ovo je samo delić priče

Novi BIZARNI detalji o monarhu: Plišani meda kralja Čarlsa je imao batlera – dok je Elizabetin sin bio u ČETRDESETIM!

Plišani meda je samo kap u moru novih detalja o neobičnom životu Čarlsa III koji su isplivali proteklih dana, a više zaposlenih žalilo se da ih je on godinama maltretirao dok je bio princ

foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Kralj Čarls III navodno je bio izuzetno vezan za svog plišanog medvedića čak i kao odrastao čovek, i to u četrdesetim godinama, navodi se u najnovijoj knjizi o njegovom životu.


Sin pokojne Elizabete II tema je knjige Kristofera Andersena "Kralj: Život Čarlsa III", u kojojje iznet niz neobičnih detalja o novom kralju Velike Britanije, a među najbizarnijim tvrdnjama je ona o njegovom odnosu sa svojom omiljenom igračkom.

 

Kako tvrdi Majkl Foset, nekadašnji najpouzdaniji dvorski batler, on je bio zadužen za brigu o plišanom medvedu dok je Čarls bio u četrdesetim godinama. Svaki put kada bi se igračka oštetila, bivša kraljevska dadilja Mejbel Anderson je pozivana da se vrati iz penzije kako bi izvršila neophodne prepravke.

 

foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Prema rečima Foseta, Mejbel je bila jedina osoba kojoj je bilo dopušteno da približi iglu i konac medvediću tadašnjeg princa.


Bio je odavno u četrdesetim i svaki put kada bi trebalo srediti medveda ponašao se tako da biste pomislili da njegovo rođeno dete ima tešku operaciju – kaže Foset.

 

Ovaj batler je, inače, bio zadužen za sipanje paste za zube na četkicu Čarlsu, tada princu od Velsa, a u pitanju je bila četkica sa ugraviranim monogramom. Foset je, takođe, brijao Čarlsa, pomagao mu da obuče pantalone i vezivao mu pertle. Među njegovim zaduženjima bilo je i da odlaže pidžame za princa i postavlja ih pre nego što ih Čarls obuče.


Kako je Andersen napisao u ovoj biografiji, glavni baštovan je kod Čarlsa svakog dana dobijao listu "instrukcija i pritužbi, koje je njegov šef pisao crvenim mastilom". Čarls bi potom stajao na tremu i, ako ne bi bio zadovoljan poslom koji obavljaju baštovani, naređivao uz pomoć zelenog megafona.

 

foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Iako je neko ko tvrdi da je bio maltretiran kao dete, princ Čarls je očigledno uživao u maltretiranju nas – rekli su Andersenu bivši zaposleni u Hajgrouvu, rezidenciji kraljevske porodice u Glosterširu. – Mogao je da bude prijatan i ljubazan, ali je isto toliko bio i neraspoložen i zločest. Nije dvaput razmišljao o tome treba li da vikne neku uvredu kada pogrešiš.


Ken Stronač, još jedan bivši batler britanske kraljevske porodice, ispričao je da ručno prao donji veš princa Čarlsa i da ga je svake večeri ušuškivao u krevet s njegovim voljenim plišanim medom. Upravo je on otkrio da je Čarls tokom jedne rasprave gađao princezu Dajanu, svoju tadašnju suprugu, teškim drvenim predmetom i "za dlaku" promašio njenu glavu.