neobično

Kralj Čarls odmah otkrio svoju DIJAGNOZU, ali ne i Kejt MIDLTON: Zašto princeza od Velsa krije razlog operacije?

0

Kejt je insistirala na tome da sve ostane u tajnosti, dok je kralj ohrabrio ljude da idu na redovne preglede 

ZAŠTO KEJT KRIJE SVOJU DIJAGNOZU?
ZAŠTO KEJT KRIJE SVOJU DIJAGNOZU?foto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

Dobre vesti se brzo šire, a loše, čini se, još brže. Tako je pre nekoliko dana u javnosti poput bombe odjeknula vest da je princeza od Velsa, Kejt Midlton hospitalizovana i odmah operisana.

 

Malo pre toga stigla je takođe i vest da se za operaciju prirpema i kralj Čars III. I dok je Čarls odmah obelodanio svoju dijagnozu, u saopštenju koje se ticalo princeze navedeno je samo da je u pitanju "abdominalna operacija".

 

U roku od dva sata saznali smo iz Kensingtonska palata da će Kejt biti operisana, a onda je Bakingemska palata objavila da će kralj biti podvrgnut operaciji uvećane prostate.

 

U saopštenju se navodi da bi ova vest trebalo da inspiriše druge muškarce da se konsultuju sa svojim lekarima. Korekciona procedura za benigno stanje kralja Čarlsa je zakazana za ovu nedelju, što je dovelo do privremenog odlaganja svih njegovih javnih angažmana.

 

Dok su Kejtine vesti o zdravlju otkrivene tek nakon operacije, Čarlsova objava stigla je uoči planirane procedure.

 

- Bilo je razumno biti otvoreniji u vezi s tim, jer bi u suprotnom ljudi mogli misliti na najgore - otkrio je insajder iz palate za People.

 

PRINCEZA NIJE ŽELELA DA OTKRIJE OD ČEGA BOLUJE
PRINCEZA NIJE ŽELELA DA OTKRIJE OD ČEGA BOLUJE foto: I-Images / Zuma Press / Profimedia

 

Kao monarha, status Čarlesovog zdravlja je od velike važnosti. Njegova odluka da istakne svoju dijagnozu imala je ogroman uticaj na druge ljude. Samo tokom prošle nedelje izazvala je povećanje od 1000% u pretragama o uvećanju prostate na veb stranici Nacionalne zdravstvene službe Ujedinjenog Kraljevstva.


Pošto se kralj Čarls odlučio za transparentnost u vezi sa svojom dijagnozom, princeza Kejt (42) je odabrala diskreciju, izražavajući "želju da zadrži što je moguće više normalnosti" za svoju malu decu, princa Džordža (10), princezu Šarlot (8) i princa Luisa (5).

 

Iako je planirana operacija abdomena princeze Kejt ocenjena kao uspešna, a kraljevski izvor kaže da se oseća "dobro“, njen boravak u bolnici od 10 do 14 dana i očekivani tromesečni oporavak kod kuće izazvali su zabrinutost.

 

ČARLS ODMAH OTKRIO DA MORA NA OPERACIJU PROSTATE
ČARLS ODMAH OTKRIO DA MORA NA OPERACIJU PROSTATEfoto: EPA-EFE/ANDY RAIN

 

Palata nije otkrila prirodu njenog stanja, ali je saopštila da nije kancerozno.

 

- Princeza od Velsa ceni interesovanje koje će ova izjava izazvati. Ona se nada da će javnost razumeti njenu želju da zadrži što je moguće više privatnosti za sebe i svoju decu; i njenu želju da njeni lični medicinski podaci ostanu privatni - navodi se u saopštenju palate.

 

Oni bliski princu i princezi od Velsa kažu da je porodični život prioritet para. 
Princ Vilijam (41) je prilagodio svoj kalendar novonastaloj situaciji kako bi mogao da bude uz princezu Kejt i njihovu porodicu i ne očekuje se da će nastaviti sa javnim dužnostima sve do nekoliko dana nakon što se ona vrati kući.

 

On će se brinuti o deci zajedno sa dugogodišnjom dadiljom Marijom Terezom Turion Boralo i pomagaće oko odlaska i odlaska u školu.

 

PRINC VILIJAM JE SVIM SRCEM UZ SUPRUGU I DECU
PRINC VILIJAM JE SVIM SRCEM UZ SUPRUGU I DECU foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

 

- Znamo da su oni veoma bliski i on želi da bude tu za njih - kaže Hardman, autor knjige The Making of a King: King Charles III and the Modern Monarchi.

 

- Toliko toga što rade sa tom decom odnosi se na normalizaciju života i da se ne osećaju kao da su u posebnom pozlaćenom kavezu.

 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Megan i Hari na koncertu Kejti Peri 

 

makonda-tracker