niz loših vesti

Britanija na nogama zbog najnovije vesti iz Palate: Kralju Čarlsu dijagnostifikovan RAK, ali nije prostata u pitanju

0

Kralju Čarlsu III dijagnostikovan rak, kaže Bakingemska palata
 

KRALJU ČARLSU DIJAGNOSTIKOVAN KARCINOM
KRALJU ČARLSU DIJAGNOSTIKOVAN KARCINOM foto: EPA / Robert Ghement

Kralju Čarlsu III je dijagnostikovan jedan oblik raka - saopšteno je iz Bakingemske palate. To ipak nije rak prostate, o kom se spekulisalo, ali jeste otkriven tokom operacije koju je nedavno imao.

 

U saopštenju nije otkriveno koja vrsta raka je u pitanju, ali je rečeno da je kralj u ponedeljak počeo "redovne tretmane lečenja".

 

- Tokom nedavne kraljeve bolničke procedure zbog benignog uvećanja prostate, uočen je problem koji izaziva zabrinutost. Naknadni dijagnostički testovi su identifikovali oblik raka - navodi se u saopštenju palate.

 

Bakingemska palata kaže da kralj "ostaje potpuno pozitivan u pogledu svog lečenja i raduje se povratku na javnu dužnost što je pre moguće.

 

- Njegovo Veličanstvo je danas započelo redovne tretmane, tokom kojih su ga lekari savetovali da odloži javne dužnosti. Tokom ovog perioda, Njegovo Veličanstvo će nastaviti da obavlja državne poslove i zvanične papire kao i obično - nastavili su oni.

 

- Kralj je zahvalan svom medicinskom timu na brzoj intervenciji, koja je bila moguća zahvaljujući njegovoj nedavnoj bolničkoj proceduri. On ostaje potpuno pozitivan u pogledu svog lečenja i raduje se povratku na punu javnu dužnost što je pre moguće - dodaje se u saopštenju. .

 

- Njegovo Veličanstvo je odlučilo da podeli svoju dijagnozu kako bi sprečio spekulacije i u nadi da će to pomoći u razumevanju javnosti za sve one širom sveta koji su pogođeni rakom.

 

KRALJ ČARSL IMA KARCINOM
KRALJ ČARSL IMA KARCINOM foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Takođe, nije otkriveno u kom stadijumu se nalazi rak, ako ni kakve su prognoze za njegovo ozdravljenje.

 

Iako će pauzirati svoje javne događaje, kralj (75) će nastaviti sa svojom ustavnom ulogom šefa države.

 

U nedelju je viđen na bogosluženju u Sandringemu, gde je mahao okupljenim ljudima. On se dobro oporavio nakon operacije prostate u privatnoj londonskoj bolnici koja je urađena pre više od nedelju dana.

 

KRALJ ĆE BITI PODVRGNUT LEČENJU RAKA
KRALJ ĆE BITI PODVRGNUT LEČENJU RAKA foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

 

Kralj je odlučio da javno objavi da ide na operaciju prostate, sa ciljem da podstakne više muškaraca na preglede prostate, saopštila je palata.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Radiolog otkriva kako se zaštititi od karcinoma 

 

makonda-tracker