nema dileme

Čeka ga sigurna budućnost: Znate li koje ime će koristiti princ Vilijam kada POSTANE KRALJ?

0

Mada je kralj Čarls III krunisan u maju 2023. godine, već sada se govori o momentu kada će Vilijam postati kralj..

Princ Vilijam postaće kralj u jednom trenutku
Princ Vilijam postaće kralj u jednom trenutkufoto: The Diana Award / Ferrari / Profimedia

Princ Vilijam jednog dana će na britanskom tronu naslediti oca Čarlsa, koji je nasledio svoju majku, kraljicu Elizabetu II.

 

Premda je kralj Čarls III krunisan u maju ove godine, već sada se razmišlja o momentu kada će titulu i krunu preuzeti njegov prvi naslednik, princ Vilijam.

 

U novoj epizodi potkasta A Right Royal, novinarka koja prati kraljevsku porodicu, Roja Nika, razgovarala je o njihovoj budućnosti, pa otkrila i neke zanimljivosti o budućnosti koja čeka Vilijama.

 

Jedina novinarka koja je imala priliku za intervju s Vilijamom otkako se postao princ od Velsa, ujedno i urednica Sandej Tajmsa, pričala je o tome koje će ime on odabrati kada bude seo na presto, pa otkrila da on, zapravo, namerava da ostavi svoje ime.

 

Sigurno će biti Vilijam. Kralj Vilijam V — rekla je ona u najnovijoj epizodi pomenutog potkasta. 

 

Princ Vilijam sa ocem, sadašnjim kraljem Čarlsom
Princ Vilijam sa ocem, sadašnjim kraljem Čarlsomfoto: PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

— Kada je lansirana nagrada Earthshot, bio je vojvoda od Kembridža, ali nazivao se princ Vilijam. On želi da bude poznat kao princ Vilijam, jer ga tako i Amerikanci znaju i vole više od nekih drugih osoba, što su neke ankete i pokazale.

 

Ona smatra da će njegova vladavina biti drugačija i da će mnogo toga promeniti, počev od krunisanja, što neće biti nimalo nalik onom koje je imao Čarls.

 

Krunisanje kralja Čarlsa III
Krunisanje kralja Čarlsa IIIfoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Bonus video

DAO JE SRCE ZA SRBIJU, A NIJE BIO SRPSKOG POREKLA Slavni general ratovao na našoj strani zbog VELIČANSTVENOG postupka Kralja Petra

 

makonda-tracker