nisu imale šanse

Zašto se Megan Markl i Kejt Midlton ne vole? Od PRVOG SUSRETA je bilo jasno da su DVA SVETA, a sukob je brzo ESKALIRAO

0

Fotografije nasmejane Kejt Midlton i Megan Markl na Vimbldonu bile su gluma jer je od samog početka bilo očigledno da neće postati bliske prijateljice

Kejt Midlton i Megan Markl na vimbldonskom meču 2019. godine
Kejt Midlton i Megan Markl na vimbldonskom meču 2019. godinefoto: Paul Marriott / Alamy / Alamy / Profimedia

Princ Hari ovih dana priča otvorenije nego ikada o svom životu u britanskoj kraljevskoj porodici, a u susret objavljivanju njegove autobiografije "Rezerva", koja se greškom našla u španskim knjižarama nekoliko dana ranije, dao je više intervjua.


U jednom od njih osvrnuo se na loš odnos svoje supruge Megan Markl s Kejt Midlton, suprugom Harijevog starijeg brata princa Vilijama.


– Uvek sam se nadao da ćemo se nas četvoro slagati, ali je brzo postalo jasno da između Kejt i Megan postoji sukob i, kada se to dešava javno, ne može se sakriti – istakao je ITV princ Hari.


On je tvrdio i da je Kejt rasplakala Megan pred njihovo venčanje 2018, na probi haljina za deveruše, a dodao je i da postoji "25 verzija te priče". Iste tvrdnje je u intervjuu koji su dali Opri Vinfri iznela i Megan, dok je ranije kružio trač da je Megan rasplakala Kejt.


U svakom slučaju, šta god da se tada dogodilo, odavno je jasno da Megan, vojvotkinja od Saseksa, i Kejt, princeza od Velsa, imaju vrlo loš odnos. Ipak, počelo je idilično – ovi parovi su se često pojavljivali zajedno, a Megan i Kejt su u više navrata viđene kako zajedno uživaju u vimbldonskim mečevima. Šta je pošlo po zlu?

 

1 / 5 Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA


Iako su u prvim mesecima otkako se pročulo da je Megan Markl devojka princa Harija izgledale kao prijateljice, navodno je već od prvog susreta bilo jasno da je reč o vrlo različitim osobama.

 

Odnos Kejt Midlton i Megan Markl


Megan Markl je u dokumentarnom serijalu "Megan i Hari" ispričala da nije znala koliko je sve formalno u porodici njenog dragog i da je prilikom upoznavanja s Vilijamom i Kejt bila nonšalantna.


– Čak i kad su Vil i Kejt došli da se upoznamo, kad smo se sreli prvi put, sećam se da sam nosila pocepane farmerke, bila sam bosa, ja volim da se grlim, uvek sam bila osoba koja se grli... Nisam shvatala da je to stvarno neprijatno za mnoge Britance – istakla je Megan.

 

Shvatila sam da se formalnost iz spoljnog sveta prenosi i unutra. Postoji način života koji se iznosi, ali kada zatvorite vrata pomislite "Okej, sad mogu da se opustim", ali (kod njih) formalnost ide na obe strane i meni je to bilo iznenađujujće – priznaje Megan Markl.


Poznato je da su prinčevi Hari i Vilijam i Kejt Midlton bili omiljeni britanski trojac i da su se često pojavljivali zajedno, a Hari je često pričao o snahi kao o sestri koju je oduvek želeo. Navodno su bili vrlo bliski jer je mladi princ uvek tragao za ženskom figurom koja će nadoknaditi njegov gubitak majke u detinjstvu, a Kejt se postavila i kao majka i kao starija sestra. I ona je bila jednako naklonjena Hariju i često su na zvaničnim događajima videli kako se kikoću, a nije poznato da li je ulazak Megan u Harijev život na neki način promenio ovu dinamiku.

 

Prinčevi Vilijam i Hari s Kejt Midlton na balkonu Bakingemske palate
Prinčevi Vilijam i Hari s Kejt Midlton na balkonu Bakingemske palatefoto: EPA/ANDY RAIN

U svojim memoarima "Rezerva" Hari piše da je pažnja medija odjednom bila usmerena na Megan i da je Kejt zbog toga imala osećaj da je "prinuđena da se takmiči s Meg". I ne samo to – čini se da je Midltonova nije bila oduševljena ponašanjem svoje jetrve.


Tako se princ Hari u autobiografiji prisetio trenutka kada je na Forumu Kraljevske fondacije 2018. Megan Markl pitala Kejt da joj pozajmi sjaj za usne jer je zaboravila da ponese svoj. On je to nazvao nečim što je "američka stvar", a Kejt se nije ovo nije dopalo, te je nevoljno pozajmila Megan sjaj i bila vidno zgrožena.


