o njima se ne priča

Njihovim venama teče njegova krv — ali Palati NE PRILAZE: Ovo su VANBRAČNA DECA princa Alberta od Monaka

1

Iako su stariji od njegovog prestolonaslednika princa Žaka, ova deca princa Alberta nemaju pravo na presto niti mašu narodu s balkona 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Princ Albert II, koji je na čelu Kneževine Monako, od 2011. godine je u braku sa Šarlin Vitstok, nekadašnjom olimpijkom iz Južnoafričke Republike. S njom je dobio dvoje dece — princa Žaka i princezu Gabrijelu (7), od kojih je nerazdvojan.


Nakon što je njihova majka tokom cele 2021. godine imala zdravstvene probleme, Albert je bio posvećen deci i davao sve od sebe da prestolonaslednik Žak i njegova sestra bliznakinja ne pate previše zbog majčinog odsustva.

 

Čak deset meseci princeza Šarlin provela je u Africi, gde se lečila od infekcije uha, grla i nosa, a imala je i niz teških operacija. Po povratku u Evropu, posle kratkog boravka u Kneževskoj palati, uputila se na dalje lečenje u Švajcarskoj. Tek odnedavno, ona je kod kuće, a dok je još bila u Južnoafričkoj Republici njen suprug je isticao da mu je najvžnije da on bude s decom.

 

1 / 10 Foto: Niviere David/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia


Za me je to prilično jednostavno ― moja porodica je moj prioritet ― naglasio je princ. ― Ovo je izuzetno važno vreme u životima moje dece: način na koji odrastaju, kako sagledavaju svet. Ukoliko je jedan od roditelja odsutan iz zdravstvenih razloga, drugo mora da bude tu. Čuo sam mnogo svojih prijatelja kako se žale da je trebalo da budu više sa svojom decom. Ne želim da se kajem što ja nisam.


Ipak, princ Albert nije uvek bio toliko posvećen otac. Na kraju krajeva, on ima još (najmanje) dvoje dece. Vanbračne, bez prava na presto, o kojoj se ne priča.

 

  • Jasmin Grejs Grimaldi

 


Prvo od njegove vanbračne dece jeste Jasmin Grejs, koju je princ dobio s konobaricom iz Amerike Tamarom Ratolo u martu 1992. godine.


Ratolova je tada podnela tužbu za očinstvo protiv Alberta, tvrdeći da je on otac njenog deteta, nakon što ga je i navela kao oca u devojčicinoj dokumentaciji po rođenju. Slučaj je dospeo do suda 1993. godine, a na kraju je odbačen jer je sud odbio nadležnost i utvrdio da je "nedovoljna veza između princa Alberta i savezne države Kalifornije da bi se obravdalo saslušanje".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PatRegal (@patregal)

 

Ipak, godinama kasnije, tek u maju 2006. godine, DNK test potvrdio je ono što je Tamara Ratolo sve vreme tvrdila — da je otac njene ćerke princ Albert od Monaka.


On je potom priznao Jasmin kao svoju ćerku i pozvao je da živi i studira u Monaku.

 


Ona danas koristi Albertovo porodično prezime Grimaldi, a probala je da se probije kao glumica i pevačica. Posvećena je humanitarnom radu, a borkinja je za ženska prava.

 

  • Aleksandre Grimaldi Koste

 


U maju 2005. godine, Nikola Koste, nekadašnjaa stjuardesa kompanije Air France iz Toga, iznela je tvrdnju da je njen najmlađi sin Aleksandre Koste dete monegaškog princa Alberta. Ona je navela da je očinstvo potvrđeno DNK testiranjem koje je zatražila Vlada Monaka, a istakla je i da je princ potpisao overen certifikat kojim se potvrđuje da je Aleksandre njegovo dete.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @miss_nostalgiamc


List The Paris Match objavio je potom intervju na deset strana s Nikolom, koji su pratile fotografije na kojima princ Albert drži i hrani svog sina. Tada je otkrila da oni stanuju u prinčevom stanu u Parizu i da im finansijski pomaže, kao i da se pretvarala da je devojka njegovog prijatelja kako bi sačuvali diskreciju.


Princ Albert tužio je potom više medija zbog narušavanja privatnosti, ali je u julu 2005. godine, nekoliko dana pre nego što je došao na čelo Kneževine, zvanično potvrdio da je Aleksandre njegov biološki sin.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @miss_nostalgiamc


On danas nosi prezime Grimaldi-Koste, a kako je vrlo mlad, trenutno je fokusiran na školovanje.

 

  • Nepriznata deca

 

Dok je princ Albert priznao da su Jasmin i Aleksandre njegova deca, to nije učinio kada je reč o drugim tvrdnjama o vanbračnom očinstvu.


Nemačka manekenka Bea Fidler izjavila je da je Albert otac njenog sina Danijela, što je sud odbacio. Princ je dao svoj uzorak za DNK testiranje, ali rezultat nije dospeo do suda jer je Fidlerova odbacivala da je to uopšte Albertov uzorak.


U decembru 2020. godine, jedna žena iz Brazila podnela je tužbu za očinstvo protiv princa, tvrdeći da je s njim dobila dete dok je on bio u vezi s princezom Šarlin, njegovom današnjom suprugom. Albertov advokat opisao je ovu tvrdnju kao "prevaru".

 

 

makonda-tracker