dajana sigurno nije bila oduševljena

Kraljicu je to zabavljalo, Kejt i Megan – teško: Čudan BOŽIĆNI OBIČAJ koji kraljevska porodica praktikuje već 100 godina

0

Megan Markl je samo dva puta morala da prisustvuje ovom neobičnom ritualu, dok je za Kejt Midlton on nešto što se ponavlja svake godine. Hoće li kralj Čarls nastaviti tradiciju?

Kejt Midlton i Megan Markl na jednom teniskom meču
Kejt Midlton i Megan Markl na jednom teniskom mečufoto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Svaka porodica ima svoje običaje i rituale, naročito u doba praznika, pa ni britanska kraljevska porodica, poznata po mnogim pravilima i ceremonijama, nije izuzetak.


Ako ste gledali hit iz 2021. godine "Spenser", u režiji Pabla Larajina i sa Kristen Stjuart u ulozi princeze Dajane, verovatno vam je zapala za oko scena u kojoj posluga polira staru vagu na kojoj se članovi kraljevske porodice mere pre i posle praznične večere.


Verovali ili ne, ovo nije samo još jedna bizarnost koja je ušla u scenario da bi priča bila zanimljivija već je kraljica Elizabeta zaista dugo ponavljala ovaj običaj.

 

Britanska kraljevska porodica na balkonu Bakingemske palate
Britanska kraljevska porodica na balkonu Bakingemske palatefoto: EPA-EFE/STRINGER

Iza svega navodno stoji želja porodice da bude sigurna da su svi u potpunosti uživali u prazničnoj večeri, odnosno da su pojeli dovoljno da će na spavanje otići teži nego kad su došli.

 

Kako je pre nekoliko godina objasnila komentatorka prilika u kraljevskoj porodici Ingrid Sjuard, ovaj običaj potiče s početka 20. veka, kada je kralj Edvard VII prvi put zamolio svoje goste da se izmere pre i posle boravka na zajedničkom božićnom odmoru. Očekivao je da će svi imati oko pola kilograma više nakon večere.


Kako je prikazano u filmu "Spenser", nije u pitanju običaj s mnogo takta, posebno imajući u obzir činjenicu da se princeza Dajana borila s bulimijom.

 

1 / 6 Foto: Mike Forster/Daily Mail / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Što se tiče mlađih popularnih članica kraljevske porodice, Megan Markl je morala da poštuje ovaj običaj samo dva puta, budući da su njen suprug princ Hari i ona proslavili Božić u Sandringemu dvaput – 2017. i 2018. godine, a Megan je svoj prvi Božić s kraljevskom porodicom opisala kao "neverovatan".


Kejt Midlton najverovatnije praktikuje ovo praznično merenje svake godine, a nije poznato šta misli o njemu. Kraljica Elizabeta ga je, međutim, obožavala!


Hrana je u velikoj meri zastupljena u božićnom rasporedu, pa je kraljica mislila da bi bilo zabavno nastaviti ovu tradiciju. Očigledno ako ste se ugojili kilogram i po, dobro ste se proveli – rekla je stručnjakinja za kraljevsku porodicu Miranda Holder.

 

 

makonda-tracker