slavi 41. rođendan

Kraljicu nije upoznala ČITAVIH 5 godina, za svoje venčanje sa SAMA šminkala: 9 činjenica o Kejt Midlton koje niste znali

0

Princeza od Velsa danas slavi 41. rođendan,a malo ko zna da je princa Vilijama upoznala još sam 9 godina, da je tri godine živela u Jordanu, da je u srodstvu sa jednim američkim predsednikom, kao i da u kraljevskim krugovima kruži priča da je navodno alergična na konje te da zato nikada nije viđena kako jaše.

Kejt Midlton na tradicionalnoj BOžićnoj službi 2022. godine
Kejt Midlton na tradicionalnoj BOžićnoj službi 2022. godinefoto: John Rainford / SplashNews.com/Profimedia

Trenutno je za britansku kraljevsku porodicu baš težak period. Princ Hari sutra objavljuje dugoočekivane memoare "Rezerva", a već je izneo niz teških optužbi na račun članova kraljevske porodice.

 

Najteže izgovorene stvari su na račun njegovog brata Vilijama, pa mnogi spekulišu da njihovi odnosi više nikada neće biti isti. 

 

Kako su govorili dobro obavešteni izvori, dvoje viših članova kraljevske porodice će najgore proći sa objavljivanjem Harijevih memoara, a to su upravo Vilijam i Kejt. 

Princeza od Velsa Kejt Midlton danas slavi 41. rođendan, a dok ne saznamo šta je sve novo princ Hari o njoj izneo u svojoj knjizi, u nastavku vam predstavljamo 9 manje poznatih činjenica o njoj:

 

1. Kejt Midlton je princa Vilijama srela još dok je bila dete

 

Većina obožavaoca Kejt Midlton i princa Vilijama verovatno zna da se par prvi put sreo dok su studirali na Univerzitetu Sent Endruz.

 

Međutim, prema biografiji "Kejt: Buduća kraljica" koju je napisala Kejti Nikol, Kejt je zapravo naišla na Vilijama kada je još bila u školskoj klupi, tj. kada je imala 9 godina.

 

Prema podacima koji su izneti u toj biografiji, Kejtina škola je ugostila Vilijamovu školu za utakmicu hokeja.

– Iako Kejt nije bila posebno zainteresovana za dečake, dolazak jednog određenog mladića je priVukao njenu pažnju – napisala je Kejti NIkol.

 

Kada je princ stigao u Kejtinu školu, svi učenici su bili željni da ga vide, uključujući i Kejt. Naravno, nije imala pojma da prvi put vidi svog budućeg muža! Pored toga, već tada je bilo očigledno da Kejt i Vilijam imaju zajedničke stvari.

 

Vilijam je, kao i Kejt, voleo sport i bio je jedan od najboljih hokejaša i ragbista u svojoj godini– nastavila je Nikol.

 

2. Kao dete je bila model za kompaniju svojih roditelja

 

Kejje imala nekoliko poslova pre nego što se udala za princa VIlijama. Na primer, radila je kao asistent u prodaji u jednoj londonskoj kompaniji, potom u marketingu i bavila se dobrotvornim radom.

 

Međutim, jedan od najranijih poslova princeze od Velsa je bio modeling. Naime, zajedno sa sestrom Pipom, Kejt je bila model za kataloge porodične kompanije "Party Pieces".

 

– Očigledno, nosile bi majice sa brojem godin ai držale kolačiće. Kako slatko – piše u knjizi "Kate: The Making of a Princess" Klaudije Džozef.

 

3. Kejt Midlton nije zvanično predstavljena kraljici 5 godina

 

Da li možete da zamislite da izlazite sa nekim pet godina i nikada ne sretnete članove njihove porodice? Pa Kejt Midlton se upravo to dogodilo.

 

Možete li zamisliti da izlazite sa nekim pet godina i nikada ne sretnete članove njihove porodice? Pa, Kejt Midlton se upravo to dogodilo. Popsugar je 2017. godine pisao da je, iako je Kejt ponekad bila u prisustvu kraljice Elizabete

Druge, nije uspela da zapravo da razgovara sa njom 5 godina.

