vodi svoju borbu

Teniserku bogatiju od Noleta mnogi ne vole, a ona poručuje da su – smeće: Netipična životna priča čuvene sportistkinje

0

Dok ona nastavlja da se bori i uporna je na svom ne uvek glatkom putu do uspeha, poznata teniserka mora da se bori s vrlo neprijatim komentarima.

Džesika Pegula
Džesika Pegulafoto: jpegula/Instagram


Najbogatija sportistkinja sveta možda nije poznato ime kao Serena Vilijams, ali je zaljubljenici u tenis, koji prate WTA Tour odlično znaju.

Trenutno zauzima peto mesto na WTA listi, a najviši plasman – 3. poziciju – dostigla je u oktobru 2022. godine.


Do sada je od nagrada na turnirima zaradila nešto više od 12,8 miliona dolara, a ipak ima daleko (daleko) veći imetak i često se ističe da je bogatija od najvećih teniskih zvezda istoriji, poput Novaka Đokovića, Rožera Federera i Rafaela Nadala, zajedno.

U pitanju je Džesika Pegula, ipak skromna i vredna devojka kojoj nije bilo lako da dođe do samog vrha svetskog tenisa.


Ko je Džesika Pegula?


Američka sportistkinja rođena je u Bufalu, u savetnoj državi Njujork, a njena porodica upravo je ključni deo priče o ogromnom bogatstvu u kom uživa Džesika Pegula. Ona je, naime, ćerka Terija Pegule, američkog milijardera i naftnog inženjera čiji je imetak procenjen na 6,8 milijardi dolara.

1 / 5 Foto: jpegula/Instagram

Pegula je, inače, vlasnik hokejaškog kluba Bufalo Sajbersi, dok sa suprugom Kim, Džesikinom majkom, deli vlasništvo nad američkim fudbalskim klubom Bufalo bilsi.


Preko majke, teniserka ima i korejsko poreklo, budući da je Kim Pegula rođena u Seulu, a odrasla je uz četvoro braće i sestara, od kojih je polovina iz očevog prethodnog braka.

 

Džesika Pegula odrasla je u jednoj od najbogatiji porodica Amerike
Džesika Pegula odrasla je u jednoj od najbogatiji porodica Amerikefoto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Džesika se od malih nogu bavi tenisom, a prvi vajldkard dobila je 2011, kada je učestvovala u dublu s Tejlor Taunsend na US Openu. Prvu pobedu je samostalno izborila tek 2015. na istom turniru, prvo finale tri godine kasnije u Kvebeku, a prvu titulu osvojila je tek 2019. na Vašington Openu, kada je ušla i u prvih 100 teniserki sveta.


Od tada je došla do ukupno sedam titula, ali još uvek mašta o grend slemu.
Iako joj je bilo potrebno mnogo vremena da postigne zapaženiji uspeh, Džesika Pegula nikad nije odustajala i borila se, a razmišljala je da odustane samo 2022, i to ne iz sportskih razloga.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Njena majka Kim je tada, naime, doživela srčani udar u 53. godini, što je teško palo sportistkinji. Tada je otkrila da se njena majka dugo borila s otežanim govorom i amnezijom, ali je ostala istrajna i Džesika je bila odlučna da nastavi da trenira kako bi mama mogla ponovo da navija za nju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kim Pegula (@kimpegula)

 

Zameraju joj da zbog bogatstva nije "gladna uspeha"


Često mogu čuti komentari da je Džesiki bilo lako da uspe u sportu koji traži toliko ulaganja kada dolazi iz milijarderske porodice, a britanski The Times čak je doveo u pitanju njenu volju, elan i glad za trofejima, uz opasku da "porodične milijarde ne mogu da kupe dinamičnost".

Reći ću vam šta ja neću kupiti – ovo smeće od članka – poručila je na društvenoj mreži Tviter teniserka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessie Pegula (@jpegula)

 

Ko je muž Džesike Pegule?


Džesika je, inače, od 2021. u braku s Tejlorom Gahagenom, kom je rekla "da" posle šest godina veze. On je, inače, korporativni izvršni direktor u kompaniji Pegula Sports and Entertainment, koju drži njen otac Teri Pegula i u kojoj je Tejlor radio još od 2013, a poznati je borac za prava životinja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessie Pegula (@jpegula)

 

Tokom veze sa Džesikom postao je potpredsednik Peguline firme koja prodaje proizvode za negu kože Ready 24, a par je za jedno osnovao Fondaciju A Lending Paw, koja pomaže u dresuru pasa iz azila da budu od koristi ljudima u zajednici.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessie Pegula (@jpegula)

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Teniseri najviše uživaju u Monte Karlu

 

makonda-tracker