iz dana u dan

Ovo je SVE ŠTO ZNAMO O "SLUČAJU KEJT MIDLTON": Zašto ljudi kažu da je nestala i kako se porodica ponaša posle svega?

1

Iako je Kensingtonska palata do sad izdala više saopštenja o stanju princeze od Velsa, teorije zavere ne prestaju. Zašto? Šta se to ne uklapa?

Kejt Midlton spada u omiljene članove kraljevske porodice
Kejt Midlton spada u omiljene članove kraljevske porodicefoto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

 

Kejt Midlton, supruga princa Vilijama i princeza od Velsa, operisana je u predelu abdomena sredinom januara, a svojim obavezama bi trebalo da se vrati od Uskrsa, kako je pre više od mesec dana saopštila Kensingtonska palata.


Ona je u međuvremenu izašla iz bolnice i odmara i sve protiče baš kao što je objavljeno, ali to nije sprečilo teorije zavere i komične "mimove" koji kruže društvenim mrežama.


Pisalo se da je Kejt Midlton u komi, da je poput princeza u bajkama "zaključana u kuli", da se princ Vilijam i ona razvode, da je išla na estetsku operaciju, da joj je ubrizgano prevšie botoksa...


Ali otkud ljudima ideja da se dešava nešto skriveno? Kako je tačno tekla misterija "nestanka" Kejt Midlton?

Šta se zapravo dešava s Kejt Midlton?

 

  • 25. decembar 2023. Kejt Midlton poslednji put je viđena u javnosti kada je kraljevska porodica tradicionalno prošetala peške do crkve u Sandringemu.
  • 28. decembar. Objavljeni planovi princa Vilijama i Kejt Midlton za 2024, uključujući put u Rim i princezinu inicijativu Shaping Us, u vezi s kojom je bila puna entuzijazma, kako se pisalo.
  • 9. januar 2024. Kejt Midlton proslavila je 42. rođendan, a obično je to privatni događaj o kom ne saznamo mnogo detalja i porodica ga provodi u Norfolku, u svojoj kući Anmer hol. Članovi porodice čestitali su joj javno rođendan, a nije otkriveno ništa o tome kako je protekao dan.
  • 11. januar 2024. Princ Vilijam prvu kraljevsku obavezu u godini sprovodi sam kada je posetio stadion Hedingli u Lidsu.

 

Princ Vilijam na dodeli BAFTA nagrada 2024.  bez supruge
Princ Vilijam na dodeli BAFTA nagrada 2024. bez suprugefoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN
  • 17. januar 2024. Kensingtonska palata izdaje saopštenje da je Kejt Midlton operisana, da je operacija planirana i izvedena u oblasti abodmena, na Londonskoj klinici. navedeno je da je operacija uspešna, da će princeza biti u bolnici 10-14 dana, a potom otići kući da se oporavlja, kao i da možemo da očekujemo da je vidimo tek posle Uskrsa. Nije objašnjeno šta je tačno operisala i zašto. Istog dana princ VIlijam je odložio sve obaveze koje je imao tih dana.
  • 17. januar 2024. Baš na taj dan, nekoliko sati kasnije, Bakingemska palata izdaje saopštenje da kralj Čarls III treba da operiše uvećanu prostatu sledeće nedelje.
  • 18. januar 2024. Kensingtonska palata preko izvora za People izjavljuje da je Kejt Midlton dobro posle operacije.
  • 18. januar 2024. Princ Vilijam viđen kako dolazi u posetu Kejt.
  • 21. januar 2024. Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka, saopštava da ima rak kože.

 

Kejt MIdlton krajem decembra
Kejt MIdlton krajem decembrafoto: I-Images / Zuma Press / Profimedia
  • 26. januar 2024. Operisan kralj Čarls. Odmah je objavljeno da se oporavlja i da je posetio Kejt jer su u istoj bonici.
  • 27. januar 2024. Kraljica supruga Kamila je posetila Čarlsa triput za 24 sata.
  • 29. januar 2024. Kensingtonska palata izdaje saopštenje da je Kejt Midlton došla kući u Vindzor i da se oporavlja od operacije, kao i da je napredovala. Nema fotografije kako napušta bolnicu.
  • 29. januar 2024. Kralj Čarls nasmejan izlazi iz bolnice sa suprugom.
  • 5. februar 2024. Bakingemska palata izdaje saopštenje da kralj Čarls III boluje od raka, a između ostalog se u saopštenju navodi da to deli da bi "izbegao spekulacije".
  • 7. februar 2024. Princ Vilijam prvi put u javnosti nakon Kejtinog izlaska iz bolnice.

 

Princ Vilijam na dodeli BAFTA nagrada 2024.
Princ Vilijam na dodeli BAFTA nagrada 2024.foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN
  • 18. februar 2024. Princ Vilijam odlično raspoložen odlazi na dodelu BAFTA nagrada i izvinjava se što je potvrdio dolazak u poslednjem trenutku, kaže da je Kejt žao što nije tu.
  • 27. februar 2024. Princ Vilijam izdaje saopštenje da neće prisustvovati pomenu kralja Konstantina Grčkog, njegovog kuma, "iz privatnih razloga".

 

Da li vama deluje kao ovde nešto "ne štima" ili se princeza od Velsa jednostavno odmara, kao što je i saopšteno?

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Princ Vilijam vladavinu shvata drugačije

 

 

makonda-tracker