VRHUNSKA U SVIM VERZIJAMA

Posna varijanta kraljice među salatama: Uživajte u praznicima uz RUSKU salatu na zdraviji način

0

U danima posta možete uveličati prazničnu trpezu uz savršenu posnu rusku salatu

Ruska salata može biti i posna
Ruska salata može biti i posnafoto: Natalia Hanin/Shutterstock

Iako rusku salatu obično vezujemo uz neka mrsna jela i praznike, postoji i posna varijanta koja nimalo ne kaska za originalnom verzijom, a uz to je i malo zdravija.

 

Priprema je prilično jednostavna, tako da vas ništa neće odvojiti da uživate u omiljenoj salati za vreme posta, bilo da slavite slavu u tim danima, neki praznik ili vam prosto duša ište.

 

Za ovaj recept biće vam potrebni sledeći sastojci:

 

  • 300 g posnog majoneza
  • 450 g povrća za rusku salatu
  • 3-4 kisela krastavčića
  • 1-2 konzerve tunjevine u komadima ili 200 g šampinjona
  • So
  • Biber

 

 

Priprema posne ruske salate:

 

  1. Najpre treba skuvati povrće, ukoliko premate sa smrznutim povrćem onda je oko 20 minuta sasvim dovoljno.
  2. Skuvano povrće stavite u posudu u kojoj ćete umešati sa ostalim sastojcima.
  3. Ukoliko pravite salatu sa tunjevinom, prvo je ocedite pa dodajte u povrće.
  4. Ali ako ste se odlučili za šampinjone, njih malo izdinstajte iseckane, i ubacite u smesu.
  5. Posoliti smesu, pobiberiti, iseckati krastavčiće i dodati ih u salatu.
  6. Sve dobro promešajte, ostavite salatu u fružideru da se ohladi.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

 

Bonus video

 

makonda-tracker