neočekivani detalji

Vilijam i Kejt merkaju krune, ljubomora, svađe, BES... 6 šokantnih tvrdnji navodnog prijatelja Megan Markl

0

Novinar kog opisuju kao prijatelja Megan Markl, ali on kaže da samo imaju zajedničko društvo, objavio je knjigu koja je tema broj jedan u Britaniji ovih dana.

Megan Markl, princ Hari, princ Vilijam i Kejt Midlton na balkonu Palate
Megan Markl, princ Hari, princ Vilijam i Kejt Midlton na balkonu Palatefoto: EPA-EFE/STR

Sinoć je kao bomba odjeknula vest u stranim medijima da je u Holandiji Endgame, knjiga Omida Skobija, poznatog novinara i navodnog prijatelja Megan Markl, hitno povučena iz prodaje.


Izdavačka kuća potvrdila je da je morala da povuče sve primerke iz knjižara, a spekuliše se da je razlog to što je u ovom izdanju slučajno imenovana osoba iz britanske kraljevske porodice koja se smatra "rasistom". Supruga princa Harija je, naime, u čuvenom intervjuu Opri Vinfri ispričala da se neko iz porodice pitao koje li će boje kože biti njen sin Arči, s obzirom na njeno afričko poreklo, a do danas nije rekla ko je u pitanju.


Bakingemska palata i dalje se ne oglašava, a ovo je samo jedna u moru stvari koje Omid Skobi iznosi u svojoj knjizi o kraljevskoj porodici i koje bi mogle da naprave veliki problem Kruni. Skobi, inače, tvrdi da nije blizak s Megan Markl, ali kaže da jeste s njenim užim krugom prijatelja, pa ima mnogo informacija o njenom životu.


Ovo su Skobijeve tvrdnje koje je The Guardian izdvojio kao najšokantnije.

Odnos kralja Čarlsa III i njegovog prestolonaslednika princa Vilijama


Kralj Čarls navodno je uznemiren određenim postupcima svog starijeg sina, Skobi, piše The Guardian, sugeriše da je Vilijam pokušao da zameni Čarlsa i da ga vidi samo kao prelaznog kralja.

 

Kralj Čarls III navodno nema velikog fana u svom prestolonasledniku
Kralj Čarls III navodno nema velikog fana u svom prestolonaslednikufoto: Danny Lawson / PA Images / Profimedia

Navodno je problem nastao zbog intervjua koji je princ dao za Times i u kom je predstavljen kao "kompanijski čovek" i "usijana glava".


Princ Vilijam, piše Skobi, nije smatrao da je njegov otac dovoljno kompetentan da se na adekvatan način nosi sa situacijom u kojoj se našao princ Endru, vojvoda od Jorka, koji je upleten u skandal Džefrija Epstajna i optužen za silovanje maloletnice. Novinar piše da je Čarlsovo oklevanje zbunilo Vilijama, "koji ionako nije imao mnogo poverenja u oca da će uraditi pravu stvar".


Bakingemska i Kensingtonska palata su "košnice suprotstavljenih agendi i različitih ideja o tome kako se modernizovati", piše Omid Skobi.


Ljutiti kralj


Princ Vilijam jednostrano je nedavno odlučio da se odmah distancira od nekadašnje dvorske dame Suzan Hasi, koja je pitala Ngoziju Fulaniju, tamnoputu liderku jednu dobrotvorne organizacije, odakle je ona "stvarno", misleći na njeno afričko poreklo.

 

Princ VIlijam navodno ne razmišlja kao njegov otac
Princ VIlijam navodno ne razmišlja kao njegov otacfoto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Navodno je to razbesnelo Bakingemsku palatu jer se Vilijamova reakcija smatra brzopletom i nepromišljenom, ali to nije jedina situacija u kojoj je princ Vilijam naljutio Čarlsa III.


Navodno je kralj bio frustriran što ga sin nije uključio u svoju ekološku inicijativu EarthShot, budući da je Čarls vatreni borac protiv klimatskih promena. Razbesneo se, kaže Skobi, kada su novinari počeli da pričaju o tome kakav će Vilijam biti kralj.


