klasično

Niko ne bira kapute kao ona! Brižit Makron na sahrani kraljice Elizabete pokazala svu RASKOŠ CRNE BOJE

2

Iako je crna boja dominantna na ovom tužnom skupu, prva dama Francuske pokazala je na sahrani kraljice Elizabete II da je ona sve samo ne dosadna

foto: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia
foto: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

U Velikoj Britaniji danas se održava sahrana kraljice Elizabete II, a očekuje se da će ovo biti najveći međunarodni događaj u istoriji ove zemlje, pišu tamošnji mediji, a svakako je najveća akcija u istoriji britanske policije.


Veruje se da će na ulice izaći više od milion ljudi, još više nego na dan krunisanja Elizabete II 1953. godine, državne sahrane njenog oca Džordža VI 1952. i ceremonijalnim sahranama princeze Dajane 1997. i Kraljice Majke 2002.

 

Protokol za sahranu kraljice pripreman je decenijama i biće "milimetarski precizan", a ceremoniji će prisustvovati oko pet stotina šefova država ili vlada i najviših međunarodnih funkcionera, koji će se naći među dve hiljade privilegovanih zvanica.


Jedan od prvih svetskih zvaničnika koji su pristigli u Vestminstersku opatiju bio je predsednik Francuske Emanuel Makron, koji je sa suprugom Brižit došao da oda poslednju počast pokojnoj kraljici Velike Britanije.

 

1 / 7 Foto: James Manning / PA Images / Profimedia


Makron je za ovu priluiku odabrao klasično crno odelo s belom košuljom, dok je prva dama Francuske ponela haljinu do kolena koju krasi zatvoreni okovratnik i prati liniju tela. Brižit je jednostavnu toaletu klasičnog kroja upotpunila svojim zaštitnim znakom – efektnim i jednostavnim kaputom oštrih revera, a takođe se odlučila za komad crne boje. U istoj nijansi su i njene kožne salonke s visokim potpeticama, a izdanje je zaokružila crnim čarapama i efektnim fascinatorom s mrežicom.


Gospođa Makron nosila je u rukama pismo-tašnu, a njen stajling je po svemu vrlo sveden i jednostavan, ali ostavlja snažan utisak. To može samo crna boja!

 

 

makonda-tracker