Kejt je, šokirana, po torbici potražila i nevoljno joj dala tubicu – napisao je Hari. – Meg je malo istisla na svoj prst i nanela sjaj na usne. Kejt je napravila grimasu.

 

Kejt Midlton i Megan Markl na jednom teniskom meču
Kejt Midlton i Megan Markl na jednom teniskom mečufoto: Paul Marriott / Alamy / Alamy / Profimedia

Kako je on napisao, taj trenutak je trebalo da bude nešto zbog čega će se njih četvoro zajedno smejati, ali su ga mediji pretvorili u nešto krupnije. Dodao je da je Kejt sigurno bila "na ivici jer su je upoređivali s Meg i terali je da se takmiči s njom".


Kako je Hari dodao, u bilo kojoj porodici bi moralo doći do sukoba kada bi bila prinuđena da stalno putuje zajedno i ima zajedničke poslovne obaveze.


Dugo se pričalo da je na probi haljina za deveruše pred njeno venčanje s Harijem Megan rasplakala Kejt Midlton jer se nisu slagale oko izbora haljina za devojčice, a šuškalo se da i da je na ružan način pričala o Kejtinoj ćerki Šarlot. Princeza od Velsa nikad nije želela da priča o tome jer poštuje porodično pravilo da se komentariše tračeve, ali je Megan Markl izjavila da je zapravo bilo suprotno – Kejt je rasplakala nju.

 

Kejt i Megan na Vimbldonu 2018.
Kejt i Megan na Vimbldonu 2018.foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Ali donela mi je cveće i poruku u kojoj se izvinila. Uradila je ono što bih ja uradila kad bih znala da sam povredila nekoga – prihvatila odgovornost za to – kaže Megan Markl.


To nije bio jedini okršaj. Navodno je nakon što je Kejt donela na svet treće dete – princa Luja – Megan prokomentarisala da princeza ima "bebeći mozak" zbog postporođajnih hormona. Posle toga, Vilijam i Kejt su pozvali Saseksove na čaj u Kensingtonsku palatu, a ona nije izdržala i rekla joj:


– Pričala si o mojim hormonima. Nismo dovoljno bliske da komentarišeš moje hormone!

 

Prinčevi Vilijam i Hari sa suprugama Kejt i Megan
Prinčevi Vilijam i Hari sa suprugama Kejt i Meganfoto: EPA-EFE/STRINGER

Princ Hari prisetio se u svojoj knjizi da je Kejt bila toliko ljuta da je stekla fotelju, a prsti su joj bili potpuno beli.

 

Iako nijedna strana nikad neće priznati, očigledno je postojala i ljubomora. Štaviše, princ Hari je otvoreno rekao da je Megan i njega bilo sramota toga kakav nameštaj imaju kada su jednom otišli kod Vilijama i Kejt.

 

Tapete, ukrasi na plafonu, police za knjige od orahovog drveta prepune tomova mirnih boja, neprocenjiva umetnička dela... Veličanstveno. Kao muzej – piše princ Hari.

 

Ne samo što su on i Megan bili oduševljeni time gde živi Vilijam nego ih je bilo sramota jer oni nemaju ni približan luksuz.


– Čestitali smo im na renoviranju bez zadržavanja komplimenata, dok smo se osećali posramljeno zbog naših jeftinih lampi i polovnih sofa koje smo kupili Meginom kreditnom karticom preko interneta – požalio se princ Hari.

 

Megan Markl i princ Hari 2018. godine
Megan Markl i princ Hari 2018. godinefoto: Epa / Stringer

U pitanju je, inače, Apartman 1a, u kom su Vilijam i Kejt godinama stanovali u Kensingtonskoj palati u Londonu, a koji je renoviran 2016. godine za 4,5 milona funti. U tom trenutku, Hari i Megan živeli su u kući Notingem kotidž, u kojoj su Vilijam i Kejt stanovali dok su imali jedno dete.

 

Princ Hari i Megan Markl su se i u svojoj dokumentarnoj seriji "Megan i Hari" žalili na svoj dom na početku braka.


Koliko je ljudima poznato, mi smo živeli u palati. Ali to je bila koliba – rekao je Hari. – Na imanju palate.


Kako kažu izvori bliski porodici, jedan od glavnih problema u odnosu Kejt i Megan je to što se svaka držala svoje verzije priče i nije htela da popusti.

 

 

makonda-tracker