NJIHOV ODNOS INTRIGIRAO JE SVET

OD NAJBOLJIH PRIJATELJICA DO ŽESTOKIH SUPARNICA: Kako su Lejdi Di i Sara Ferguson postale najljući NEPRIJATELJI

0

Njihov odnos je intrigirao javnost, posebno jer su često imale okršaje pa su od najboljih prijateljica postale najljući neprijatelji.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pre 30 godina princeza od Velsa i vojvotkinja od Jorka bile su ono što su donedavno bile Kejt Midlton i Megan Markl, odnosno vojvotkinja od Kembridža i vojvotkinja od Saseksa. Njihov odnos je intrigirao javnost, posebno jer su često imale okršaje pa su od najboljih prijateljica postale najljući neprijatelji.


Donosimo vam priču i zanimljivosti, počevši od upoznavanja pa sve do prerane smrti voljene princeze Dajane.

 

Kako su se upoznale?

 

Poznanstvo Dajane i Sare Ferguson počelo je pre nego što su obe dame postale članice kraljevske porodice, jer su po krvnom srodstvu rođake u četvrtom kolenu, a osim toga, njihove majke su zajedno pohađale školu. Iako su se poznavale od najranijih dana, zbližile su se tek 1980. godine, kada je Dajana imala 19, a Sara 21 godinu. Budući da su imale puno zajedničkih prijatelja, ali i istih interesa, ubrzo su postale nerazdvojne i odlazile jednom nedeljno na ručak.

 

Produbljivanje odnosa


Dajana je na svoje venčanje pozvala i Saru Ferguson i uz to joj dala materijal od kog je trebalo da napravi haljinu za taj istorijski događaj. Budući da je na venčanje stigla sama, Sara je kasnije priznala da se osećala jadno i odbačeno jer nije bila pozvana na ceremoniju nakon službenog obreda. Nakon Dajanine udaje dve dame su nastavile redovno da se nalaze na ručku svake nedelje, a Dajana je upravo u Sari našla saveznicu pa joj se poveravala o svemu kroz šta je prolazila i kako se snalazila u novoj ulozi u kraljevskoj porodici.

 

foto: Profimedia

Dajana je često tada zvala Saru i pozivala je u Bakingamsku palatu kako bi se razvedrila, a Sara je svojoj prijateljici čak preporučila svog astrologa. "Bila je dve godine mlađa od mene, a ja sam je podupirala i čuvala kao da mi je mlađa sestra, kao što i danas radim to svojoj najboljoj prijateljici", napisala je Sara Ferguson u svojoj autobiografiji iz 1996. godine.

 

 

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker