vrlo je popularna

I testenina sa sirom i brzo mršavljenje! U dijeti Kejt Midlton je zabranjeno gladovanje, a daje rezultate

0

Vojvotkinja od Kembridža donela je na svet troje dece, a uvek je ističe vrlo vitkom figurom i ne postoji kroj odeće koji ne nosi s lakoćom i samopouzdanjem. Kako kažu upućeni, njena tajna je poseban režim ishrane, koji joj omogućava da jede mnogo više nego uobičajene dijete.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton postala je nedavno pokroviteljka Ragbi unije, a ovu ulogu preuzela je od devera princa Harija, koji se sa suprugom Megan povukao sa funkcija višeg člana kraljevske porodice.


Kejt je na jednom druženju s ragbistima pokazala da je krasi sportski duh i da je u izuzetnoj formi, a to nam je demonstrirala i kada je prošle godine igrala tenis s Emom Radukanu, i u više prilika kada je pokazala koliko je vešta u kriketu, fudbalu itd. Da li je ovo zaslužno za Kejtinu vitku figuru, pitaju se mnogi. Odgovor je ― samo delimično.

 

Supruga princa Vilijama nije se mnogo promenila otkad ju je vojvoda od Kembridža prvi put predstavio javnosti, iako je od tad rodila troje dece. Izvori bliski Kejt kažu da ona uvek održava manje-više istu težinu, kao i da se hrani po pravilima Dukan dijete.


Ovaj način ishrane osmislio je francuski nutricionista doktor Pjer Dukan, a Healthline navodi da je u pitanju režim za "brz i trajan gubitak kilograma bez gladovanja". Poznato je da ovu dijetu drži brazilska manekenka Žizel Bundšen i da joj je dugo bila odana Dženifer Lopez, a sve ih je namamio isti slogan ― "Jedite šta želite i trajno smršajte".

 

1 / 13 Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia


Dukan dijeta ― pravila


Dukan dijeta sastoji se od četiri programa ishrane koji se drže jedan za drugim i potpuno se razlikuju. Na samom početku dolazi do naglog mršavljenja, a zatim slede režimi koji sprečavaju da se izgubljeni kilogrami vrate. Obavezno povećajte unos tečnosti i bavite se bilo kakvom fizičkom aktivnošću, makar 20 minuta dnevno, i rezultati ne mogu da izostanu!

 

  • I faza ― faza napada

 

Konzumiraju se samo proteini i ova faza daje najbolje rezultate i odlična je motivacija da se izdrži dalje.
Jedu se proteini životiljskog i biljnog porekla, uključujući meso, ribu, mleko i mlečne proizvode, jaja, iznutrice, zobene mekinje...

 

  • II faza ― faza plovidbe

 

Proteinima se dodaje povrće. Ona traje duže od prve faze, nastavlja sagorevanje masti i dovodi do željene težine.


Jede se sve što je dozvoljeno u prvoj fazi, s tim što se uvodi dređena vrsta povrća (sirovog i kuvanog) bez ograničenja u količini i vremenu konzumiranja. To su paradajz, krastavce, rotkve, spanać, luk, mahunarke, pečurke, zelje, šargarepa, celer, patlidžan, blitva, sve vrste zelenih salata, tikvice... Zabranjeni su krompir, kukuruz, grašak, bob, pasulj i sočivo.

 

Meso, Vrste mesa, Proteini
foto: Shutterstock
  • III faza ― faza konsolidacije


Ovo je tranzicija ka konačno stabilizaciji telesne težine, nakon što je cilj već postignut, ali se nastavlja s režimom da se kilogrami ne bi vratili.


Namirnicama koje se već jedu dodaju se voće, nagradni obroci i jedan čisto proteinski dan, kao i dve porcije skrobnih proizvoda nedeljno, uključujući testeninu, pirinač, sočivo, krompir).

 

  • IV faza ― faza stabilizacije


Izdvaja se samo jedan dan u nedelji kao čisto proteinski.
Osoba koja se pridržava dijete do ove faze već je usvojila zdrave navike i preporučuje joj se svakodnevno konzumiranje tri supene kašike zobenih mekinja, koje smanjuju apetit i produžavaju osećaj sitosti.


Sve četiri faze su jednako važne i nijedna ne sme da se preskoči.

 

 

makonda-tracker