sve se promenilo

Iz prodavnice i muških časopisa na — dvor! Evo čime su se pre udaje bavile najpoznatije princeze i kraljice

0

Danas su one sinonim za otmenost, a nekada su bile obične devojke kakve svakodnevno srećemo na ulici

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Plemići su vekovima sklapali brakove iz interesa s drugim pripadnicama aristokratskih porodica, pa je u bračnom životu bilo malo mesta za ljubav. Savremeno doba donelo je, međutim, i njima slobodu izbora, pa su tako njihove supruge danas "obične devojke".


Na radost onih koji veruju u bajke, vreme kada su se kraljevi i prinčevi ženili isključivo princezama odavno je iza nas, pa su žene o kojima čitamo iz dana u dan, najuticajnije pripadnice kraljevskih porodica, pre susreta s plemićima za koje su se kasnije udale bile obične "smrtnice", koje se nisu previše razlikovale od bilo koje koju možete sresti na ulici...


Najpoznatija od njih je španska kraljica Leticija, supruga Felipea VI, koja je definitivno i najvrednija članica španske kraljevske porodice. Ona gotovo svakodnevno ima obaveze, nekad i po više njih i malo je humanitarnih i kulturnih događaja u Španiji kojima ona ne prisustvuje, a vrlo je angažovana u radu više dobrotvornih organizacija i fondacija.

 

Međutim, pre ljubavi sa španskim kraljem, tada princem, ona je bila Leticija Ortiz Rokasolano i već je bila poznata ličnost — radlia je kao novinarka na tamošnjem javnom servisu.

 

1 / 8 Foto: Profimedia


Kako je jednom prilikom otkrio Leticijin bivši šef Alfredo Urdači, kraljica je želela da nastavi da radi kao novinar i po udaji za Felipea VI. Ona je navodno želela da radi skraćeno radno vreme kako bi uskladila svoj posao s obavezama koje ima kao kraljica, ali je njen svekar i tadašnji kralj Huan Karlos I to odbio.


Mediji tvrde da se za to zalagao i Leticijin suprug Felipe, ali su morali da odustanu od ove ideje.


Još jedna zanimljivost je to što je španska kraljica i ranije bila udata: provela je godinu dana u braku sa piscem i srednjoškolskim profesorom književnosti Alonsom Gererom Perezo.

 

1 / 10 Foto: EPA-EFE/Toni Albir


Najpoznatija među suprugama prinčeva jeste Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža i izabranica princa Vilijama.

 

Kako su svojevremeno pisali britanski mediji, ona je drugog u redu za britanski tron upoznala tokom studija, nakon čega je radila kao pomoćnik pri kupovini aksesoara u jednoj prodavnici brenda Jigsaw. Poznato je i da je Kejt pomagala u očevoj firmi, kao i da je kraljevska porodica nije smatrala preteranom vrednicom.

 

1 / 12 Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

 

Naime, šuškalo se da je kraljica Elizabeta II jednom prilikom izjavila da Vilijamova devojka Kejt "ne radi mnogo", a navodno princ zbog toga svoju dragu iza zatvorenih vrata zove — Duchess of Dolittle, što bi, grubo prevedeno, značilo Vojvotkinja od Malo rada!


Što se tiče druge najpopularnije članice britanske kraljevske porodice Megan Markl, ona je pre ljubavi sa princem Harijem bila relativno poznata glumica. Najpoznatija njena uloga jeste ona u kanadskoj seriji "Suits".

 

1 / 8 Foto: Profimedia


Princeza Šarlin od Monaka, koju mnogi nazivaju najnesrećnijom evropskom princezom, udata je za princa Alberta od Monaka, kojeg je upoznala "na poslu".

Ona je, naime, bila proslavljena južnoafrička plivačica i, štaviše, takmičila se na Olimpijskim igrama za svoju zemlju, a budućeg supruga prvi put je srela posle jedne trke.

 

1 / 8 Foto: Profimedia


Vredi pomenuti i princezu Sofiju, vojvotkinju od Vermlanda, koja je supruga švedskog princa Karla Filipa.

 

Lepa Šveđanka je tamšnjoj javnosti postala poznata kao manekenka, učesnica rijalitija, a više puta je u bikiniju pozirala za muške časopise.

 

1 / 12 Foto: IBL / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Međutim, kada je imala 21 godinu, preselila se u Njujork kako bi studirala računovodstvo, dok je u Stokholmu studirala globalnu etiku, a certifikovana je instruktorka joge. Poznato je i da je kratko radila kao konobarica u Stokholmu.

 

 

makonda-tracker