U knjizi Endgame piše i da je Čarls odlučio da izbaci princa Harija i Megan Markl iz kuće Frogmore Cottage u znak odmazde, kako bi ih kaznio. Hari ga je tada navodno pitao:

 

Zar ne želiš da viđaš unuke?

Bratska svađa


Princ Vilijam je uveren da je njegovom bratu Hariju "armija terapeuta isprala mozak", piše u ovoj knjizi, a dodaje se i da je stariji sin kralja Čarlsa i princeze Dajane ignorisao bratovljeve poruke na dan kada je umrla kraljica Elizabeta II.

 

Prinčevi Hari i Vilijam nemaju odnos kao ranije
Prinčevi Hari i Vilijam nemaju odnos kao ranijefoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Spreman sam da nastavim dalje – navodno je rekao Hari jednom prijatelju posle svega. – Bilo da dobijemo izvinjenje ili da neko preuzme odgovornost, koga je u ovom trenutku zaista briga?


Skobi piše i da su princ Vilijam i njegova supruga Kejt MIdlton dozvolili osoblju da širi negativne priče o Hariju i Megan.


Zahvalna kraljica


Kraljica pratilja Kamila navodno se zahvalila TV voditelju Pirsu Morganu što je branio "Firmu" nakon što je on nazvao Megan Markl "princezom Pinokio".


Navodno Kamila prevrće očima na teme kao što su rodni identitet, veganstvo i implicirni stereotipi.


Pisma Megan Markl


Princ Hari navodno je bio ljut kada je, nakon optužbi za maltretiranje koje je Megan Markl navodno sprovodila nad svojim osobljem, kraljevska porodica stajala sa strane i samo posmatrala "prljavu igru".

 

Princ Hari i Megan Markl u braku su od 2018. godine
Princ Hari i Megan Markl u braku su od 2018. godinefoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Vojvoda od Saseksa Hari se, piše u knjizi, tada usočio sa ocem i bratom posle sahrane svog dede princa Filipa, a Čarls mu je, opet navodno, odgovorio:


Moraš razumeti, dragi dečače, instituacija ne može da govori medijima šta da rade.


Navodno su Čarls i Megan razmenili pisma posle njenog intervjua sa Oprom Vinfri, a u njima je istaknut identitet svoje ljudi za koje je vojvotkinja od Saseksa tvrdila da su brinuli koje će boje kože biti njen sin Arči.

Kejtin trening za kraljicu


Omid Skobi je napisao da Kejt Midlton "počne da drhti", doduše u šali, kad čuje ime svoje jetrve Megan Markl, a princezu od Velsa i suprugu princa Vilijama opisuje kao "hladnu".

 

Kejt Midlton i Megan Markl nikad nisu bile bliske koliko su delovale, a već 4 godine jedva da su razmenile koju kurtoaznu reč
Kejt Midlton i Megan Markl nikad nisu bile bliske koliko su delovale, a već 4 godine jedva da su razmenile koju kurtoaznu rečfoto: James Gourley/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Skobi tvrdi i da je između Megan i Kejt bilo "skoro nula komunikacije", osim kratkih kurtoaznih razmena, još od kraja 2019. godine.


Britanskim medijima je posebno interesantno i to se Kejt navodno uveliki priprema da bude kraljica. U jednom poglavlju, Omid Skobi bavi se time kako je Kejt Midlton postajala princeza i tvrdi da je ona imala lekcije o govoru kako bi zvučala više kao kraljica Elizabeta II.


Kejt je naučila šta je najvažnije za opstanak u sistemu: nestati u svojoj ulozi, ne odavati ništa i ne dozvoliti sebi da otelotvoriš ono što javnost vidi u tebi – tvrdi autor.


Zato je navodno govor Kejt Midlton u poslednje vreme sličan govoru pokojne kraljice – uglađen, kraljevski i distanciran na odgovarajući način.

 

BONUS VIDEO

Potez kraljice Elizabete II na sahrani princeze Dajane

 

makonda-tracker