kao druga žena

Lomili su je RAZVODI, ZAVISNOST, nepravda prema ženama: Kristl iz Dinastije bila je BOGINJA LEPOTE, a ovo je ona danas

3

Čuvena glumica nekada je važila za jednu od najlepših žena planete, a potom se suočila s mnogim patnjama

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Američka glumica Linda Evans već je bila poznata televizijskoj publici tokom šezdesetih godina, zbog svoje uloge u seriji "Velika dolina", ali nije mogla ni da nasluti kakvu slavu će joj doneti "Dinastija".


Kultna serija iz osamdesetih, jedna od najpopularnijih na svetu, pružila je Lindi prepoznatljivost kakvoj se nije ni nadala, kao i status jedne od najlepših žena planete.


Ipak, vrtoglavi uspeh koji joj je donela "Dinastija" bio je neponovljiv, kako za Lindu Evans, tako i za njene kolege iz serije, a nakon kraja emitovanja ove sapunice usledio je veliki pad.

 


Glumica je rođena 18. novembra 1942. godine u Hartfordi, gde se njena porodica skrasila po dolasku iz Norveške u Ameriku. Prvi put je pred kamere stala 1960. godine, u seriji "Otac neženja" u kojoj je glavnu ulogu tumačio Džon Forsajt, kojim je kasnije igrala i u "Dinastiji".

 

Linda Evans, Kristal Karington, Kristal Dinastija
foto: Image Capital / Film Stills / Profimedia

Udavala se dva puta, a svojim ljubavnim životom uvek je intrigirala. Drugi suprug bio joj je Sten Herman, za kog je bila udata od 1975. do 1979. godine, dok je sa Džonom Derekom bila u braku od 1968. do 1974.

 

Iako su mnogi kasnije mislili da je Dereka ostavila zbog Hermana, istina je da je Džon Derek prevario Lindu s mladom glumicom Mari Kejtlin, koja je tad bila tek dete i koja se potom udala za njega i promenila ime u Bo Derek.

 

 

Kad me je ostavio zbog Bo, koja je tada imala 15 godina, želela sam da umrem. Tada mi je to bila najgora stvar na svetu koja je mogla da mi se dogodi — život bez Džona. Bio mi je sve. Bila sam ljuta, bila sam tužna. Bila je to najgora mešavina stvari. Prošla sam kroz sve faze, ali divan je onaj trenutak kad potpuno isključite mozak i usmerite svu energiju samo na sebe i prestanete da razmišljate o prošlosti. Kad počnete da razmišljate o budućnosti, možete da imate divan život. Svakodnevno učim o takvim stvarima — izjavila je Linda u jednom intervjuu.

 

1 / 4 Foto: Profimedia


Ovo nije jedina situacija u kojoj je Linda patila zbog poštovanja koje su uživale njene mlađe koleginice. Kako je kasnije sama pričala, otvorena holivudska mizoginija i odbacivanje žena koje više nisu u cvetu mladosti koštali su je i braka i mnogih uloga.


Na sopstvenoj koži osetila sam holivudski teror mladosti i lepote. Imala sam tada svega 28 godina, ali izgleda da sam za Džona bila prastara. Jednostavno nakon toga sam stalno imala utisak da nisam dovoljno dobra i da moram što pre da nešto popravim na svom izgledu — ispričala je jendom prilikom Linda.


Nakon kraha drugog braka, sa Stenom Hermanom, bila je u vezi s muzičarem Janijem od 1989. do 1998. godine. Ipak, sve to vreme bila je teško depresivna, borila se sa manjkom samopoštovanja, a baš tih dana započele su Lindine sve češće posete estetskom hirurgu.

 

Kristal Karington, Kristal Dinastija, Linda Evans
foto: Aaron Spelling Prods Collection, Everett, Profimedia

Od kraja devedesetih pa sve do 2020. godine nije zabeležila nijednu ulogu, a i tada se pojavila samo jednoj epizodi nemačke sapunice "Brod iz snova", dok se sledeće godine pojavila u filmu "Labudova pesma".


Više ništa nije moglo da je usreći, a glumica je nakon godina duševnih problema postala zavisna i od lekova protiv bolova. Pre nekoliko godina je uhapšena zbog vožnje pod dejstvom opijata, a policija je u njenom automobilu pronašla veliku količinu tableta za koje nije imala propisan lekarski recept.

 

 

Kako se pravdala, osećala je nesnosne bolove u leđima, a u trenutku hapšenja je bilo toliko van sebe da je policijskom službeniku umesto vozačke dozvole dala — kreditnu karticu. Ipak, nije završila iza rešetaka, već je dobila uslovnu kaznu, a lekovi su joj oduzeti.


Lunda danas ima 79 godina i mnogi je ne bi prepoznali, kako zbog prohujalih godina, tako i zbog brojnih operacija kojima se podvrgla. Ipak, ona i dalje osvaja pogledom i osmehom.

 

 

 

makonda-tracker