U danima posta možete uveličati prazničnu trpezu uz savršenu posnu rusku salatu
Iako rusku salatu obično vezujemo uz neka mrsna jela i praznike, postoji i posna varijanta koja nimalo ne kaska za originalnom verzijom, a uz to je i malo zdravija.
Priprema je prilično jednostavna, tako da vas ništa neće odvojiti da uživate u omiljenoj salati za vreme posta, bilo da slavite slavu u tim danima, neki praznik ili vam prosto duša ište.
Za ovaj recept biće vam potrebni sledeći sastojci:
- 300 g posnog majoneza
- 450 g povrća za rusku salatu
- 3-4 kisela krastavčića
- 1-2 konzerve tunjevine u komadima ili 200 g šampinjona
- So
- Biber
Priprema posne ruske salate:
- Najpre treba skuvati povrće, ukoliko premate sa smrznutim povrćem onda je oko 20 minuta sasvim dovoljno.
- Skuvano povrće stavite u posudu u kojoj ćete umešati sa ostalim sastojcima.
- Ukoliko pravite salatu sa tunjevinom, prvo je ocedite pa dodajte u povrće.
- Ali ako ste se odlučili za šampinjone, njih malo izdinstajte iseckane, i ubacite u smesu.
- Posoliti smesu, pobiberiti, iseckati krastavčiće i dodati ih u salatu.
- Sve dobro promešajte, ostavite salatu u fružideru da se ohladi.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
( Glossy, T.M. )