bizarno

"Pomislila sam – NE MOGU DALJE. Bukvalno sam se ZALEDILA." Ovo je jedina kuća u koju kraljica Kamila nije htela da uđe

0

Kada je prvi put kročila u ovu kraljevsku rezidenciju, supruga kralja Čarlsa osetila je neopisiv strah i shvatila da ne može da nastavi dalje

Kraljica Kamila, supruga kralja Čarlsa III, sama je pričala o uznemirujućem iskustvu čim se približila velelepnoj kući u Škotskoj
Kraljica Kamila, supruga kralja Čarlsa III, sama je pričala o uznemirujućem iskustvu čim se približila velelepnoj kući u Škotskojfoto: EPA / ISABEL INFANTES

Možda nije tako lako poverovati u duhove, ali kraljevski stručnjaci tvrde da u britanskoj kraljevskoj porodici ima onih koji su sigurni da u svojim imaju neko nevidljivo prisustvo.


Jedna od njih je navodno i kraljica-supruga Kamila, kaže istoričar Ričard Feliks, koji je tokom ćaskanja u podkastu A Right Royal Podcast ispričao da je kuća Damfriz haus, jedna od kraljevskih rezidencija u Škotskoj, bila posebno zastrašujuća za suprugu kralja Čarlsa III.


– Često razgovaram s ljudima koji mi kažu: "Kupili smo ovu kuću i sve je bilo u redu dok nismo počeli s radovima". Primer za to je Damfriz – počeo je Feliks i ispričao da je kralj Čarls kupio ovo zdanje dok je još bio princ, a za renoviranje se odlučio nakon što se Kamila uplašila čim joj je prišla.

 


Ona je jednom došla tamo i rekla: "Ne mogu da uđem ovde, tu ima nečega". Nije htela da uđe, rekla je da u kući postoji duh ili neki entitet koji nije srećan – rekao je on.

 

I sama kraljica Kamila pričala je o ovoj epizodi u dokumentarcu The Real Camilla 2018. godine.


Sećam se kad sam prvi put krenula stepenicama, ušla sam u hodnik i pomislila "Ne mogu dalje". Bukvalno sam se zaledila – priznala je ona.


Čarls je zbog toga naredio renoviranje ovog zdanja, a kada je Kamila sledeći put ušla u kuću, sve je bilo u redu.

 


Šta god da je bilo tamo, nestalo je – rekla je kraljica.


Feliks, inače, veruje da je u pitanju duh markiza od Bjuta, a tvrdi i da u Anmer holu, rezidenciji princa Vilijama od Velsa i Kejt Midlton u Norfolku, stanuje duh jednog sveštenika.

 

Tvrdi da je u pitanju katolički sveštenik koji je nekada davno živeo na ovom mestu, a zbog veleizdaje je isečen i obešen.

 

Princ Vilijam i Kejt Midlton rado s decom borave u Anmer holu, gde su proveli karantin na početku pandemije virusa korona
Princ Vilijam i Kejt Midlton rado s decom borave u Anmer holu, gde su proveli karantin na početku pandemije virusa koronafoto: JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia

– Čuli su glas i videli duha, kako kažu, sveštenika koji luta Anmer holom, a Velsovi su bili upozoreni na to pre nego što su se uselili – kaže Ričard Feliks, koji veruje da je princu Vilijamu i njegovoj porodici sve to smešno.

 

BONUS VIDEO

Krunisanje kralja Čarlsa III

 

makonda-tracker