neočekivano

Prijatelj Megan Markl slučajno imenovao "RASISTU" u kraljevskoj porodici? Knjiga HITNO POVUČENA iz prodaje u Holandiji

0

Nakon spornih navoda o članu kraljevske porodice koji je navodno rasistički nastrojen, knjiga Endgame je naprasno povučena iz prodaje 

NOVI SKANDAL POTRESA KRALJEVSKU PORODICU
NOVI SKANDAL POTRESA KRALJEVSKU PORODICU foto: EPA-EFE/STR

Prodaja knjige Endgame iznenada je zaustavljena u Holandiji nakon što je otkriveno da se u njoj otkriva identitet člana porodice koji je optužen da je rastistički nastrojen. Reč je o članu porodice koji je govorio o Arčijevoj boji kože i koji se brinuo da li će dete biti "previše crno".

 

Izdavačka kuća Ksander potvrdila je za Dejli mejl da je u poslednjem trenutku primila zahtev iz SAD da obustavi prodaju Endgame-a i da čekaju dalja uputstva.

 

Skobi ne navodi ime člana kraljevske porodice za koji se kaže da je izrazio "zabrinutost" zbog boje kože Harijevog i Meganovog sina Arčija tokom vojvotkinjine trudnoće, u svom originalnom izdanju knjige.

 

Kaže da su ga zakoni o kleveti sprečili da ih imenuje - iako je nastavio da tvrdi da postoji još jedna osoba u kraljevskoj porodici koja je takođe imala ovakve primedbe.

 

Ono što niko nije očekivao jeste to da će se u holandskom prevodu knjige pojaviti identitet te osobe.

 

Nije jasno zašto bi verzija knjige na stranom jeziku imenovala pojedinca kada druga izdanja nisu, da li je to namerno urađeno  ili je velika izdavačka greška.

 

MEGAN OPTUŽILA KRALJEVSKU PORODICU ZA RASIZAM
MEGAN OPTUŽILA KRALJEVSKU PORODICU ZA RASIZAM foto: Dominic Lipinski / AFP / Profimedia

Portparol holandskog izdavača je rekao:

 

- U pravu ste, ali ne mogu da govorim o detaljima. Međutim, dobili smo zahtev da stavimo knjigu na čekanje i to smo uradili.

Upitana kada je taj zahtev primljen, ona je objasnila:

 

- Upravo sada. Čekamo dalja uputstva. Ne znam koliko će ovo trajati. Trebao bi razgovarati sa američkim agentom.

 

Prvobitnu tvrdnju Megan je iznela u svom zloglasnom intervjuu sa Oprom u martu 2020. godine kada je otkrila da je bilo „nekoliko razgovora“ između nje, Harija i članova kraljevske porodice o tome „koliko bi tamna“ njihova beba mogla biti pre nego što se Arči rodio.

 

- Tih meseci kada sam bila trudna bilo je onih koji su bili zabrinuti i razgovarali su o tome koliko bi mu koža mogla biti tamna kada se rodi - rekla je Megan u intervjuu.

 

Hari je rekao da o tome neće da priča i da je bio šokiran. 

 

Ipak, princ Vilijam je nakon tih optužbi u javnosti rekao da oni nikada nisu bili niti će biti rasistička porodica.

 

Bakingemska palata je saopštila da su tvrdnje „zabrinjavajuće“ i da „sećanja mogu da variraju“, ali takve stvari ne smeju da se dešavaju.

 

Hari je kasnije pojasnio da dotični član kraljevske porodice nije kraljica ili vojvoda od Edinburga. Ipak, u javnosti je nastavljeno da se nagađa koji član kraljevske porodice bi mogao biti rasistički nastrojen.

 

 

makonda-tracker