snažno deluju

Kako izbaciti OTROVE iz organizma? Najbolji ČAJEVI ZA ČIŠĆENJE JETRE i jačanje organizma

0

Ovi darovi prirode dokazali su se kao vrlo efikasni u detoksikaciji, što je od izuzetne važnosti za očuvanje funkcije jetre

foto: aslysun/Shutterstock
foto: aslysun/Shutterstock

Jetra je jedan od vitalnih organa, koji je od izuzetne važnosti za funkcionisanje kompletnog orgnizma, budući da vrši bitne funkcije.


Bez zdrave jetre, normalan i kvalitetan život nije moguć jer ona služi kao filter za beskorisne i štetne materije i toksine. Ona razlaže supstance koje organizam prepoznaje kao opasne ili nepotrebne, a među njima je alkohol, zatim sastojci iz lekova i hrane, kao i otpadni produkti koji nastaju prilikom metaboličkih procesa.

 

Jetra ima ulogu i da proizvodi proteine, holesterol i žuč, a jedan od njenih najvažnijih proteina su albumini, koji prenose male molekule kroz krvotok.
U jetri se čuvaju i neiskorišćene rezerve vitamina, minerala i ugljenih hidrata, a ukoliko se ukaže potreba ona oslobađa određene količine ovih elemanta.


Uz sve to, jetra metaboliše bilirubin i poboljšava proces varenja hrane.

 

Tablete, Lečenje, Antibiotik, Probiotik, Zdravlje, Lek, Pilule
foto: G-Stock Studio/Shutterstock

Zbog svega toga je, veoma je važno održavati jetru zdravom i funkcionalnom, a na nju posebnu pažnju na moraju da obrate gojazni ljudi, dijabetičari i alkoholičari, kao i oni koji se često izlažu hemikalijama i toksinima.


Postoji mnogo prirodnih sredstava koja se koriste za detoksikaciju jetre i kompletnog organizma, a ovo su najpopularniji.


Čaj od đumbira


Đumbir je jedan od najkorisnijih darova prirode i koristi se kod mnogih stanja.

 

Preporučuje se za jačanje imuniteta, brži oporavak od bolesti, mršavljenje, menstrualne grčeve, protiv celulita, za podsticanje cirkulacije, protiv čireva, u lečenju alergija, kod tretiranja reumatoidnog artritisa, osteoartritisa i drugih bolesti mišićno-koštanog i vezivnog tkiva.

 

Istraživanja su pokazala da može da suzbije mučninu izazvanu vožnjom ili trudnoćom, kao i mučninu uzrokovanu hemioterapijom, a ima antioksidansno, antiupalno i antikancerogeno dejstvo...

 

Čaj od đumbira, Čaj, Đumbir
foto: peterzsuzsa/Shutterstock

Uz sve to, đumbir je vrlo efikasan u čišćenju organizma i detoksikaciji jetre, a ovako će biti najukusniji.


Sastojci:

 

  • ¼ kašičica mlevenog đumbira
  • 1 kašika sirovog meda
  • ¼ mlevene kurkume
  • 1 šolja čiste prečišćene vode

 

Priprema


Stavite vodu da se kuva, pa kad proključa dodajte đumbir i kurkumu. Ostavite da se kuva još desetak minuta, pa ostavite poklopljeno na još 10 minuta.
Pijte toplo.


Čaj od macine trave

 

Čaj od macine trave, Macina trava, Očajnica
foto: Nikolaeva Galina/Shutterstock

Macina trava, poznata još kao očajnica, često se naziva jednom od najlekovitijih biljaka. Prvenstveno se koristi za zdravlje žene, odnosno probleme sa menstrualnim ciklusom i začećem, a blagotvorno utiče na organe za disanje, kod viška želudačne kiseline, zatim ekcema, psorijaze, vitiliga, nesanice...


Često se macina trava primenjuje za čišćenje jetre i žuči.

 

Sastojci:

 

  • 1 kašičica macine trave
  • 200 ml vode
  • kašičica meda

 

Priprema


Stavite vodu da proključa, pa njom prelijte kašičicu biljke i ostavite da odstoji 10 minuta poklopljeno. Zatim procedite, zasladite medom i pijte tri puta dnevno pre jela.


Čaj od korena čička


Čičak je efikasno oružije protiv mnogih bolesti, među kojima i kancer. Čičak neutralizuje štetno dejstvo slobodnih radikala i smanjuje mutacije ćelija. Koren ove biljke sadrži arktigenin i kvercitin - supstance koje poseduju antitumorna svojstva.

 

Čičak
foto: Shutterstock

Najbolje rezultate koren čička je pokazao u lečenju karcinoma pluća i dojke, međutim on se efikasno bori i s tumorima drugih organa.


Budući da se primenjuje i za detoksikaciju, on može da bude od koristi i za čišćenje jetre.


Sastojci:

 

  • 1 kašičica usitnjenog korena čička
  • 200 ml vode

 

Priprema


Kašičicu korena čička preliti hladnom vodom, pa kratko prokuvati. Zatim poklopiti sud i ostaviti da odstoji 10 minuta, pa procediti. Piti nekoliko puta dnevno po jednu šolju, najbolje posle jela.

 

 

makonda-tracker