"To je neoprostivo"

Šta će biti s princem Harijem ako on opet bude predsednik? Donald Tramp se osvrnuo na novi skandal vojvode od Saseksa

0

Bivši predsednik Amerike juče je tokom posete Južnoj Karolini odvojio malo vremena da se pozabavi i slučajem princa Harija i nije se mnogo suzdržavao da kaže šta misli

Princ Hari u svojim memoarima tvrdi da je koristio kokain, pa se ispituje šta je o upotrebi narkotika naveo u svom zahtevu za vizu
Princ Hari u svojim memoarima tvrdi da je koristio kokain, pa se ispituje šta je o upotrebi narkotika naveo u svom zahtevu za vizufoto: EPA / Christopher Neundorf

Nekadašnji predsednik Sjedinjenih Američkih Država i poznati biznismen Donald Tramp umeo je često u prošlosti da komentariše živote poznatih ličnosti, njihove skandale, tračeve...


Tako je na Tviteru pisao o momcima Tejlor Svift, preljubi Kristen Stjuart i na mnoge slične teme, ali sada je privatnom životu poznatih pristupio iz malo drugačijeg ugla.

 

On se, naime, pozabavio time kako se trenutna administracija odnosi prema laganju u zahtevu za vizu, i to na primeru princa Harija.

Naime, princ Hari, vojvoda od Saseksa, ovih dana je u fokusu zbog pravnog spora u vezi s njegovim zahtevom za vizu kojom mu se odobrava boravak u Americi. Vašington je tražio pristup Harijevom zahtevu da bi se utvrdilo da li je u njemu princ lagao o upotrebi narkotika, pošto u svojoj knjizi "Rezerva" tvrdi da je koristio kokain.

 

Federalni advokati kažu da to što Hari u svojoj knjizi piše da je koristi kokain 'nije dokaz' da zaista i jeste
Federalni advokati kažu da to što Hari u svojoj knjizi piše da je koristi kokain "nije dokaz" da zaista i jestefoto: EPA / ANDY RAIN

Advokati američke Vlade na sudu su tvrdili da je princ preuveličao priče o svojoj upotrebi kokaina kako bi prodao svoje memoare.

 

Šta je Donald Tramp rekao o slučaju princa Harija?


Nekadašnji predsednik Donald Tramp istakao je da on ne bi podržao princa Harija da je u Beloj kući.


Ja ga ne bih štitio. On je izdao kraljicu. To je neoprostivo – rekao je 77-godišnji Tramp za Daily Express.Ostao bi sam da se ja pitam.

 

Donald Tramp juče je govorio o princu Hariju tokom posete Južnoj Karolini
Donald Tramp juče je govorio o princu Hariju tokom posete Južnoj Karolinifoto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

On je dodao i da je britanska kraljevska porodica bila "previše milostiva" prema princu Hariju "nakon onoga što je uradio".


Tramp je, inače, izneo ove komentare 24 sata nakon što je Hari, vojvoda od Saseksa, izašao pred sud zbog optužbi da je lagao u dokumentaciji koju je podneo prilikom preseljenja u SAD. Federalni advokati branili su odluku vlasti da se princu Hariju odobri viza uz reči da tvrdnje iznete u knjizi, gde on kaže da se u prošlosti drogirao, "nisu dokaz".

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Savetnik za diplomatiju SAD o eventualnoj pobedi Trampa

 

makonda-tracker