– Dok su Kejt i Vilijam prvih pet godina imala odnos toplo-hladno, kraljica se klonila sastanka sa devojkom svog unuka – napisao je svojevremeno jedan novinar.

 

Tek 2003. godine je Kejt zvanično bila predstavljena kraljici na 21. rođendan princa VIlijama. Zvuči kao da je kraljica Elizabeta Druga želela da bude potpuno sigurna da je Kejt "ona prava" dok nije pristala da je upozna.

 

4. Kejt Midlton je zamolila svoje prijatelje da je zovu Ketrin u mejlu

 

Da li ste se ikada zapitali zašto se čini da štampa uvek zove Kejt Midlton „Kejt“, dok je kraljevska porodica uvek naziva „Ketrin“? Pa, ispostavilo se da princeza nije previše oduševljena svojim neformalnim nadimkom.

 

U stvari, kako je Express pisao, Kejt je jednom je poslala pomalo neprijatan imejl svojim prijateljima tražeći od njih da prestanu da je zovu „Kejt“.

Dotični mejl je očigledno poslat 2008. godine, nekoliko godina pre nego što se verila za princa Vilijama. Zvuči kao da se Kejt spremala da se pridruži kraljevskoj porodici - i želela je da se uveri da ima ime koje odgovara njenom novom položaju.

 

Kraljevski stručnjak Danijela Elser je opisala ovaj čudni mejl kao "nežan" i "veoma šaljiv". Ipak, očigledno neki od njenih prijatelja su bili prilično šokirani tim zahtevom u to vreme.

 

5. Kejt Midlton je živela u Jordanu nekoliko godina kao dete

 

Kada je njen otac kao dispečar letova za British Airways, Kejt je provela tri godine kao dete u Omanu u Jordanu. Godinama kasnije kada je princ Vilijam posetio Jordan čak je video neke od Kejtinih omiljenih mesta.

 

6. Kejt Midlton je navodno alergična na konje

 

Članovi kraljevske porodice imaju dugu tradiciju i istoriju sa konjima: od pola, preko lova do konjičke olipimpijade, pa se čini da je jahanje preduslov za pridruživanje kraljevskoj porodici. Međutim, ispostavilo se da je Kejt Midlton možda alergična na konje. Prema "Town&Country", Kejt bukvalno nikada nije viđena na konju i priča se da je alergična na ove životinje.


- Kejt ne jaše, čisto zato što to nije radila dok je odrastala - piše Marša Mudi, autorka knjige "Kejt: Biografija".

 

Zvuči kao da je Kejt malo neprijatno u sedlu, a ne da ima užasnu alergiju.

 

7. Kejt Midlton je u srodstvu sa Džoržom Vašingtonom

Kejt Midlton je jedna od najstilizovanijih princeza na svetu
Kejt Midlton je jedna od najstilizovanijih princeza na svetufoto: George ROGERS / Sipa Press / Profimedia

Kejt Midlton izgleda ima i američke korene: očigledno je u dalekom srodstvu sa prvim predsednikom SAD-a Džordžom Vašingtonom.

 

Kako je CBS News pisao, "New England Historical Genealogical Social" prvobitno je pronašao vezu predaka između Kejt Midlton i Džordža Vašingtona.

 

8. Za svoje venčanje se sama šminkala

 

Princeza od Velsa je poznata po svojoj skromnosti, pa je tako želela da se za svoje kraljevsko venčanje sama našminka.

 

Kako je preneo magazin People, Kejt je navodno uzela nekoliko privatnih časova kod poznate londonske šminkerke uoči svog kraljevskog venčanja, kako bi usavršila svoje veštine i sama se našminkala za taj poseban dan. 

9. Njena poznata haljina u stvari nije haljina


Haljina koju je Kejt nosila na modnoj pisti na dobrotvornoj reviji "Don't walk" sada je, sviđalo se to vama ili ne, deo britanske kraljevske istorije koliko i Londonska kula. Ali pogodite šta: jedan detalj je tu potpuno pogrešan.

Ta „haljina“ koju je Kejt nosila uopšte nije bila haljina; to je zapravo bila suknja. Kejt je u poslednjem trenutku odlučila da obuče kao haljinu.

 

makonda-tracker