slava, novac i lepota nisu im bili garancija za sreću

NAJLEPŠI par devedesetih dugo je živeo nesrećno: On je GODINAMA krio mračnu tajnu, a ona je u braku iskusila očaj

0

Glumica i teniser važili su za savršen par, ali u svoja četiri zida nisu delili mnogo srećnih momenata.

Andre Agasi i Bruk Šilds nisu imali sreće u svom braku
Andre Agasi i Bruk Šilds nisu imali sreće u svom brakufoto: ANDRE PICHETTE / AFP / Profimedia

Devedesetih godina prošlog veka, jedan od najmoćnijih parova javne industrije bili su glumica Bruk Šilds i teniser Andre Agasi. Bruk je Andrea upoznala nakon što joj je Lijam Nison slomio srce, a premda je njihova ljubav trajala je godinama, njeni temelji umeli su da budu uzdrmani.

 

Razni su faktori zbog kojih na kraju slavan par nije opstao, već je našao sreću s novim partnerima.

 

Bruk i Andre kao da su i na dan venčanja znali da nisu jedno za drugo, pa je zvezda "Plave lagune" u jednom ispričala da ju je odjednom pogodilo kako ona ne želi da se uda, a Agasi je govorio u svojoj autobiografiji da je imao misao koju nijedan muškarac ne bi trebalo da ima na dan venčanja: da ode.

 

Mada su svakako imali mnogo hemije na početku veze, pa i delovali savršeno za javnost, sve je dobilo drugačiju notu kako je vreme prolazilo.

 

 

Bruk i Andre upoznali su se i otpočeli vezu 1993, nakon jednog teniskog meča. Iako su oboje billi mnogo zauzeti, našli su vremena za ljubav na distancu. 

 

Romantični početak

 

Susret sa Agasijem bio je i sudbonosan za Bruk jer je to pomalo razdvojilo nju od majke Teri, s kojom je imala komplikovan odnos. Iako se rastala od njega, Bruk je kasnije u svojim memoarima "Bila jednom mala devojčica: Istina priča o mojoj majci i meni" napisala da joj je ta veza bila neophodna, te da joj je dala prvi ukus slobode od majke.

 

 

Bruk Šilds na početku karijere
Bruk Šilds na početku karijerefoto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

1996. godine su se verili na Havajima, pod zalaskom sunca, na najromantičniji način. Venčali su se u aprilu 1997. godine, a na njihovom venčanju bilo je sto gostiju i horde paparaca koji su kampovali kako bi videli mladence na njihov poseban dan.

 

Mada je njeno venčanje bilo idilično, brak nije bio takav. Kako je glumica i model kasnije podelila, počela je da primećuje da njen suprug donosi posao kući sa sobom, a posebno je bilo nezgodno kad nije pobeđivao. 

 

Otuđivao bi se kad je gubio i već je bio na idućem turniru kad je pobeđivao — otkrila je kad je pobeđivao. — Tada sam iskusila drugu stranu toga što sam devojka, tada već i žena sportiste, stranu koja gubi sjaj s porazima.

 

Porazi u karijeri prelivali su se i u njegov lični život, a Bruk je počela sve da shvata lično.

 

Nekako je činio da osećam da sam ja kriva — rekla je ona.

 

Otkrivena tajna posle nekoliko godina

 

Nije tajna da je ovaj brak imao probleme, a mnogi su imali koren u njegovoj upotrebi nedozvoljenih supstanci. Glumica je otkrila da joj se na kraju Agasi otvorio po pitanju svoje borbe. — Objasnio mi da je ceo prvi deo naše veze bio zavistan od metamfetamina — napisala je u svojim memoarima.

 

Ona je bila jako iznenađenja i zbog toga što nije znala o čemu se radi i zbog toga što joj nije ranije rekao.

 

2009. je Agasi ispričao kako je met krenuo da koristi pre nego što su se Bruk i on venčali. — Budio sam se u životu za koji sam shvatio da nije moj, s kojim nisam bio povezan, bio sam depresivan i neko je došao i ponudio mi izlaz. I prihvatio sam to.

 

Bruk Šilds i Andre Agasi imali su velikih problema u braku
Bruk Šilds i Andre Agasi imali su velikih problema u brakufoto: VINCE BUCCI / AFP / Profimedia

Agasi nije bio oduševljen ni nekim Brukinim ulogama, kao što je bila ona koju je odigrala u epizodi serije "Prijatelji", kada je imala komične, ali bizarne scene, na primer, kada je lizala Džoiju, kog je glumio Met Leblank, prste nasred restorana.

 

Andre je bio u publici, podržavajući me, i samo je izjurio. Rekao je: "Svi mi se smeju. Praviš me budalom takvim ponašanjem" — otkrila je jednom prilikom Bruk.

 

Kasnije sam shvatila da je bio zavistan od meta u tom momentu, pa je to iracionalno ponašanje sigurno imalo veze s tim — dodala je ona.

 

Bruk i Andre sporazumno su se odlučili na razvod
Bruk i Andre sporazumno su se odlučili na razvodfoto: g49 / Zuma Press / Profimedia

Gostujući u potkastu "WTF sa Markom Maronom" 2023. godine, osvrnula se na svoj prvi brak i rekla da se "udala za veoma kontrolišuću osobu", ali da je dobra strana njihovog braka bila da su se "mnogo smejali".

 

Razvod Andrea Agasija i Bruk Šilds

 

Par je objavio da se rastaje 1999. Agasi je godinama kasnije rekao da misli da u tom momentu života nije trebalo da uopšte bude oženjen bilo kime, a Bruk je rekla da su se voleli, ali to nije bilo dovoljno.

 

Razvod nije bio komplikovan za par i brzo su se dogovorili oko svega, ali jednom prilikom je rekla da joj je rekao: — Budi srećna što nemamo decu ili ti ne bih sve ovako olakšao.

 

Agasi se kasnije oženio teniserkom Štefi Graf, Bruk je takođe zasnovala porodicu, te su oboje dobili decu s kasnijim partnerima. Kontakta više nemaju.

 

Andre Agasi i Štefi Graf
Andre Agasi i Štefi Graffoto: EPA/Uli Deck

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Kako izgleda Bruk Šilds u kućnom izdanju?

 

 

 

makonda-tracker