saveti

Par koraka do savršenih nogu: Jednostavne i lagane vežbe sa vidljivim rezultatima (FOTO)

0

Uz ove tri vežbe ćete tonirati noge, smanjiti njihov obim i zategnuti ih kao nikada do sad.

 

foto: Profimedia

Držanjem tega paralelno sa grudima održavate balans da ne prevagnete unapred, ali i raspoređuje težinu na pete. Što više spustite kukova ka zemlji – to ćete više sagoreti kalorija.

 

Stanite sa stopalima razmaknutim u širini ramena i držite teg vertikalno, ispred grudi, sa laktovima na dole. Počnite sa spuštanjem ka podu, savijajući kolena i dok vam butine ne budu paralelne sa podom. Laktovi treba da budu sa unutrašnje strane kolena. Odgurnite se petama i stegnite zadnjicu kako biste se vratili u početnji položaj.

 


Iskoraci sa tegovima

 

Ovo je jednostavan pokret koji uključuje penjanje na klupu, steper ili neku tvrdu kutiju. S obzirom da je potrebo veliko angažovanje mišića za samo jedno ponavljajte, znajte da ćete potrošiti dosta kalorija.

 

Stanite ispred klupe, stepera ili kutije i držite tegove u obe ruke, pored tela. Desnom nogom zakoračite na steper, a zatim se petom odgurnite kako biste podigli celo telo – dok ne ispravite u potpunosti nogu. Leva noga je prvo u vazduhu, a zatim je polako spuštate na predmet. Torzo držite ispravljenim i vratite se u prvobitan položaj prvo levom, a zatim i desnom nogom. To je jedno ponavljanje.

 

 

3 x 3 je ključ uspeha: Podignuta i čvrsta zadnjica sa tri vežbe u tri minuta (FOTO)


Obrnuti iskoraci

 

Iskoraci uključuju svaki mišić u nogama, čak i one male za stabilinost koje se ne nalaze u preponama. Obrnuti iskorak zahteva isti balans i koordinaciju kao i klasičan, samo što više uključuje butne mišiće bez prvelikog pritiska na koleno.

 

Stanite na steper ili kutiju sa tegovima u rukama, kao u prethodnoj vežbi. Sa ispravljenim torzom, iskoračite unazad desnom nogom i polako spuštajte telo dok se levo koleno ne savije pod ugao od 90 stepeni. Desnim kolenom treba da dodirujete pod. Da biste se vratili u početni položaj odgurnite se levom petom. To je jedno ponavljanje.

makonda-tracker