, ali se time ponosim.

 

Glumica norveškog porekla proživela je zanimljiv, ali svakako na mahove težak život. 

 

Glumica Linda Evans je rođena 18. novembra 1942. godine u Hartfordu, gde se njena porodica skrasila po dolasku iz Norveške u Ameriku. Prvi put je pred kamere stala 1960. godine, u seriji "Otac neženja" u kojoj je glavnu ulogu tumačio Džon Forsajt, kojim je kasnije igrala i u "Dinastiji".

 

Udavala se dva puta, a svojim ljubavnim životom uvek je intrigirala. Drugi suprug bio joj je Sten Herman, za kog je bila udata od 1975. do 1979. godine, dok je sa Džonom Derekom bila u braku od 1968. do 1974.

 

Linda Evans
foto: Profimedia

Iako su mnogi kasnije mislili da je Dereka ostavila zbog Hermana, istina je da je Džon Derek prevario Lindu s mladom glumicom Mari Kejtlin, koja je tad bila tek dete i koja se potom udala za njega i promenila ime u Bo Derek.

 

Kad me je ostavio zbog Bo, koja je tada imala 15 godina, želela sam da umrem. Tada mi je to bila najgora stvar na svetu koja je mogla da mi se dogodi – život bez Džona. Bio mi je sve. Bila sam ljuta, bila sam tužna. Bila je to najgora mešavina stvari. Prošla sam kroz sve faze, ali divan je onaj trenutak kad potpuno isključite mozak i usmerite svu energiju samo na sebe i prestanete da razmišljate o prošlosti. Kad počnete da razmišljate o budućnosti, možete da imate divan život. Svakodnevno učim o takvim stvarima – izjavila je Linda u jednom intervjuu.

 

Ovo nije jedina situacija u kojoj je Linda patila zbog poštovanja koje su uživale njene mlađe koleginice. Kako je kasnije sama pričala, otvorena holivudska mizoginija i odbacivanje žena koje više nisu u cvetu mladosti koštali su je i braka i mnogih uloga.


 Na sopstvenoj koži osetila sam holivudski teror mladosti i lepote. Imala sam tada svega 28 godina, ali izgleda da sam za Džona bila prastara. Jednostavno nakon toga sam stalno imala utisak da nisam dovoljno dobra i da moram što pre da nešto popravim na svom izgledu – ispričala je jednom prilikom Linda.

 

Linda Evans, Kristal Karington, Kristal Dinastija
foto: Image Capital / Film Stills / Profimedia

Nakon kraha drugog braka, sa Stenom Hermanom, bila je u vezi s muzičarom Janijem od 1989. do 1998. godine. Ipak, sve to vreme bila je teško depresivna, borila se sa manjkom samopoštovanja, a baš tih dana započele su Lindine sve češće posete estetskom hirurgu.

 

Od kraja devedesetih pa sve do 2020. godine nije zabeležila nijednu ulogu, a i tada se pojavila samo jednoj epizodi nemačke sapunice "Brod iz snova", dok se sledeće godine pojavila u filmu "Labudova pesma".

 


Više ništa nije moglo da je usreći, a glumica je nakon godina duševnih problema postala zavisna i od lekova protiv bolova. Pre nekoliko godina je uhapšena zbog vožnje pod dejstvom opijata, a policija je u njenom automobilu pronašla veliku količinu tableta za koje nije imala propisan lekarski recept

 

Kako se pravdala, osećala je nesnosne bolove u leđima, a u trenutku hapšenja je bilo toliko van sebe da je policijskom službeniku umesto vozačke dozvole dala – kreditnu karticu. Ipak, nije završila iza rešetaka, već je dobila uslovnu kaznu, a lekovi su joj oduzeti.

 

Kristal Karington, Linda Evans
foto: Youtube Printscreen

Linda danas ima punih 80 godina i živi povučeno u Takomi, luičkom gradu u saveznoj državi Vašington. Mnogi ljubitelji "Dinastije" je možda ne bi prepoznali, kako zbog prohujalih godina, tako i zbog brojnih operacija kojima se podvrgla. Ipak, ona i dalje osvaja pogledom i osmehom, zar ne?

 

 

 

makonda-tracker