romantično

Kralj Čarls je otkrio detalje, pa ju je nazvao i "VOLJENOM SNAHOM": Znate li kako je Vilijam zaprosio Kejt Midlton?

0

Kralj Čarls u poseti Africi govorio je o tome kako je Vilijam zaprosio Kejt.

princ vilijam i kejt midlton u braku su duže od jedne decenije
princ vilijam i kejt midlton u braku su duže od jedne decenijefoto: EPA / MARTIN DIVISEK

Princ Vilijam i Kejt Midlton, princ i princeza od Velsa, u braku su od aprila 2011. godine, a dobro je poznato da su dobili troje dece, prinčeve Džordža i Luija i princezu Šarlot.

 

Njih dvoje imaju jedan od najskladnijih brakova na britanskoj javnoj sceni, a, iako to ne bi smeli da rade često, ponekad diskretno pokažu jake emocije jedno prema drugom u javnosti.

 

Ipak, malo ko se seća kako je njihova veridba izgledala.

 

Kralj Čarls, Vilijamov otac, na državnom banketu je govorio o vezama svoje porodice sa Kenijom. Posebna simbolika ih vezuje upravo za čin veridbe Vilijama i Kejt.

 

Naime, kralj Čarls je sa suprugom Kamilom posetio po prvi put zemlju Komonvelta otkako je seo na tron 2022. godine. Upravo je tu, u svom govoru, govorio o nekim uspomenama koje njegovu porodicu vezuju za ovu afričku zemlju.

 

Kejt Midlton, Princ Džordž, Princ Vilijam, Princeza Šarlot, Princ Luj
foto: EPA / JONATHAN BRADY / POOL

 Ovde, u pogledu na planinu Kenija, moj sin, princ od Velsa, zaprosio je svoju suprugu, sada moju voljenu snahu — rekao je kralj, sećajući se veridbe iz 2010. godine.

 

Nedugo posle veridbe, u svom prvom zajedničkom intervjuu, Kejt i Vilijam govorili su i o tome kako je došlo do prosidbe.

 

— Kao što svaki muškarac zna, potrebna je određena količina motivacija da se pokrenete. Ja sam to planirao, a onda je jednostavno bio pravi trenutak kad smo bili u Africi. Bilo je predivno — rekao je princ Vilijam.

 

kejt i vilijam verili su se u keniji
kejt i vilijam verili su se u kenijifoto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kejt je to iznenadilo, iako su se znali već godinama.

 

— Bio mi je potpuni šok kada se to dogodilo. Tamo je pravi romantik — rekla je Kejt.

 

Prosidba u Keniji imala je veliki značaj za Vilijama.

 

— Afrički kontinent ima posebno mesto u mom srcu. To je mesto gde je moj otac odveo mog brata i mene nedugo nakon što nam je majka umrla. A kada sam odlučivao gde je najbolje da zaprosim Ketrin, nisam mogao da smislim prikladnije mesto od Kenije da kleknem — rekao je tada princ.

 

Bonus video

Veridba u Diznilendu

 

makonda-tracker