tako se to radi!

Sitnicama su se izdvojile iz MORA CRNIH STAJLINGA: Kako su se prve dame i kraljice obukle za sahranu Elizabete II

1

Jordanska kraljica Ranija odabrala je jedan od najlepših kaputa koje ćete videti u životu, a Šarlin od Monaka rešila je da ne igra na sigunro

foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia, Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia, Ian Jones / KCS / MEGA / The Mega Agency / Profimedia
foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia, Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia, Ian Jones / KCS / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

U Velikoj Britaniji danas se organizuje državna sahrana kraljice Elizabete II, koja će ostati upamćena kao suveren koji je vladao više od 70 godina.


Veruje se da će na ulice izaći više od milion ljudi, još više nego na dan krunisanja Elizabete II 1953. godine, državne sahrane njenog oca Džordža VI 1952. i ceremonijalnim sahranama princeze Dajane 1997. i Kraljice Majke 2002. Sahrani prisustvuje oko 2.000 gostiju, među kojima više stotina šefova država i članova svetskih monarhij, a Srbiju predstavlja premijerka Ana Brnabić sa životnom saputnicom Milicom Đurđić.

 

Protokol za sahranu kraljice pripreman je decenijama i biće "milimetarski precizan", a ovo je prva državna sahrana od smrti premijera Vinstona Čerčila 1965. godine. Nakon što je sanduk napustio London, on će biti prenetu u zamak Vindzor, gde će večeras biti održan privatni obred, posle čega će kočeg sa telom kraljice biti položen u grobnicu u kapeli Svetog Đorđa.


U Vestminsterskoj opatiji, gde je održana emotivna služba u čast pokojnoj kraljici videli smo mnogo predstavnika država iz celog sveta, a sa njima i žene za koje se smatra da su najuticajnije na planeti kada je elegancija u pitanju – prve dame i kraljice.


Među prvima su stigli predsednik Francuske Emanuel Makron i njegova supruga Brižit, koja je za ovu priliku odabrala haljinu do kolena koju krasi zatvoreni okovratnik i prati liniju tela.

 

1 / 6 Foto: James Manning / PA Images / Profimedia

 

Brižit je jednostavnu toaletu klasičnog kroja upotpunila svojim zaštitnim znakom – efektnim i jednostavnim kaputom oštrih revera, a takođe se odlučila za komad crne boje.


Mnogo pažnje privukla je Džil Bajden, supruga američkog predsednika Džoa Bajdena, koja se pojavila u dvodelnom crnom kompletu noseći na glavi ekscentričan detalj koji je inspirisan čuvenim britanskim fascinatorima.

 

Džil Bajden, Džo Bajden
foto: Ian Jones / KCS / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Jordanska kraljica Ranija, koja je sve oduševila veče ranije, na prijemu u Bakingemskoj palati, odabrala je za ovu priliku raskošnu kaput-haljinu, na kojoj je akcentovala vitak struk širokim pojasom, a nosila je i beretku s mrežastim velom.

 

Kraljica Ranija od Jordana, Kraljica Ranija
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Njen autfit je u moru crnih kombinacija možda bio i najefektniji jer je odabrala kaput sa statement detaljem u vidu satenskih karnera na jednom reveru.


Princeza Šarlin od Monaka, supruga princa Alberta od Monaka, još jednom je pokazala edgy crtu koju neguje u svom stilu.

 

1 / 5 Foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Šarlin se opredelila za maksi model dugih rukava s decentnom kragnicom, sečen u predelu struka, koji krase, pomalo neuobičajeno za ovakav stil, jednostavni džepići. Supruga princa Alberta ponela je i zanimljiv fascinator s efektnim crnim cvetom, kao i lakovane crne salonke s tankim štiklama.


Među onima koji su nosili crno od glave do pete bila je i Kari, supruga bivšeg britanskog premijera Borisa Džonsona, koja je nosila maksi-haljinu na preklop, sa zlatnim dvorednim kopčanjem, a tu je i jednostavan fascinator s mrežicom.

 

Boris Džonson, Kari Džonson
foto: Tim Merry / MirrorPix / Profimedia

Leticija od Španije, supruga španskog kralja Felipea VI, ostala je odana svom stilu, te je ponela haljinu sličnu onima koje svakodnevno nosi, ali ovog puta potpuno crnu.

 

1 / 5 Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

 

Španska kraljica odabrala je sveden model dugih rukava i zatvorenog okruglov okovratnika, na kom je struk naglasila uz pomoć tankog kožnog kaiša, a haljina se blago širi u donjem delu. Leticija je uz to ponela crne salonke, jednostavnu ručnu tašnicu i vrlo efektan fasinator koji joj je uokvirio lice i ima nenametljiv kratak veo.

 

 

makonda-tracker