ODLAZEĆI PREMIJER JE SKLON AVANTURAMA

Tačan broj ljubavnica, skandala i dece je NEPOZNAT čak i njemu: Boris Džonson intrigira svojim ljubavnim životom

1

Boris Džonson je pored političke karijere, uspeo da izađe na kraj sa brojnim ljubavnim brodolomima, aferama i razvodima.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Život Borisa Džonsona je postao interesantan domaćoj javnosti nakon vesti da se britanski premijer povlači sa mesta predsednika vladajuće Konzervativne stranke pošto je izgubio podršku ministara u vladi.

 

Poznato je da britanski premijeri imaju dve zvanične rezidencije od kojih je jedna engleska seoska kuća još iz 16. veka koja je obično služila za privatne proslave, ali i za boravak svetskih lidera. U pitanju je ogromno imanje koje se prostire na 600 hektara i ima deset spavaćih soba. 

 

Džonson je dosta pažnje privukao kada se usred pandemije oženio u Vestminsterskoj katedrali izabranicom Keri (34), a ovaj par je najavio i veliku svadbu za 30. jul.

Međutim, ljubavni život odlazećeg premijera Velike Britanije je pun prevrata i lepih žena, a kažu da Boris ima zvanično petoro dece, dok se pravi broj još uvek ne zna.

 

Keri Simonds je nova izabranica Borisa Džonsona, a ujedno i je on i prvi britanski premijer koji se uselio u rezidenciju sa nevenčanom suprugom. Upravo je Keri razlog razvoda od žene sa kojom je bio 25 godina u braku. Veza Keri i Borisa je poznata po brojnim skandalima, toliko daleko je išlo da je jednom i policija intervenisala. Keri radi kao savetnik za odnose sa javnošću u američkoj grupi za zaštitu životne sredine Okeana. Rođena je u Londonu i ranije je bila zaposlena u Konzervativnoj stranci.

Alegra Mostejn Oven je Džonsonova ljubav iz studentskih dana, venčali su se 1987. godine, a razveli 1993. jer ju je prevario sa Marinom Viler.

Usledio je brak sa Marinom, samo 12 dana nakon što se razveo od Alegre, a ovaj par je dobio četvoro dece. Zanimljivo je da je Marina poreklom iz Indije, a dugo se pisalo koliko trpi sve Borisove prevare, međutim ovaj brak je okončan.

 

Jedan od većih skandala koji je potresao Marinu Viler desio se 2003. kada je otkrivena njegova veza sa novinarkom Petronelom Vajat, koja je ćerka poznatog laburiste, a nakon svega je tvrdila da je jedno Džonsonovo dete abortirala, dok je drugo pobacila.

 

To je uticalo na političku karijeru, pa je Boris zbog laži o vezi sa novinarkom bio smenjensa funkcije ministra za kreativnu industriju i kulturu.

 

Tu nije kraj aferama i Borisovoj slabosti na novinarke. On je dve godine kasnije viđen kako izlazi iz stana novinarke Ane Fazakerli, a tada ga je Marina izbacila iz kuće. Međutim, sledeće godine Džonson je dobio dete sa savetnicom za kulturu Helen Mekintajer, pa ga je zakonita supruga ponovo izbacila iz kuće.

 

Poslednja u nizu strasnih afera je bila 2012. sa studentkinjom Dženifer Arkuri, Boris je tad bio gradonačelnik Londona, sa njom je varao suprugu i pomogao joj da razvije svoj posao. 

- Volela sam ga, obožavala - govorila je tada Dženifer, njihova veza je trajala četiri godine, ali je ona tek sad progovorila o detaljima.

 

Dženifer je imala veliki broj konferencija na kojima je govorio i njen ljubavnik Boris Džonson, a procene su da je time zaradila preko 120 hiljada funti na osnovu različitih državnih podsticaja. 

 

Pored svega ovoga, britanski premijer će ostati upamćen i po broju dece, zvanično taj broj je petoro, četvoro sa Marinom Viler, a jedno dete sa Helen Mekintajer, međutim, nezvanične informacije su da ih je ipak osmoro, tako da tačan broj se ne zna.

 

 

 

makonda-tracker